Η Weinstein Company έδωσε στην δημοσιότητα εννέα πόστερς που απεικονίσουν τους βασικούς χαρακτήρες της πολυαναμενόμενης ταινίας Snowpiercer, με την οποία ο Κορεάτης δημιουργός Bong Joon Ho, που προ πενταετίας είχε σαρώσει στα ασιατικά box office με την περιπέτεια φαντασίας The Host, πραγματοποιεί το αγγλόφωνο ντεμπούτο του. Πρόκειται για μια διασκευή της made in France graphic novel με τον τίτλο La Transperceneige, που μεταφέρει την δράση στο κοντινό μέλλον, καθώς η ανθρωπότητα έχει δεχτεί ανεπανόρθωτο πλήγμα, εξαιτίας ενός αποτυχημένου πειράματος που είχε σκοπό να εξισορροπήσει την θερμοκρασία στον πλανήτη, μα ως αποτέλεσμα είχε η Γη να περιέλθει σε κατάσταση παγετώνα. Οι ελάχιστοι επιζώντες, χωρισμένοι σε κοινωνικές τάξεις, ταξιδεύουν επάνω σε μια σιδηροδρομική αμαξοστοιχία, που ταξιδεύει ανά την υφήλιο, δίχως κάποιον σαφή προορισμό.

Σε παραγωγή του πασίγνωστου από την τριλογία της Εκδίκησης, Park Chan Wook, το Snowpiercer, έχει να επιδείξει ένα διεθνές all star καστ, αποτελούμενο από μερικά σπουδαία ονόματα όπως ο Chris Evans, η Ko Asung, ο Ed Harris, o Ewen Bremner, η Tilda Swinton, ο Jamie Bell, ο John Hurt, η Octavia Spencer και ο δημοφιλέστατος στα μέρη του Song Kang Ho. 




Ακόμη η διανομή δεν έχει ορίσει το πότε η ταινία θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της, αν και κάτι τέτοιο πιστεύεται πως θα συμβεί το ερχόμενο καλοκαίρι, κατά πάσα πιθανότητα στην Κορέα.

Στις δικές μας αίθουσες, ακόμη δεν έχει προγραμματιστεί