Το Τραγούδι της Καρδιάς Μου (Song For Marion) PosterΤο Τραγούδι της Καρδιάς Μου

του Paul Andrew Williams. Με τους Terence Stamp, Vanessa Redgrave, Gemma Arterton, Barry Martin, Taru Devani, Anne Reid, Elizabeth Counsell, Ram John Holder, Denise Rubens, Arthur Nightingale, Jumayn Hunter, Christopher Eccleston


True Colors...
του zerVo (@moviesltd)

Είναι η δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα που παρακολουθούμε ταινία με θεματική γύρω από την αβάσταχτη ανδρική χηρεία, φαινόμενο μειοψηφικό είναι η αλήθεια στις κοινωνίες γενικότερα, που όταν απαντάται όμως, προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα στην θωριά του, ανάλογα με το μέγεθος του πόνου που έχει προκαλέσει στην ψυχή του μονάχου πλέον, η απώλεια. Και στις δύο περιπτώσεις, η προηγούμενη ήταν το Mr Morgan's Last Love με τον Michael Caine, ο καημός υπήρξε τεράστιος, πριν κιόλας το λατρεμένο έτερον ήμισυ περάσει στην αιωνιότητα, γι αυτό η προσέγγιση των εκ των πραγμάτων απογοητευμένων χαρακτήρων, γίνεται με σεβασμό και κατανόηση, όχι τόσο από το ίδιο τους το αίμα, αλλά από άτομα του περίγυρου τους, που αντιλαμβάνονται την δυσκολία της περίστασης.

Το Τραγούδι της Καρδιάς Μου (Song For Marion) Wallpaper
Μπορεί η ασθένεια της Μάριον να έχει προχωρήσει τόσο ώστε οι γιατροί να την δίνουν ελάχιστους μήνες ζωής, εκείνη όμως στιγμή δεν λέει να εγκαταλείψει την εστία φιλίας, όπου μαζί με τους συνομηλίκους της έχουν στήσει την χορωδία της περιοχής, ακόμη κι αν η παρουσία της, καταβάλλει εμφανώς τον αδύναμο οργανισμό της. Γεγονός που προκαλεί εκνευρισμό στον ήδη καταθλιπτικό, μπροστά στο ενδεχόμενο της οριστικής φυγής της από το πλάι του, σύζυγο της εδώ και μισό αιώνα Άρθουρ, που θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του να την αποτραβήξει από την λέσχη, προκειμένου να βρει την ηρεμία της στο σπιτικό τους.

Η πρόκληση του να συμμετάσχει η χορωδία στον διαγωνισμό της περιφέρειας και μάλιστα με πιθανότητες διάκρισης, όπως υποστηρίζει η νεαρή μουσικός που την διευθύνει, να δώσει πνοή ζωής στην άμοιρη γυναίκα, που θα δει αυτή την δοκιμασία ως την τελευταία αναλαμπή της πορείας της, βάζοντας σκοπό να τα καταφέρει, να τραγουδήσει με όση ψυχή της απομένει. Χαρίζοντας συνάμα μέσα από τις μελωδικές χροιές της φωνής της, τα ύστατα λόγια αγάπης, προς τον άνθρωπο που της στάθηκε όσο κανείς και τώρα την βλέπει να αργοσβήνει, χωρίς ελπίδα.

"Μην φύγεις", της ψιθυρίζει στο αυτί ο σχεδόν πάντα συνοφρυωμένος δημόσια, μα τόσο ευάλωτος στις προσωπικές τους στιγμές Άρθουρ, λες και είναι στο χέρι της, λες και ο ίδιος θα έκανε τα πάντα για να αλλάξουν θέσεις, αυτή την κρίσιμη στιγμή. Πολύ δυνατή στιγμή, μιας δημιουργίας που φέρει την υπογραφή του Βρετανού Paul Andrew Williams, σκηνοθέτη του εξαιρετικού London To Brighton, που μέσα από τις ώρες απόγνωσης και φόβου για το δεδομένο τέλος, αναδίδει μια γλυκιά αισιοδοξία, ένα ζεστό χαμόγελο και προς αυτόν που αναχωρεί, αλλά κυρίως προς εκείνον που μένει, μονάχος πίσω. Χωρισμένο σε δύο στάδια το έργο, μοιράζεται με την Μάριον (η μεγάλη Redgrave) παρούσα στο πρώτο και εκλιπούσα στο δεύτερο, χωρίς ποτέ να πέφτει σε καταστάσεις μοιρολογιού και τρισαλί, το Song For Marion, με ζέση και συμπόνοια επιχειρεί να αγγίξει ένα υπαρκτό θέμα.

Για πες: Γκρινιάρης, απότομος, σταθερά νευριασμένος μα συνάμα και στοργικός άντρας, που θα έκανε τα πάντα για να μην αποχωριστεί την αγαπημένη του είναι ο χαρακτήρας που με θέρμη υποστηρίζει ο βετεράνος Terrence Stamp, ενώ ιδιαίτερα γλυκιά είναι και η παρουσία της Gemma Arterton ως ανατρεπτικών μεθόδων ηγέτιδα χορωδός (αξιοπρόσεκτο πως οι γέροντες τραγουδούν Salt N Pepa, let's Talk About Sex!), καταλύτης στην ανατροπή της ψυχικής αναταραχής που βιώνει ο ηλικιωμένος άσπονδος φίλος της. Οι υπο ιστορίες - ειδικά εκείνη με τον αποξενωμένο γιο - δεν έχουν την ίδια δυναμική με την κεντρική, ίσως και να αποπροσανατολίζουν από το βασικό δίδαγμα, αν και το βάλσαμο του θριαμβευτικού (κι απρόσμενου αρχικά) στο contest φινάλε, γιατρεύει τις ανοικτές πληγές όλων των ζορισμένων από το "εις το επανιδείν" της ζωντανής μέχρι και την τελευταία στιγμή Μάριον.

Το Τραγούδι της Καρδιάς Μου (Song For Marion) Rating




Στις δικές μας αίθουσες? Στις 3 Ιουλίου 2014 από την Filmtrade

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική