Βρέχει Κεφτέδες 2 Cloudy With a Chance of Meatballs 2 PosterΒρέχει Κεφτέδες 2

των Cody Cameron, Kris Pearn. Με τις φωνές των Bill Hader, Bridget Hoffman, Anna Faris, James Caan, Will Forte, Andy Samberg, Neil Patrick Harris, Benjamin Bratt, Terry Crews


Με κιμά κατεψυγμένο...
του zerVo (@moviesltd)

Έχοντας καταφέρει μια σημαντική πορεία στα διεθνή box office, με συνέπεια να επιστρέψει στα ταμεία της παραγωγής του, κατά ένα ικανοποιητικό ποσοστό παραπάνω τα χρήματα που κόστισε, αλλά κυρίως καταφέρνοντας να μπάσει για τα καλά την Sony Animation στο παγκόσμιο εμπορικό παιχνίδι του κινηματογραφικού κινουμένου σχεδίου, δεν αποτέλεσε δα και κανένα μαντάτο περιοπής, η ύπαρξη του σίκουελ του ευχάριστου Cloudy With A Chance Of Meatballs. Θα περίμενε βεβαίως κανείς, με την εμπειρία των τεσσάρων χρόνων που μεσολάβησαν από το πρώτο επεισόδιο, το στούντιο, που έκτοτε πρόσφερε τους εξαιρετικούς πλαστελινένιους Pirates Of Misfits και το φοβιστικούλι Hotel Transylvania, να διαθέτει την πείρα να προχωρήσει ένα δυο βήματα παραπέρα, από την αρχική ώθηση που του έδωσε ο κεφτεδένιος βατήρας. Οκ, πάμε για τα επόμενα. Αποστολή, τουλάχιστον τώρα, δεν εξετελέσθη!

Βρέχει Κεφτέδες 2 Cloudy With a Chance of Meatballs 2 Wallpaper
Η πρόσκληση που θα λάβει από τον κορυφαίο των κορυφαίων επιστημόνων, αλλά και είδωλο του συνάμα, Τσέστερ Βι. για να εργαστεί στην εταιρεία υψίστης τεχνολογίας Live Corporation που διευθύνει θα ολοκληρώσει για τον ικανότατο, όσο και δημοφιλή νεαρό εφευρέτη Φλιντ Λόκγουντ, το όνειρο μιας ολόκληρης ζωής. Ατυχώς για εκείνον, παρότι πολύ θα επιθυμούσε το αντίθετο, η μετακόμιση του από το ψαρονήσι - πατρίδα του, στο πολύβουο Σαν Φρανχοσέ, δεν θα στεφθεί με επιτυχία, αφού όχι μόνο θα χάσει το βραβείο καινοτομίας της χρονιάς, αλλά θα πληροφορηθεί πως η ανακάλυψη που τον έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο, η μηχανή που μετατρέπει το νερό σε γευστικές λιχουδιές, αρχίζει να κάνει νερά.

Δυσλειτουργίες που θα πάρουν μια ιδιαίτερα επικίνδυνη μορφή, αφού τα φαγητά που παράγει, θα αρχίσουν να μεταλλάσσονται σε τερατόμορφα αποφάγια, που θα προκαλέσουν χάος στο απομονωμένο Σουάλοου Φολς. Μοναδική λύση για την σωτηρία του πλανήτη που απειλείται από τα αγρίων διαθέσεων τσιζμπεργκερ, τάκος και χοντ ντογκ, είναι ο φουκαράς ο Φλιντ, να επιστρέψει στην πατρίδα του και να απενεργοποιήσει, μετά λύπης του, την εφεύρεση του, μια για πάντα.

Κι έτσι ο δεινός μαστροχαλαστής συντροφιά με μια καλά επιλεγμένη ομάδα, θα γυρίσει στο πάλαι ποτέ απομονωμένο νησάκι - πρωτεύουσα του ψαρέματος σαρδέλας, που πλέον έχει μεταμορφωθεί σε ζούγκλα, για να αποκαταστήσει την τάξη. Για εκείνο που επ ουδενί δεν είναι προετοιμασμένος είναι η πραγματική ταυτότητα του μέντορα του - εύκολα θα την αντιληφθείς αντιστρέφοντας τα γράμματα της μπράντας που διευθύνει - που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την εξυπνάδα του νεαρού, προς ίδιον όφελος.

Πολύχρωμο, πολυεπίπεδο, λουσάτο μέχρι μπουκώματος το δεύτερο μέρος των Κεφτέδων, δεν διαθέτει ούτε στο ελάχιστο την σεναριακή σπιρτάδα του ορίτζιναλ, μέσα από τις ανατροπές και τις εκπλήξεις του σκριπτ όμως, διατηρεί ένα επίπεδο στο ενδιαφέρον του μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Οι αστείες καταστάσεις εξαντλούνται και πάλι στην αδεξιότητα του wannabe Αινστάιν και κυρίως στην παρουσία του ανέκφραστου θηριώδη μπαμπά - που εδώ αποκηρύσσει την ταμπέλα του αδιάφορου για τα καμώματα του γιου του, γονιού, γινόμενος ο ίδιος το πειραματόζωο του - την ώρα που τα λεκτικά ευρήματα στις ονομασίες των ανθρωποφάγων μασαμπουκών - όχι τυχαία μεταλλάξεις κατά κύριο λόγο των junk foods - δεν μοιάζουν και τόσο εμπνευσμένα.

Για πες: Με την μάχη του σκίτσου χρόνο με το χρόνο να κορυφώνεται, οι απαιτήσεις από τα νέα animation γίνονται όλο και μεγαλύτερες από το καλομαθημένο κοινό. Αν και οι προσπάθειες του Cloudy 2 είναι φιλότιμες, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί overall το τρισδιάστατο αυτό πόνημα, που περισσότερο εστίασε στην τεχνική, παρά στην ψυχή της θεματικής του (σε αντιδιαστολή με το πρωτότυπο) να σταθεί ανάμεσα στις καλύτερες καρτουνίστικες στιγμές της σεζόν. Ελπίζω σε κάποια ανάκαμψη στο (σχεδόν σίγουρο) νούμερο 3...

Βρέχει Κεφτέδες 2 Cloudy With a Chance of Meatballs 2 Rating




Στις δικές μας αίθουσες? Στις 24 Οκτωβρίου 2013 από την Feelgood

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική