Ανυπόφοροι Γείτονες Neighbors PosterΑνυπόφοροι Γείτονες

του Nicholas Stoller. Με τους Seth Rogen, Rose Byrne, Zac Efron, Christopher Mintz-Plasse, Dave Franco, Jake Johnson


If There's Something Strange, in your Neighborhood...
του zerVo (@moviesltd)

Ήταν 1981 όταν ο σκηνοθέτης John Avildsen, λίγο μόλις καιρό πριν ασχοληθεί με τον φημισμένο Karate Kid του, έχοντας την υποστήριξη δυο εκ των χαρισματικότερων κωμικών ταλέντων, του John Belushi και του Dan Aycroyd, έπαιξε κινηματογραφικά με το θέμα της ασυμβίβαστης συνύπαρξης δυο διαφορετικής φιλοσοφίας γειτόνων. Η ταινία πέρασε απαρατήρητη, για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής, τετραπλασιάζοντας - απλώς, μόνο στις ΗΠΑ - το αρχικό μπάτζετ των 9 εκατομμυρίων δολαρίων. Τριάντα κάτι χρόνια μετά, η ίδια ακριβώς πλοκή επιστρέφει στο εκράν, με την θέση των top comedians, να παίρνουν ένας αμφιλεγόμενης αξίας κομπέρ και ένας γαλαζοπρασινομάτης ζεν πρεμιέ, που δεν έχει κάνει τίποτα παραπάνω στην καριέρα του, από το να αλλάξει φανελάκια, on screen.

Ανυπόφοροι Γείτονες Neighbors Wallpaper

Ο Μακ Ράντνερ και η αγαπημένη του σύζυγος Κέλλυ, απολαμβάνουν μαζί με το νεογέννητο μωρό τους την γαλήνη της φιλήσυχης γειτονιάς που διάλεξαν για να κτίσουν το σπιτικό τους, μέχρι την στιγμή που στην διπλανή ακριβώς μονοκατοικία, θα μετακομίσουν τα μέλη μιας κολεγιακής αδελφότητας. Κάτω από τις εντολές του εκλεγμένου Προέδρου τους Τέντυ Σάντερς, οι φασαριόζοι σπουδαστές, κάθε βράδυ θα στήσουν ξέφρενο πάρτι με την συμμετοχή δεκάδων προσκεκλημένων (και μη) από την σχολή, γεγονός που θα διαλύσει ολοσχερώς την ηρεμία του αγαπημένου ζευγαριού, που ξάγρυπνο από την θορυβώδη ολονυκτία, πρέπει νωρίς νωρίς κάθε επόμενο πρωί να φύγει για την εργασία του.

Το άσχημο για τους Ράντνερς είναι που οι Ντέλτα Πσι Μπέτα, έχουν πάρει με το μέρος τους την θετική έγκριση των υπόλοιπων υπέργηρων γειτόνων, βοηθώντας τους - τάχαμου - στις ημερήσιες αγγαρείες τους, μένοντας έτσι ολομόναχοι στο μέτωπο που έχουν ανοίξει με τους διαμένοντες στην άλλη άκρη της μεσοτοιχίας. Η απόφαση τους να ενημερώσουν τις αστυνομικές αρχές για τα ξέφρενα καθεβραδυνά πανηγύρια, όπου το ποτό και οι ουσίες ρέουν άφθονες, θα αποτελέσει αιτία πολέμου, με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές να επιδιώκουν την έξωση του άλλου, από το πάλαι ποτέ ευτυχισμένο τετράγωνο.

Κάπως έτσι θα ξεκινήσει μια ιδιόμορφη τιτανομαχία, ανάμεσα στον γυαλάκια κοιλαρά και την συμβία του κόντρα στον δημοφιλέστατο και με έντονη επιρροή στους συνομηλίκους του μπρατσαρά, που δεν θα περιοριστεί απλώς στα πλαίσια της λεκτικής αντιπαράθεσης, αλλά θα έχει σαν αποτέλεσμα με τις χοντράδες της, να διαλύσει το οποιοδήποτε και για οτιδήποτε κέφι, εκατέρωθεν. Αντίο ερωτική διάθεση για τους νιόπαντρους, αντίο ιδιωτικότητα, αντίο πάθος, συνεπώς καλημέρα μουρμούρα και πιθανός χωρισμός. Από την άλλη μεριά, χάρη στην έξυπνη αντίδραση του ανδρόγυνου, η αδελφότητα θα νιώσει χαλαρότητα στον δεσμό των μελών της, επαναστατημένες τάσεις από τους ρούκις της ομήγυρης, αλλά και αντιπαλότητες στα υψηλότερα κλιμάκια. Ποιος εντέλει θα επικρατήσει?

Προσωπικά, μετά και από την δεύτερη τρίτη φορά που τα γκαγκς άρχισαν να επαναλαμβάνονται και να μου βαραίνουν την όποια διάθεση είχα για κομεντί, δεν με ένοιαξε ιδιαίτερα το ποιος θα βγει νικητής από ετούτη την σαχλή κόντρα κακής γειτονίας. Δυνατά μπιτ σε άμπιεντ φόντα, ποτάμια από βότκες και τεκίλες, σορτσάκια και μπουστάκια, ξιφομαχίες με δονητές και χοροπηδηχτοί ουρακοτάγκοι, συνθέτουν το νευρικό αλλά χωρίς έξυπνο χιούμορ ταινιάκι του Nicholas Stoller, που φυσικά και τα είχε πάει καλύτερα στο δημιουργικό του παρελθόν, με πιο αληθινού και αστείου περιεχομένου φιλμς, σαν τα Forgetting Sarah Marshall, get Him To The Greek και The Five Year Engagement.

Για πες: Πέρα από την ενοχλητική βαβούρα και τα δεκάδες πλαστικά ποτήρια μπύρας, δεν μου έμεινε κάτι άλλο για να θυμάμαι από τους μοντέρνους Neighbors. Άντε ίσως η εισαγωγική σεκάνς, που βγαλμένη από την αλήθεια, δείχνει πως τέκνου παρόντος κάθε υπόνοια για privacy πηγαίνει περίπατο. Υπέρ το δέον φωνακλάς και εκτός γούστου μου ο Rogen, όμορφη πλην άχρωμη η Byrne, μποντιμπιλντεράς ο Efron, αυτοί είναι οι διοργανωτές. Όσοι θέλετε η πόρτα του πάρτι είναι ανοικτή...

Ανυπόφοροι Γείτονες Neighbors Rating




Στις δικές μας αίθουσες? Στις 8 Μαΐου 2014 από την UIP

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική