Η πιο φονική ημέρα, στα ορειβατικά χρονικά... Τον Αύγουστο του 2008, εικοσιτέσσερις αναρριχητές διαφόρων διεθνών αποστολών, αναχώρησαν από το Χάι Καμπ, το τελευταίο ασφαλές καταφύγιο, βάζοντας σαν τελικό τους στόχο να σκαρφαλώσουν στην κορυφή Κ2, την κατά τεκμήριο πιο επικίνδυνη και κακοτράχαλη του κόσμου. Σαρανταοκτώ ώρες μετά, έντεκα εξ αυτών έχουν χάσει την ζωή τους ή αγνοούνται, απώλεια που καταγράφει την μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία της ορειβασίας. Στο επίκεντρο της ιστορίας που αφηγείται το ντοκιμαντέρ The Summit, βρίσκεται η περίπτωση του Γκερ ΜακΝτόναλντ, ενός έμπειρου ορειβάτη, που βρέθηκε μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής του. Έχοντας να απελευθερώσεις τρεις παγιδευμένους συντρόφους του, που είχαν εγκλωβιστεί ανάμεσα στον πάγο και τα σκοινιά σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 8 χιλιομέτρων, θα έπρεπε να επιλέξει αν θα προσπαθήσει να τους σώσει ή να ακολουθήσει τον άγραφο κανόνα του βουνού, που κυνικά δίνει την εντολή να τους εγκαταλείψει στην τύχη τους και να σωθεί ο ίδιος.

Το Ιρλανδικής παραγωγής ντοκιμαντέρ του Nick Ryan, συνδυάζει βιντεοσκοπημένο υλικό που τράβηξαν οι ίδιοι οι ορειβάτες, συνεντεύξεις και δραματοποιημένα περιστατικά - στο τρέιλερ τα τελευταία υπερισχύουν κατά πολύ των ντοκουμέντων - για να καταγράψει την περιπέτεια που βίωσε στα απόκρημνα βράχια η ριψοκίνδυνη ομάδα.


Το The Summit θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στα πλαίσια του Φεστιβάλ Sundance 2013, που ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου, διαγωνιζόμενο στην κατηγορία Διεθνές Ντοκιμαντέρ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική