Ender's Game Poster
Στο κοντινό μέλλον, μια εχθρική φυλή εξωγήινων που ονομάζονται Φόρμικς επιτίθεται στην Γη. Ανάμεσα στις απώλειες και το σμήνος του θρυλικού διοικητή των κορυφαίων πιλότων, Μέιζερ Ρακάμ (Ben Kinglsey) που η καταστροφή του έχει περιορίσει τις ελπίδες για αντίδραση. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την τελική αντεπίθεση, ο δημοφιλής συνταγματάρχης Χάιρουμ Γκραφ (Harrison Ford) και η Σχολή Πολέμου, αναζητούν μεταξύ της νεολαίας τα πιο έξυπνα μυαλά, προκειμένου να εντοπίσουν τον καινούργιο Μέιζερ.

Ο Έντερ Γουίγκιν (Asa Butterfield) ένα ντροπαλό, μα υπερβολικά φιλόδοξο και πανέξυπνο αγόρι, έχει προσκληθεί από την Σχολή, για να αποτελέσει μέρος της ελίτ. Φτάνοντας στο Battle School ο Εντερ σύντομα θα ξεπεράσει τα πιο δύσκολα τεστ και τις πιο ριψοκίνδυνες προσομοιώσεις, κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό των συνομηλίκων του. Συνέπεια της παρουσίας του είναι πολύ γρήγορα να χειροτονηθεί από τον Γκραφ ως η επόμενη μεγάλη ελπίδα του στρατού και από αρχάριος να προαχθεί στην επόμενη βαθμίδα των πιλότων Commanders. Εκεί που θα εκπαιδευτεί από τον ίδιο τον Μέιζερ, προκειμένου να ηγηθεί της ομάδας που θα λάβουν μέρος στην επική μάχη, που θα κρίνει την σωτηρία του κόσμου από την καταστροφή και την διατήρηση του ανθρώπινου γένους ζωντανού.

Ender's Game Colonel Graff Ender's Game Ender Wiggin Ender's Game Major Anderson
Ender's Game Mazer Rackham Ender's Game Petra Arkanian Ender's Game Sergeant Dap

Έξι πόστερς με τους βασικούς χαρακτήρες της υπόθεσης κυκλοφόρησε η διανομή της ταινίας του Gavin Hood, Ender's Game. Σε αυτά ξεχωρίζουν οι μορφές του νεαρού Έντερ (Asa Butterfield), της συμπολεμίστριας του Πέτρα Αρκάνιαν (Hailee Steinfeld), του πιλότου Μέιζερ Ράκαμ (Ben Kingsley), του εκπαιδευτή Χάιρουμ Γκραφ (Harrison Ford) και της μέιτζορ Γκουέν Άντερσον (Viola Davis). 

Στις δικές μας αίθουσες, το φθινόπωρο του 2013