Μαχητές των Δρόμων 7 (Fast and Furious 7) PosterΜαχητές των Δρόμων 7

του James Wan. Με τους Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris Bridges, Lucas Black, Jason Statham, Elsa Pataky, Kurt Russell, Tony Jaa, Ronda Rousey, Nathalie Emmanuel, Djimon Hounsou, John Brotherton


Πάντα δίπλα μου φιλάρα. Πάντα...
του zerVo (@moviesltd)

Δεν είναι δα η πρώτη φορά που το κινηματογραφικό σίριαλ των Μαχητών των Δρόμων, καλείται να αλλάξει σελίδα, παλιά του τέχνη κόσκινο άλλωστε, να σαλιώνει το δάκτυλο, από την εποχή που βολόδερνε εκεί κάπου ανάμεσα στην τρίτη και στην τέταρτη συνέχεια του, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, πριν εξελιχθεί στο μεγάλο και τρανό franchise των ημερών μας. Εδώ όμως ο λόγος είναι πολύ διαφορετικός, πολύ συγκεκριμένος, έχει όνομα και δυστυχώς, ελέω του σωσίματος του λαδιού του στο καντήλι, πικρό και θλιβερό φινάλε. Τέλος τέτοιο, που πίστεψε με φίλε μου, ακόμη κι αν είσαι προετοιμασμένος (εφόσον γνωρίζεις την απώλεια) για τον αποχαιρετισμό, αυτό το αντρίκιο αντίο του, θα σε στείλει για χαρτομάντιλο, αφού δύσκολα δεν θα σε πάρουν τα ζουμιά. For Paul, λοιπόν...

Μαχητές των Δρόμων 7 (Fast and Furious 7) Wallpaper

Τα προβλήματα τελειωμό δεν έχουν για την άτρωτη και ατρόμητη συμμορία των Fast And Furious, αφού από την τελευταία τους εξόρμηση στο Λονδίνο, έχουν ανοίξει μέτωπο με τον μανιασμένο βαρόνο του υποκόσμου και καλά εκπαιδευμένο black ops, Ντέκαρτ Σόου, αδελφό του πιο πρόσφατου θύματος τους. Ορκισμένος να εκδικηθεί ο Βρετανός κακοποιός, θα θελήσει να αφανίσει τον έναν μετά τον άλλο τους άφοβους φίλους της ομήγυρης, δείχνοντας από νωρίς τις αιμοσταγείς του ορέξεις δολοφονώντας τον απωανατολίτη Χαν, τραυματίζοντας τον θηριώδη αστυνόμο Χομπς και απειλώντας την ακεραιότητα της φαμίλιας του παροπλισμένου από την δράση Μπράιαν Ο'Κόννερ.

Τα ζητήματα για τον Άλφα της ομάδας, Ντομινίκ Τορέτο, που δεν ζυγώνει μύγα στο σπαθί του, πόσο μάλλον αν απειληθεί η οντότητα των αγαπημένων του προσώπων, θα πολλαπλασιαστούν, για το πως θα εντοπίσει τον απρόσκλητο εισβολέα. Λύση, φυσικά με αντίτιμο, που θα του δώσει η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας, δίνοντας του προς χρήση το πιο εξελιγμένο σύστημα εντοπισμού προσώπων που ανακαλύφθηκε ποτέ. Αρκεί εκείνος και η ομάδα του να βρουν, τόσο την όμηρο στις ορέξεις φιλόδοξων εξτρεμιστών, χάκερ, που το επινόησε, όσο και το ίδιο το λογισμικό που έχει πέσει σε εντελώς λάθος χέρια.

Η συνταγή του μπόλικου, σε βαθμό υπερκορεσμού της πλατείας, που ίσχυε σε όλες τις προηγούμενες εκδοχές της σειράς, εδώ εκτοξεύει ακόμη πιο ψηλά τις επιδόσεις του, όχι απλώς για να χορτάσει κατά το δοκούν τον θεατή του, μα σχεδόν να τον κάμει να μην έχει πλέον όρεξη για άλλη καταιγιστική φανφαρονιά, για τουλάχιστον ένα μήνα! Συνεχίζοντας ακριβώς εκεί που σταμάτησε το νούμερο 6 τεύχος, το έβδομο σημάδι, μέσα από τις εισαγωγικές του εικόνες επαναφέρει στην μνήμη των ξεχασιάρηδων, όσα ισχύουν μέχρι ώρας: Την αμνησία, δηλαδή, της Λέτι, που επανήλθε δριμύτερη, δίχως όμως να θυμάται ρούπι από τον καλό της Ντομ, την ρουτινιάρικη καθημερινότητα που πλέον βιώνει ο Διόσκουρος και γαμπρός του κάπτεν, Μπράιαν, το κλασμα εκείνο του δευτερολέπτου που χρειάζεται για να ανασυνταχθεί η φράξια, μπροστά στον επερχόμενο κίνδυνο.

Αυτή την φορά η βόλτα στον πλανήτη, έχει φορά προς Ανατολάς, καθώς το τιμ των γκαζιάρηδων, πρέπει να ταξιδέψει στα Εμιράτα, προκειμένου να βρει την άκρη του νήματος που θα ξετυλίξει την υπόθεση. Σε ακολουθία από το περίφημο πιο πρόσφατο Mission Impossible, το τμήμα των ειδικών εφέ της Universal, χρησιμοποιεί και εδώ σαν βάση τους ουρανοξύστες του Άμπου Ντάμπι, για να προσφέρει εικόνες ανείπωτης κινηματογραφικής τρέλας και ακροτήτων επιπέδου ψυχροπολεμικού Τζέιμς Μποντ και Cameronίσιου True Lies, εκστασιάζοντας πολλές φορές το κοινό. Είναι εκείνες οι ώρες - που μας έχουν λείψει είναι αλήθεια με την ενανθρώπιση του 007 - που δεν διανοείσαι να πιστέψεις, γι αυτό άλλωστε πληρώνεις (και θα πλήρωνες και παραπάνω αν στο ζητούσαν) για να τις απολαύσεις στο θεόρατο πανί.

Φυσικά το έβδομο αυτό κομμάτι των Fast And Furious, υπογεγραμμένο από τον Μίδα James Wan στην μακράν της δεύτερης πιο ακριβή του δημιουργία, δεν επιθυμεί να σταθεί σαν αυτόνομο τμήμα της όλης ιστορίας, που ξεκίνησε, υπερβολικά δειλά, στις αρχές του Μιλένιουμ. Σίγουρα όμως, χάρη στις δραματικές εξελίξεις που μεσολάβησαν του προηγούμενου τσάπτερ, καλείται να βάλει μια άνω τελεία, στο πασίγνωστο πια στόρι, που μάλλον θα οδηγηθεί σε ένα υποτυπώδες ριμπούτ στο διάβα του. Το ύφος της αφήγησης ποτέ δεν ξεφεύγει από το χαλαρό, εκείνο της παλιοπαρέας που ανάμεσα στις φλόγες της μάχης και τον χαλασμό Κυρίου, πίνει τις Corones του και αστειεύεται σαν να μην τρέχει απολύτως τίποτα, σαν όλος αυτός ο πανικός να μην υπήρξε ποτέ στον δρόμο της. Κι είναι η αλήθεια πως η χημεία μεταξύ των άσων του βολάν κομπανιέρων, του αρχηγού, του ατσίδα στους υπολογιστές, του διασκεδαστή τζόκερ, του μπρατσαρά Κοπ, των σέξι κοριτσιών της παρέας, μέχρι και του κακίστρου (κι ας μην το συνηθίζει) Jason Statham, είναι τόσο σωστά δεμένη, που μπορείς να αντέξεις τις περιπέτειες τους για πολύ πολύ καιρό ακόμη.

Για πες: Με τον επίλογο του φιλμ, όμως, έρχεται κι εκείνη η δύσκολη στιγμή που πρέπει να ειπωθεί και το ύστατο χαίρε σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της οντότητας Fast And Furious. Δεν τολμούσα να σκεφτώ τι θα μπορούσε να φανταστεί ο Μαλαισιανός για να αποχαιρετήσει τον γαλανομάτη, ξανθομάλλη Paul Walker, που είπε τόσο νέος το αντίο στην ζωή. Εκ των υστέρων, όμως, του βγάζω το καπέλο για το εύρημα, που δεν χάλασε την μαγιά, στάθηκε με απόλυτο σεβασμό στην μνήμη του, ζόρισε όσο θα έπρεπε με μελόδραμα τους δακρυγόνους και με έστειλε έξω από την αίθουσα, όχι με το ύφος του χορτασμένου εφεδάκια, αλλά με την μελαγχολία του χασίματος ενός δικού μου ανθρώπου. Κι ας επιμένει ο Vin πως θα τον έχει για πάντα δίπλα του, στο πλευρό του...

Μαχητές των Δρόμων 7 (Fast and Furious 7) Rating




Στις δικές μας αίθουσες? Στις 2 Απριλίου 2015 από την UIP

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική