Ο Μαχητής Vehicle 19 PosterΟ Μαχητής

του Mukunda Michael Dewil. Με τους Paul Walker, Naima McLean, Gys de Villiers, Leyla Haidarian, Tshepo Maseko


Grand Theft Auto
του zerVo (@moviesltd)

Τι θυμήθηκα τώρα? Την παλιά καλή εποχή του βίντεο, που πηγαίναμε τα καλοκαίρια όλη μαζί η κομπανία στο κλαμπ και τα βάζαμε ρεφενέ, για να πάρουμε όσες περισσότερες ταινίες επέτρεπε το βαλάντιο και συντροφιά με τον πασατέμπο, δροσίζαμε κομματάκι τις βραδιές στο εξοχικό. Πιτσιρίκια τότε, μόνο τον Bud Spencer γνωρίζαμε, άρα δεν μας ένοιαζε ούτε ποιος ήταν ο πρωταγωνιστής, ούτε αν το φιλμάκι ήθελε να μας προβληματίσει. Αρκεί να είχε δράση, πολύ δράση, ασταμάτητη δράση, ώστε μαζί με τα σπόρια, να φάμε και κανένα νύχι από την αγωνία μας. Ε, αν με μια μηχανή του χρόνου, κατάφερνα να γυρίσω τις δεκαετίες πίσω, σίγουρα το Vehicle 19 θα ήταν μια από εκείνες τις κασέτες που σωρηδόν μας πρότεινε για καλές ο βιντεοκλαμπάς. Αξέχαστες στιγμές...

Ο Μαχητής Vehicle 19 Wallpaper
Έχοντας μόλις βγει από την φυλακή, εκτείνοντας ποινή για ένα έγκλημα που ποτέ του δεν διέπραξε, ο Αμερικάνος Μάικλ Γουντς, θα ταξιδέψει στην άγνωστη για εκείνον Νότια Αφρική, αναζητώντας τα ίχνη της πρώην συζύγου του, που εργάζεται στην διπλωματική αποστολή της πρεσβείας του Γιοχάνεσμπουργκ. Από λάθος της Hertz, το αυτοκίνητο που θα του δοθεί για νοικιάρικο, δεν θα είναι όμως εκείνο που ζήτησε, αλλά κάποιο βανάκι παρατημένο στο πάρκιν του αεροδρομίου, που στην διαδρομή προς την πόλη, θα αποκαλύπτει την μία έκπληξη μετά την άλλη στον οδηγό του. Ένα κινητό τηλέφωνο στο ντουλαπάκι, ένα οπλισμένο περίστροφο κάτω από το κάθισμα, μια δεμένη χειροπόδαρα γυναίκα στο πορτ μπαγκάζ...

Κοινώς ο ταξιδιώτης θα βρεθεί, που λέμε, στον λάθος τόπο την λάθος στιγμή, εφόσον θα παγιδευτεί, εντελώς αναπάντεχα, στα δίχτυα μιας συνωμοσίας, οργανωμένης από τις ίδιες τις διωκτικές αρχές της πρωτεύουσας, που έχει σαν σκοπό να πνίξει στην γέννηση της την έρευνα της εισαγγελίας, γύρω από το εμπόριο λευκής σαρκός, με ιθύνοντα νου τον αρχηγό της αστυνομίας. Σε ένα μέρος εντελώς αφιλόξενο, με τους κινδύνους να παραμονεύουν σε κάθε γωνία και στο κατόπι του να βρίσκονται δεκάδες περιπολικά, ασφαλίτικα, μέχρι και ελικόπτερα, ο προβληματισμένος άντρας, πρέπει να αποφασίσει αν θα παραδοθεί ή θα τραβήξει μέχρι τέλους την παρτίδα, που ο ίδιος δεν θέλησε να συμμετάσχει.

Δίχως να έχει στα χέρια του κανένα ξεχωριστό σενάριο της προκοπής, αντίθετα η ιστορία του μπάζει νερά από όπου κι αν την κοιτάξεις, ο Μπαφάνα Mukunda Michael Dewil, με ελάχιστους παράδες στην τσέπη κάνει τα αδύνατα δυνατά για να παρουσιάσει ένα action movie τουλάχιστον αξιοπρεπές. Τι τον βοηθά? Το πάμφτωχο και σκονισμένο φυσικό φόντο, μιας από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του εγκλήματος στον πλανήτη και η έμπνευση του να στήσει την κάμερα του σε διάφορες γωνίες εντός του πολυμορφικού, ώστε να ανεβάσει την κλειστοφοβική ένταση και τον παλμό, όσο η μέτριας έμπνευσης ίντριγκα εξαπλώνεται. Το πετυχαίνει? Είπαμε κι αποξαρχής. Για το παλιοκαιρισμένο VCR μια χαρά επιλογή είναι Ο Μαχητής.

Για πες: Και ειδικότερα για τους φανατικούς φίλους του game Grand Theft Auto, αφού το εργάκι ξεκινάει και τελειώνει με μια τέτοιου τύπου καταδίωξη στους δρόμους του SoWeTo, έχοντας πίσω από το τιμόνι τον πρωταγωνιστή της πιο διάσημης κινηματογραφικής σειράς με γοργά αυτοκίνητα στην ιστορία του σινεμά. Μην χαίρεσαι. Δεν είναι ο Vin Diesel αυτός, άλλωστε το σταριλίκι του θα προϋπήρχε ακόμη και του τίτλου και θα το γνώριζες εκ προοιμίου, αλλά ο Paul Walker, που ακόμη κι αν τον έχουν παρακολουθήσει τόσα εκατομμύρια μάτια στους Fast And The Furious, δεν είναι τίποτα περισσότερο ερμηνευτικά, από μια χρυσή δευτεράντζα, που δεν έχει καταφέρει ποτέ να σκαρφαλώσει στο πάνω ράφι της βεντετικής ιεραρχίας.

Ο Μαχητής Vehicle 19 Rating




Στις δικές μας αίθουσες? Στις 1 Αυγούστου 2013 από την Hollywood Ent.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική