Ένας στους δύο πολίτες της χώρας, δηλώνει πως δυσκολεύεται να κάνει σχέση σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο... Για όλους εκείνους τους μη προνομιούχους, που δεν βρίσκονται ποτέ στην λίστα των προσκεκλημένων στο μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βορείου Ελλάδος, η παρουσία μιας (ακυκλοφόρητης) ταινίας με τον τίτλο Η Πόλη των Παιδιών, στις λίστες των υποψηφιοτήτων της Ελληνικής Ακαδημίας, υπήρξε μια πραγματική έκπληξη. Συναίσθημα που εντάθηκε κατακόρυφα την βραδιά της απονομής, όταν το φιλμ που φέρει την δημιουργική υπογραφή του Γιώργου Γκικαπέππα, απέσπασε τρία από τα βραβεία της HEFA, εκείνα του καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας και Οπτικών Εφέ. Πρόκειται για ένα φιλμ που μέσα από τις τέσσερις επιμέρους ιστορίες που επεξεργάζεται, αναλύει το φλέγον ζήτημα του ερχομού μιας καινούργιας ζωής, σε μια κοινωνία που διανύει ένα μουντό παρόν, σε μια πόλη που βρίσκεται σε συναγερμό, σε έναν τόπο που δεν φωλιάζει η παραμικρή ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Μια Ιρακινή μετανάστις, καλείται μετά την σύλληψη του άντρα της να φέρει στον κόσμο μια καινούργια ζωή, έχοντας ως μοναδική βοήθεια, την στήριξη του Έλληνα γείτονα από το διπλανό διαμέρισμα. Μητέρα ενός 16χρονου αγοριού, πληροφορείται πως βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα την ημέρα που ο σύζυγος της χάνει την δουλειά του και η σχέση τους κλονίζεται ανεπανόρθωτα. Η εύκολη, ανεύθυνη και ανάρμοστη λύση της απόρριψης, θα είναι μόνο η απαρχή της τραγωδίας που πρόκειται να βιώσει η μισοδιαλυμένη φαμίλια εντός ολίγου. Ένα νεαρό ζευγάρι έρχεται σε ρήξη κάπου έξω από την Αθήνα, την στιγμή του μαντάτου πως περιμένει παιδί, την ώρα που ένας άντρας σε νευρικό κλονισμό θα επικρίνει οπλισμένος με περίστροφο την στάση τους και θα απειλήσει να τους σκοτώσει. Αντρόγυνο που προσπαθεί επί ματαίω να τεκνοποιήσει με εξωσωματική γονιμοποίηση, θα βρεθεί μπροστά σε μια δραματική εξομολόγηση της γιατρού που έχει αναλάβει την υπόθεση του, που συμπτωματικά τυγχάνει πρώην μνηστή του ενός.

Τα τέσσερα παζλ που συνθέτουν το φιλμικό δράμα, που φαινομενικά μοιάζουν αταίριαστα μεταξύ τους, ενώνονται μέσω μιας έξυπνης ιδέας στο σενάριο που επιμελείται ο ίδιος ο Γκικαπέππας. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, του φιλμ που θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στους κινηματογράφους στις 25 Οκτωβρίου, συναντάμε τους Κίκα Γεωργίου (Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας Ελληνικής Ακαδημίας), Άννα Καλαϊτζίδου, Γιώργο Ζιόβα, Μαρία Τσιμά, Ναταλία Καλημερατζή, Βασίλη Μπισμπίκη, Δημήτρη Κοτζιά, Υρώ Λούπη, Λεωνίδα Κακούρη, Ιωσήφ Πολυζωίδη, Μιχάλη Σαράντη.



Το φιλμ έχει ταξιδέψει ήδη και έχει προβληθεί με θετικότατο αντίκτυπο, σε μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ της υφηλίου, όπως της Μόσχας, του Μόντρεαλ, του Κατοβίτσε, της Βομβάης, του Καζακστάν, ενώ έτυχε θερμής αποδοχής από την ομογένεια, στις προβολές του στα Ελληνικά Φεστιβάλ της Μελβούρνης και της Νέας Υόρκης.

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 25 Οκτωβριου 2012 από την Seven

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική