Το 1988, όταν ο Πινοσέτ ετοιμάζεται για το δημοψήφισμα που θα καθορίσει την προεδρία του στη Χιλή, η αντιπολίτευση αναθέτει σ' ένα νεαρό μαρκετίστα την καμπάνια της.

O Gael Garcia Bernal υποδύεται έναν παράτολμο νέο, στέλεχος μιας διαφημιστικής εταιρίας που ηγείται της εκστρατείας ‘ΝΟ', εναντίον του Πινοσέτ. Δεκαπέντε χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους καθεστωτικούς ο René Saavedra παράλληλα με την δική του μάχη στην προσωπική του ζωή, επιστρατεύει τους πιο δυνατούς όρους μάρκετινγκ και με τη βοήθεια των ακτιβιστών της αντιπολίτευσης καταστρώνουν ένα σχέδιο κι έχουν 27 ημέρες για να το εκτελέσουν σωστά, να υπερισχύσουν στο δημοψήφισμα και να απελευθερώσουν την χώρα τους.


Ο σκηνοθέτης του Post Mortem, Pablo Larrain, προσπαθεί να πει την αλήθεια για τον δικτάτορα Πινοσέτ . Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Gael Garcia Bernal. Η ταινία προβλήθηκε στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στο Φεστιβάλ Καννών 2012.

Τα μέλη της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου ψήφισαν, επιλέγοντας ανάμεσα σε 71 συμμετοχές, και συμπεριέλαβαν το No στις 5 υποψηφιότητες για το Οσκαρ Καλύτερης Μη Αγγλόφωνης ταινίας!

Επτά αποσπάσματα - με Αγγλικούς υπότιτλους - από την ταινία του Larrain, μας βάζουν άμεσα στο κλίμα της εποχής που η ιστορία αφηγείται, αλλά και δίνουν το στίγμα των βαθύτερων νοημάτων που κρύβονται πίσω από τις εικόνες του No.

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 31 Ιανουαρίου 2013 από την Strada


No Movie Clip # 1 "In Charge of No"

No Movie Clip # 2 "Rene and Veronica"

No Movie Clip # 3 "Democracy"

No Movie Clip # 4 "No Mas"

No Movie Clip # 5 "No Commercial Presentation"

No Movie Clip # 6 "No Rehearsal"

No Movie Clip # 7 "Following"