Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 2 (How To Train Your Dragon) PosterΠώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 2

του Dean DeBlois. Με τις φωνές των Jay Baruchel, Cate Blanchett, Gerard Butler, Djimon Hounsou, America Ferrera, Kit Harington, Craig Ferguson, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse, T.J. Miller, Kristen Wiig


Fly Dragon, Fly
του zerVo (@moviesltd)

Είκοσι χρόνια από την ημέρα που τρία κεφάλαια του σύγχρονου Χόλιγουντ, ο Steven Spielberg, o Jeffrey Katzenberg και ο David Geffen, έβαλαν τις υπογραφές, ορίζοντας την ύπαρξη της, κλείνει φέτος η Dreamworks Animation. και παρότι μέσα σε αυτό το εύρος των δύο δεκαετιών, ουδέποτε κατάφερε να βγει από την σκιά της κραταιάς Pixar, εντούτοις στις 28 πρώτες δημιουργίες που φέρουν της υπογραφή της ως στούντιο, έχει την τύχη να μετρά ήδη δύο βραβεία της ακαδημίας στην συγκεκριμένη απαιτητική κατηγορία, για τον Shrek και τους Wallace And Gromit. Δείγμα ικανότητας και συνέπειας, φιλοδοξιών και δημιουργικότητας, που της έχουν αποφέρει στα ταμεία κοντά στα 12 δις δολάρια παγκοσμίως. Οκτώ τα πρότζεκτς που η μπράντα έχει προγραμματίσει να εκδώσει στην επόμενη διετία. Κι η αρχή γίνεται με ένα σίκουελ, στα γνώριμα μονοπάτια που προηγουμένως έγραψαν ο πράσινος αγαθός γίγαντας, τα ζωάκια που το σκάσαν για την Μαδαγασκάρη και το Πάντα με τις κουνγκ φου ικανότητες.

Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 2 (How To Train Your Dragon) Wallpaper
Μπορεί στον τόπο του, στο αχανές βασίλειο του Μπερκ, χάρη στην γενναιότητα που επέδειξε στην τελευταία μάχη, ο ευφυής και φιλειρηνικός Ψάρης, να μην θεωρείται από το λαό του, τους Βίκινγκς, ως δειλός και φοβητσιάρης, πλέον, αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα προβλήματα του έχουν λυθεί. Κι αυτό γιατί ο συνετός πατέρας του, Βασιλιάς Στωικός, τον προορίζει για διάδοχο του, υπερεκτιμώντας τις ικανότητες του στην μάχη και πιστεύοντας πως μόνο με αυτόν στον θρόνο μπορεί να κυριαρχήσει η χώρα του σε όλο τον Βορρά. Παραίνεση που ο νεαρός προσπαθεί να αποφύγει με κάθε τρόπο, προτιμώντας να πετά στους ουρανούς, καβάλα στον αγαπημένο του Δράκο Φαφούτη.

Σε μια από αυτές τις ουράνιες βόλτες του, συντροφιά με την αγαπημένη του Άστριντ, θα πληροφορηθεί πως ένας αδίστακτος Βίκινγκ, με το όνομα Ντράκο ο Αιμοδιψής, έχει βάλει σκοπό του να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο, καταφέρνοντας να πάρει με το πλευρό του όλους τους δράκους που πετούν στην γη. Δημιουργώντας έτσι έναν πανίσχυρο στρατό που ουδείς θα μπορέσει να του αντισταθεί. Κλειδί για να τα καταφέρει ο πολεμοχαρής άγριος, είναι να πετύχει να πάρει υπό τον έλεγχο του, τον κορυφαίο των δράκων, τον Άλφα, που είναι καλά κρυμμένος στο παγωμένο νησί όπου έχουν βρει καταφύγιο όλα τα ιπτάμενα όντα του είδους του και που τον προφυλάσσει με μαχητικότητα, η ικανότατη πολεμίστρια Βάλκα.

Και νάσου σκάει η επί της οθόνης έκπληξη για την οποία δεν είναι επ ουδενί προετοιμασμένος, όχι μόνο ο αγαθός Ψάρης, αλλά ούτε και ο πιο φανατικός θαυμαστής του εμπνευσμένου πρώτου, προ τετραετίας, μέρους. Ανατροπή που αυτομάτως δημιουργεί μια δυνατή συγκινησιακά ιστορία, που τρέχει παράλληλα με εκείνη την βασική και δημιουργεί το συναισθηματικό υπόβαθρο εκτόξευσης της δεύτερης, πιο φροντισμένης σεναριακά αλλά και ποιοτικότερης πράξης του Number 2. Τα σοκ που δέχεται στην ψυχή του, ο κεντρικός ήρωας, συνεχή και ασταμάτητα, από τα ευχάριστα στα δυσάρεστα και πάλι από την αρχή, προκαλούν στα άκρα την φόρτιση της πλατείας, με τους πιο ευαίσθητους να βρίσκουν μια πρώτης ευκαιρία για να βουρκώσουν με την απρόσμενη εξέλιξη.

Φυσικά για να έλθουν τα πράγματα στην κανονική τους συνθήκη και να τεθούν οι βάσεις για μια ακόμη συνέχεια, υπάρχει η αναμενόμενη τελική μάχη, μεταξύ των ευρισκόμενων σε χάντικαπ (η μαγική λέξη του στόρι, αν ρίξεις μια ματιά στο χαμένο από το προηγούμενο μέρος πόδι του, αγγλιστί, Χίκαπ) Βίκινγκς και των πανίσχυρων δράκων που (ακούσια) τους επιτίθενται. Το φινάλε λογικά ερχόμενο, βγάζει και την κεντρική ιδέα του πονήματος, όπως πρέπει δηλαδή για κάθε κινούμενο σχέδιο που σέβεται τον εαυτό του και απευθύνεται σε κάθε έφηβο ή παιδάκι που θα προσέλθει για να τιμήσει το How To Train Your Dragon: Ο εχθρός ποτέ δεν είναι ο Δράκος, ποτέ δεν είναι το όπλο, ποτέ δεν είναι η παράνομη ουσία. Αλλά ο πραγματικός εχθρός είναι εκείνος, συνήθως o άνθρωπος, που ωθεί το τέρας ενάντια στον κόσμο, που προκαλεί τον ιδιοτελή πόλεμο με τις καταστροφικές συνέπειες. Στην ιστορία μας τα "παιδιά" σώζουν στο τέλος την κατάσταση. Κάτι που δεν διαφέρει και πολύ από την πραγματικότητα, ε?

Για πες: Ωραίο το σχέδιο της ομάδας που ηγείται ο Dean DeBlois, σκηνοθέτης και του ορίτζιναλ, με τονισμό στις λεπτομέρειες, στις απίστευτα μπλεγμένες γενειάδες των Βορειοευρωπαίων και στις ράχες των ιπτάμενων θεριών, με πολυχρωμίες που συνθέτουν οι εκρηκτικές φλόγες, οι πάγοι και οι καταγάλανοι ουρανοί και με όμορφη τρισδιάστατη αίσθηση, ειδικά στην πρώτη μάχη της νήσου, που το 3D εργάζεται πολύ περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή του δίωρου. Όχι εξίσου ευρηματική η μεταγλώττιση, που δεν θα έλεγα πως μου στέρησε τόσο τον αστειούλη Baruchel, δεν μου επέτρεψε όμως να θαυμάσω την φωνητική απόδοση της Blanchett, που απλώς την φαντάζομαι ως εξαίσια...

Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 2 (How To Train Your Dragon) Rating




Στις δικές μας αίθουσες? Στις 12 Ιουνίου 2014 από την Odeon

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική