7:00 - Ο Seth McFarlane αποχαιρετά το κοινό τραγουδώντας μια σύνθεση αφιερωμένη στους χαμένους της τελετής. Και του χρόνου λοιπόν για μια ακόμη λαμπερή βραδιά. Την 86η Οσκαρική!

6:55 - Μοιράστηκαν τα αγάλματα και φέτος. Νικητής ουσιαστικός το Life Of Pi με τέσσερα. Αλλά τα καλύτερα πήγαν στο Argo, που απέσπασε τρία, όσα ακριβώς και οι Les Miserables. Δύο ο Lincoln, δύο και ο Django, δύο και το Skyfall.

6:50 - Η απονομή έφτασε στο αποκορύφωμα της. Ο Jack Nicholson με τον φάκελο στο χέρι για να ονομάσει την καλύτερη ταινία της χρονιάς, συντροφιά σε λάιβ σύνδεση με τον Λευκό Οίκο, με την πρώτη κυρία της Αμερικής, Michelle Obama. Πατριωτικό το όσκαρ λοιπόν και ο νικητής είναι το Argo!

6:46 - Η μεγάλη κυρία στην ιστορία των όσκαρ, η Meryl Streep παρουσιάζει τους υποψηφίους στην ανδρική κατηγορία. Επικρατέστερος ο Daniel Day Lewis. Και φυσικά και ο μεγάλος νικητής για τον Lincoln. Τρίτο όσκαρ για τον Βρετανό. Ρεκόρ!

6:44 - Ο τιτλούχος Jean Dujardin απονέμει το Όσκαρ α γυναικείου ρόλου. Και η νικήτρια είναι η my cheri amour, Jennifer Lawrence για το Silver Linings Playbook!

6:39 - To Life Of Pi οδηγεί την κούρσα με τα περισσότερα Όσκαρς έχοντας αποσπάσει τέσσερα, ενώ ακολουθούν οι Les Miserables με τρία.

6:28 - Το ζευγάρι του China Syndrome, Jane Fonda και Michael Douglas απονέμουν το βραβείο σκηνοθεσίας. Ang Lee και Life Of Pi! Απίθανο!

6:22 - Και ακολούθως το πρωτότυπο. Χαμός! Θριαμβευτής ο Django Unchained και ο Quentin Tarantino! Δίκαια!!!

6:22 - Το αταίριαστο - σε ύψος - ζευγάρι του Dustin Hoffman και της Charlize Theron στην πίστα για να δώσει τα όσκαρς σεναρίων. Πρώτα στα διασκευασμένα. Νικητής το Argo και ο Chris Terrio!

6:12 - Και το μεγαλύτερο στάνταρ της βραδιάς. Το Skyfall και η Adele χαρίζουν στον James Bond το πρώτο όσκαρ τραγουδιού. Όσο κι αν αυτό μοιάζει απίστευτο...

6:09 - Όσκαρ μουσικής! Η τετράδα του Chicago, Richard Gere, Renee Zelwegger, Zeta Jones και Queen Latifah παραδίδει το αγαλματάκι στον νικητή! Life Of Pi και MIchael Dannah.

5:57 - Η συγκινητική στιγμή της βραδιάς. Οι εκλιπόντες της χρονιάς σε παρουσίαση από τον George Clooney. Η ανεπανάληπτη Barbra Straisand αποδίδει το κομμάτι του πρόσφατα χαμένου Marvin Hamlisch από το The Way We Were... Και στέλνει την Adele στην Β' Εθνική...

5:51 - H Salma Hayek παρουσιάζει τα ειδικά βραβεία που απέδωσε η Ακαδημία μέσα στην χρονιά σε ανθρώπους του κινηματογράφου για την προσφορά τους.

5:49 - Κατηγορία σκηνικών. Το βραβείο απονέμουν ο Dainel Radcliffe και η Kristen Stewart. Και το αποσπά ο Lincoln!

5:46 - Οι τρεις τελευταίες ταινίες της κούρσας για την Best Picture σε παρουσίαση από την...ανέκφραστη Nicole Kidman: Django Unchained, Silver Linings Playbook και Amour!

5:35 - Η ώρα του Skyfall! This Is The End, από την Adele!

5:31 - Κατηγορία μοντάζ. Παρουσιάζει η Sandra Bullock. Και νικητής της κατηγορίας είναι το Argo και ο William Goldenberg!

5:29 - O πρόεδρος της Ακαδημίας σπάει τον ρυθμό που είχε πάρει η βραδιά...

5:18 - O περσινός νικητής Christopher Plummer επί σκηνής για να δώσει το βραβείο γυναικείας υποστηρικτικής ερμηνείας. Anne Hathaway, καμία έκπληξη. Οι Les Miserables συνεχίζουν να σαρώνουν!

5:14 - Συνέχεια με τα καλύτερα ηχητικά εφέ! Μισό μισό το βραβείο λόγω ισοψηφίας παίρνουν τα Zero dark Thirty (πρώτο του για απόψε) και το Skyfall (επίσης πρώτο) που έπαιζε ως φαβορί!

5:11 - O Mark Wahlberg και ο Ted οι πρωταγωνιστές της επιτυχημένης ταινίας του παρουσιαστή McFarlane, αθυροστομούν on stage, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους στα ηχητικά τεχνικά βραβεία. Καλύτερο ηχητικό μιξάζ και Les Miserables φυσικά!

5:10 - Οι Chris Pine και Zoe Saldanha οι πρωταγωνιστές του Star Trek κάνουν αναφορές στα τεχνικά επιτεύγματα και στους πρωτοπόρους των νέων τεχνικών.

5:00 - H παρέλαση των μιούζικαλ ολοκληρώνεται με το καστ των Les Miserables στην σκηνή του Dolby. Hugh Jackman, Anne Hathaway, Russel Crowe, Eddie Redmayne και λοιποί ερμηνεύουν με το ίδιο πάθος τα τραγούδια των Αθλίων. Η καλύτερη στιγμή της βραδιάς!

4:58 - Και η Jennifer Hudson, που είχε τιμηθεί με το όσκαρ Β Γυναικείου ρόλου, μας θυμίζει το γιατί, με μερικές νότες από τις καταπληκτικές Dreamgirls!

4:55 - H Zeta Jones επαναλαμβάνει, δέκα χρόνια μετά, το μέγκα χιτ του Chicago, All That Jazz!

4:53 - Και ο John Travolta πανέτοιμος να ξεκινήσει το αφιέρωμα στα μιούζικαλ.

4:50 - Jennifer Garner και Jessica Chastain παρέα στο πλατό για να αποδώσουν το Όσκαρ στα μη Αγγλόφωνα. Το φαβορί επιβεβαιώνεται! Amour! Ο Mikael Haneke χαρίζει την ύψιστη τιμή στην Αυστρία!

4:43 - Ο Ben Affleck παρουσιάζει την εξαιρετική κατηγορία του καλύτερου ντοκιμαντέρ. Searching For Sugar man ο νικητής!

4:38 - Παρουσίαση τριών ακόμη ταινιών στην κούρσα για το Best Picture από τον Liam Neeson. Zero Dark Thirty, Argo, Lincoln.

4:36 - Και το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ πηγαίνει στο Inocente! Το ζεύγος των δημιουργών Sean και Andrea Nixx Fine παραλαμβάνει το αγαλματίδιο!

4:33 - Ο Jamie Foxx και η Kerry Washington οι πρωταγωνιστές του Django παρουσιάζουν το βραβείο μικρού μήκους. Curfew ο νικητής! Παραλαμβάνει ο σκηνοθέτης Shawn Christensen!

4:32 - Επιστροφή στο Dolby Theatre. Μέχρι τώρα Life Of Pi 2, Les Mis 1, Anna Karenina 1, Django 1.

4:25 - Μετά από ένα σύντομο βίντεο με σκηνές από τα φιλμ του 007, η μεγάλη Κυρία Shirley Bassey τραγουδά Goldfinger! Συγκλονιστικό!

4:21 - Το αφιέρωμα για τα πενήντα χρόνια του James Bond ξεκινά. Στην σκηνή η Jinx, Halle Berry!

4:20 - Οι ίδιοι συνεχίζουν με το όσκαρ μακιγιάζ. Πρώτο βραβείο για τους Les Miserables! Πολύ σωστά και δίκαια...

4:18 - Η Jennifer Aniston και ο Channing Tatum παρέα θα αποδώσουν το βραβείο ενδυματολογίας. Που θα πάει όπως είναι λογικό στην Anna Karenina και την Jacqueline Durran!

4:13 - Καμία έκπληξη στα τεχνικά μέχρι στιγμής. 2 στα 2 για τον Ang Lee!

4:08 - Το ανσάμπλ των Εκδικητών συνεχίζει. Όσκαρ ειδικών εφέ! LIFE OF PI ξανά!!! Τιμώμενοι οι τέσσερις σχεδιαστές της εταιρίας που φαλήρισε λίγο πριν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων...

4:05 - Οι Avengers στην σκηνή. Robert Downey, Sam Jackson, Mark Ruffalo, Jeremy Renner και Luke Evans. Παρουσιάζουν το βραβείο φωτογραφίας. LIFE OF PI και Claudio Miranda!

4:03 - H Reese Witherspoon παρουσιάζει την πρώτη τριάδα υποψηφίων για το Best Picture: Les Miserables, Beasts Of The Southern Wild και Life Of Pi!

3:58 - Για να δούμε και στην μεγάλου μήκους animation όμως! Brave!!!

3:58 - Ο Paul Rudd και η διπλάσια του Jenny McCarthy έτοιμοι να απονείμουν το Όσκαρ animation Μικρού μήκους. Φαβορί ο Paperman και το επιβεβαιώνει!

3:53 - Ο Waltz γίνεται ο πρώτος μετά τον Walter Brennan του 1936 και του 1940 που κερδίζει Β' Ρόλο δύο φορές με τον ίδιο σκηνοθέτη!

3:53 - Ο Weinstein τρίβει τα χέρια του! Οι ταινίες του ξεκίνησαν μια χαρά, ανέλπιστα καλά...

3:52 - Πολλά ευχαριστώ στον Tarantino από τον Γερμανό που έκανε το 2 στα 2 αρχίζοντας την τελετή με μια σημαντική έκπληξη!

3:45 - Και το πρώτο Όσκαρ της βραδιάς από τα χέρια της Octavia Spencer. B' Αντρικός ρόλος και ο Waltz πανηγυρίζει!!!

3:45 - Be Our Guests. Το introduction έφτασε στο τέλος του... Ευτυχώς!

3:44 - Ακόμη μέτριο χαρακτηρίζει τον Seth ο πιλότος του Star Trek!

3:44 - Joseph Gordon Levitt και Daniel Radcliffe σε ένα νέο χορευτικό που θυμίζει το παλιό Χόλιγουντ.

3:42 - Σάτιρα για την ταινία Flight με μαριονέτες. Ούτε εδώ το χιούμορ είναι ευρηματικό πάντως.

3:40 - Charlize και Channing Tatum ως μοντέρνοι Astaire και Rodgers! Όμορφο ντουέτο!

3:37 - We Saw Your Boobs! Πιπεράτο το τραγουδάκι, για τις γυμνές εμφανίσεις των όμορφων πρωταγωνιστριών... Δεν γελά στιγμή η Theron.

3:35 - Παρέμβαση από τον Κάπτεν Κερκ του Εντερπράιζ! O William Shatner έρχεται από το μέλλον και σχολιάζει τα ατυχή αστεία του παρουσιαστή!

3:34 - Κρύα η εισαγωγή...

3:32 - Σπόντες προς την Ακαδημία για την άγνοια στο πρόσωπο του Affleck ως σκηνοθέτη. Αναμενόμενο και ελάχιστα ευρηματικό...

3:30 - O Seth McFarlane επί σκηνής.

3:25 - Όλοι στις θέσεις τους!

3:20 - Όου! Η Renee Zellwegger αγνώριστη!

3:17 - Ο άνθρωπος που σήμερα θα γράψει ιστορία, κατακτώντας το τρίτο Όσκαρ - ρεκόρ για άντρα ηθοποιό, μόλις προσήλθε. Welcome Daniel!

3:15 - Τι πιο εντυπωσιακό για τον Jamie Foxx να συνοδεύεται από μια τέτοια καλλονή, που τυγχάνει να είναι η κόρη του!

3:12 - Υπερβολικά αδυνατισμένη η Hathaway και με σταθερά κοντό μαλλί, έχει φέρει μαζί της και σακ βουαγιάζ, για να φορτώσει το σίγουρο αγαλματάκι β' γυναικείου ρόλου...

3:07 - Όχι στην καλύτερη της φόρμα η Sandra Bullock μέσα σε μια υπέροχη μαύρη τουαλέτα. Είναι και μεγαλοκοπέλα πλέον ε?

3:05 - Γενειοφόρος ο George Clooney ζυγίζει ένα ακόμη Όσκαρ σαν συμπαραγωγός του Argo.

3:02 - Και η Jennifer Garner ντυμένη Ριμπενάκι...

3:01 - H Jennifer Aniston σαν να έχει ξεμείνει από τα Razzies.

2:57 - Best Dressed Til Now: Charlize...

2:54 - Τρομερά ταλαιπωρημένος ο Bob De Niro. Και συγκινημένος για τον ρόλο που τον οδήγησε ακόμη μια φορά στις Οσκαρικές πεντάδες...

2:50 - Σούπερ αεράτος ο Hugh Jackman. Ελπίζει και ο Γιάννης Αγιάννης για ένα Οσκαράκι!

2:45 - 45 λεπτά ακόμη...

2:39 - Η τρεις φορές υποψήφια και μία θριαμβεύτρια Nicole Kidman, δίνει το παρόν πανύψηλη και αγέρωχη δίπλα σε έναν ξανθό ζουμπά όπως συνηθίζει...

2:38 - Γοητευτικός ο Bradley Cooper, συνοδευόμενος από την μαμά του...

2:37 - Ακόμη πιο λαμπερές όμως, έστω κι αν δεν είναι υποψήφιες εμφανίστηκαν οι Charlize Theron και Zoe Saldanha.

2:30 - Μία μόλις ώρα πριν από την έναρξη της τελετής έξω από το Dolby Theatre του Λος Άντζελες, προσέρχονται οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Μέχρι στιγμής τα βλέμματα έχουν κλέψει στο κόκκινο χαλί η Jennifer Lawrence, η Amy Adams και η Jessica Chastain.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το moviesltd.gr θα παρακολουθήσει ζωντανά την τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρς που απονέμει φέτος για 85η φορά η Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου και Τεχνών.

Live από την Αθήνα ο zerVo και από το Τορόντο ο gaRis θα παρουσιάσουν και θα σχολιάσουν λεπτό προς λεπτό τις καλύτερες στιγμές της λαμπερής βραδιάς.

Και φυσικά στο twitter στις διευθύνσεις @moviesltd και @TakisGaris.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική