Μπορεί το δεύτερο επεισόδιο του κινηματογραφικού σίριαλ των The Hunger Games να έχει προγραμματιστεί να βγει στις αίθουσες τον ερχόμενο Νοέμβριο, ως μια ταινία που αναμένεται να κάνει πάταγο στα box offices - σίγουρα στο εξωτερικό, ελπίζω κι εδώ η διανομή να δείξει πως ξέρει να διαχειριστεί πιασάρικους τίτλους - όμως, το προμόσιον έχει ήδη ξεκινήσει. Τι πιο εντυπωσιακό λοιπόν από δύο θριαμβευτικά πόστερς των μεγάλων νικητών της ναι μεν πρώτης φιλμικά, μα 74ης ιστορικά μάχης των νέων, της Κάτνις Έβερντιν και του Πίτα Μέλαρκ, που ποζάρουν πομπωδώς ως οι μεγάλοι νικητές του ετήσιου αγώνα επιβίωσης.

Το στόρι του Catching Fire ξεκινά από την στιγμή που η Κάτνις επιστρέφει σπίτι ασφαλής μετά την νίκη της στην τελευταία διοργάνωση των Hunger Games, μαζί με τον έτερο επιζώντα από την πλευρά των αρρένων, Πίτα, έχοντας όμως ως υποχρέωση να συμμετάσχουν στην αποκαλούμενη Περιοδεία των Θριαμβευτών, που λαμβάνει χώρα σε όλες τα τμήματα του γνωστού κόσμου. Εκεί που η χαρισματική κοπέλα θα αντιληφθεί πως η επανάσταση σιγοβράζει, την στιγμή που η Ανώτατη Διοίκηση και ο Πρόεδρος Σνόου, ήδη προετοιμάζουν τους επόμενους αγώνες, που στην 75η τους εκδοχή θα έχουν ιδιαίτερα πανηγυρικό χαρακτήρα.


Το The Hunger Games: Catching Fire σκηνοθετεί ο Francis Lawrence και αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας, που στην μορφή των βιβλίων έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 50 εκατομμύρια μόνο στην Αμερική. Πρωταγωνιστούν επιστρέφοντας στους ρόλους του πρώτου μέρους το τρίο των Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, μαζί με τους ήδη γνώριμους Lenny Kravitz, Elizabeth Banks, Donald Sutherland, Stanley Tucci, Toby Jones και Woody Harrelson. Στο καστ έχουν προστεθεί ακόμη και τα ονόματα των Philip Seymour Hoffman, Jeffrey Wright, Jena Malone, Sam Clafin και Amanda Plummer. Το φιλμ έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου, ενώ το τελικό μέρος, ως είθισται να χωριστεί σε δύο parts, το Mockingjay 1 (21/11/2014) και το Mockingjay 2 (20/11/2015).

Στις δικές μας αίθουσες, τον χειμώνα του 2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική