Η Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου Διαδικτύου ανακοίνωσε του νικητές των 16ων ετήσιων βραβείων της. Η ταινία του Ben Affleck, Argo, που περιγράφει την ψεύτικη δημιουργία επιστημονικής φαντασίας που χρησιμοποιήθηκε ως προκάλυμμα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, στην απόπειρα απελευθέρωσης των ομήρων στην Τεχεράνη κατά την διάρκεια της Μεσανατολικής κρίσης, πήρε τον τίτλο της Καλύτερης της χρονιάς, από τον οργανισμό. Το σενάριο της, που επιμελήθηκε ο Chris Terrio, βασισμένο στο άρθρο του Joshua Bearman, πήρε επίσης του πιο καλά διασκευασμένου για το 2012.

Το φιλμ με τις περισσότερες υποψηφιότητες στις κατηγορίες των βραβείων της Ένωσης, το The Master, απέσπασε δύο βραβεία, εκείνο της καλύτερης σκηνοθεσίας που απονεμήθηκε στον Paul Thomas Anderson και εκείνο για την καλύτερη ανδρική υποστηρικτική ερμηνεία, που απέσπασε ο Philip Seymour Hoffman. Στις υπόλοιπες κατηγορίες ερμηνείας διακρίθηκαν ο Daniel Day Lewis, που κρίθηκε για τρίτη φορά ως ο καλύτερος άνδρας ηθοποιός από τα μέλη της OFCS, για την εμφάνιση του ως 16ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, στο Lincoln, το αντίστοιχο βραβείο στις γυναίκες απέσπασε η Jessica Chastain (Zero Dark Thirty) ενώ εκείνον της καλύτερης γυναικείας υποστηρικτικής ερμηνείας πήρε η Anne Hathaway για την παρουσία της στους Les Miserables.

Ο Wes Anderson και ο Roman Coppola μοιράστηκαν το βραβείο του καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για την δουλειά τους στην δημιουργία του πρώτου, Moonrise Kingdom, ενώ ο Roger Deakins τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας για το Skyfall και ο Alex Berner με τον αντίστοιχο του καλύτερου μοντάζ, για το επίτευγμα του στο Cloud Atlas.

Ως καλύτερη animation ταινία της χρονιάς ανακυρήχθηκε το ParaNorman, καθώς το Holy Motors κρίθηκε ως η ποιοτικότερη μη αγγλόφωνη παραγωγή. Το βραβείο του καλύτερου ντοκιμαντέρ πήγε στην ταινία This Is Not A Film, η οποία απέσπασε και το ετήσιο Ειδικό Βραβείο της Ενώσεως.

Ο Ιρανός σκηνοθέτης Jafar Panahi, καταγράφοντας στην κάμερα τις συνθήκες του κατ οίκον περιορισμού του, αλλά και την απαγόρευση από το καθεστώς της χώρας να ασχοληθεί με το σινεμά, απέσπασε μαζί με τον παραγωγό του Mojtaba Mirtahmasb, το ένα από τα τρία Special Awards, που η Online Film Critics Society απονέμει κάθε χρόνο στους πρωτοπόρους της Έβδομης Τέχνης. Το δεύτερο πήγε στον θρυλικό μουσικοσυνθέτη Ennio Morricone, προκειμένου να τιμηθεί η τεράστια καριέρα του στο σινεμά και το τρίτο στο πρόγραμμα For The Love Of Film, για την προσπάθεια του να βρεθούν οι πόροι προκειμένου να βρεθούν οι πόροι για την αποκατάσταση μιας από τις παλαιότερες δημιουργίες του Alfred Hitchcock, του The White Shadow.

Η Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου Διαδικτύου ιδρύθηκε το 1997 και σκοπό της έχει να αναδείξει, αλλά και να βελτιώσει τα επίπεδα του κινηματογραφικού σχολιασμού στο Ίντερνετ. Η Ένωση αποτελείται από επαγγελματίες κριτικούς κινηματογράφου, δημοσιογράφους και συγγραφείς από όλο τον κόσμο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ασία, την Λατινική Αμερική, ενώ αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το www.moviesltd.gr που οι συντάκτες του, Τάκης - gaRis - Γκαρής και Γιώργος - zerVo - Ζερβόπουλος, με πολυετή εμπειρία στον χώρο, αποτελούν μέλη της.