Spy Poster
Βασισμένο στο προτεινόμενο για Booker Prize, ομώνυμο μπεστ-σέλερ μυθιστόρημα, το Child 44 μας μεταφέρει στο πολιτικά φορτισμένο περιβάλλον της Σοβιετικής Ρωσίας, πίσω στο 1953, όπως το αναδημιούργησε η κοφτερή πένα του συγγραφέα Tom Robb Smith. Εκεί, σ’ ένα ιδιότυπο κοινωνικοπολιτικό καθεστώς που πνίγει το ανθρώπινο πνεύμα με τραγικά αποτελέσματα, ο Κόκκινος Αντεροβγάλτης σκορπάει τον τρόμο χωρίς να συναντά ουσιαστικά εμπόδια. Οι Tom Hardy, Noomi Rapace, Gary Oldman και Vincent Cassell οδηγούν το λαμπερό καστ και ο Ridley Scottυπογράφει την εντυπωσιακή παραγωγή σε ένα πολυαναμενόμενο κινηματογραφικό θρίλερ που κόβει την ανάσα.

Έχοντας ήδη διαπράξει 43 φόνους, ανενόχλητος, ο Χασάπης του Ροστόφ, ένας από τους πιο σεσημασμένους και επικίνδυνους κακοποιούς στην Ιστορία της Ανθρωπότητας σχεδιάζει με μανία τις επόμενές του κινήσεις. Το κράτος κάνει τα στραβά μάτια και αρνούμενοι όλοι να παραδεχτούν ότι πρόκειται περί στυγνών και βάναυσων εγκλημάτων, βαφτίζουν τις δολοφονίες ατυχήματα.

Ο Λέο Ντεμίντοφ (Tom Hardy), ένας μυστικός πράκτορας σε κρίση συνείδησης, χάνει την κοινωνική του θέση, την εξουσία και το σπίτι του, αρνούμενος να αποκηρύξει την ίδια του τη γυναίκα, Ραΐσα (Noomi Rapace) για την υποτιθέμενη συμμετοχή της σε συνωμοσία εναντίον της πατρίδας τους. Εξόριστοι από τη Μόσχα σε ένα θλιβερό επαρχιακό φυλάκιο, ο Λέο και η Ραΐσα συνεργάζονται πλέον με τον τοπικό Αρχηγό της Αστυνομίας, Μιχαήλ Νέστεροφ (Gary Oldman) για να εντοπίσουν τον κατά συρροή δολοφόνο που κυνηγά νεαρά αγόρια.

Αυτή τους η έρευνα για δικαιοσύνη απειλεί μία τεράστια καθεστωτική επιχείρηση συγκάλυψης, ενορχηστρωμένη από τον εμμονικό αντίπαλο του Λέο, Βασίλι (Joel Kinnaman). Ο Βασίλι πρεσβεύει την επίσημη κυβερνητική θέση ότι «Δεν υπάρχει έγκλημα στον Παράδεισο» και ότι η βία και η διαφθορά –σε ανθρώπους, σε πράξεις, σε ιδεολογίες- είναι μία καπιταλιστική αρρώστια, άγνωστη στη σοβιετική κοινωνία. Οι άβολες κι απρόβλεπτες αλήθειες, όμως, που συναντά ο Λέο λένε το αντίθετο.

Με τρία πόστερς χαρακτήρων, που αναβιώνουν αισθητικά την Σταλινική περίοδο, ολοκληρώνει η Summit Entertainment το προμόσιον της ταινίας, λίγο πριν εκείνη καταφτάσει στους κινηματογράφους για την επίσημη πρεμιέρα της. Αποτελούμενα από τις μορφές των τριών βασικότερων πρωταγωνιστών της πλοκής, δηλαδή του πράκτορα Ντεμίντοφ (Tom Hardy), της συζύγου του Ραίσα (Noomi Rapace) και του Κάπτεν του αστυνομικού Σώματος Νεστέροφ (Gary Oldman). Σκηνοθετεί ο Σουηδός με τις λατινικές ρίζες Daniel Espinosa, που πρότερα είχε υπογράψει τα όχι ιδιαίτερα πετυχημένα Easy Money και Safe House.

Child 44 Tom Hardy Poster Child 44 Noomi Rapace Poster Run All Night Joel Kinnaman Poster

Στις δικές μας αίθουσες, στις 16 Απριλίου 2015 από την Odeon