18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας / Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote
19-30 Σεπτεμβρίου 2012


Όπως κάθε διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και οι (ενήλικες πια) Νύχτες Πρεμιέρας διαθέτουν το δικό τους διαγωνιστικό τμήμα. Δέκα είναι οι ταινίες που φέτος θα συναγωνιστούν για την κατάκτηση της Χρυσής Αθηνάς, το πανέμορφο τρόπαιο δια χειρός Zolotas που εδώ και χρόνια κοσμεί την απονομή του θεσμού. Δέκα διαμαντάκια, από κάθε γωνιά του κόσμου, τις ΗΠΑ, την Δανία, την Βουλγαρία, την Εσθονία, την Ελβετία, την Σουηδία, τη Χιλή, την Κούβα, που η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ καλείται να αναδείξει την επικρατέστερη του concorso. Φιλμς που έχουν ταξιδέψει σε μεγάλα φιλμικά ραντεβού της γης, όπως το Sundance, το SXSW, το Βερολίνο κι έχουν αποσπάσει τίτλους και θετικότατες κριτικές στην προβολή τους.

Το πλήρες ρόστερ της δεκάδας διαγωνιστικού, με τις ώρες προβολείς των έργων, που στις περισσότερες περιπτώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους στις πέντε αίθουσες του φεστιβάλ από τουλάχιστον δύο φορές, ενώ με χρυσά γράμματα είναι καταχωρημένες οι πρωινές προβολές (μόνο στην ΟΠΕΡΑ 1) που έχει και προνομιακό εισιτήριο αξίας μόλις 4€. Πρόταση μου να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στο συγκεκριμένο τμήμα, αφού οι δημιουργίες φαντάζουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αλλά και δεν είναι βέβαιο - αν και το εύχομαι από καρδιάς - πως όλες θα πάρουν διανομή στην χώρα μας. Οπότε αυτή είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για καλό σινεμά:

Faith, Love and Whiskey
Αγάπη, Πίστη και Ουίσκι
Βουλγαρία 75'
Της Kristina Nikolova Με τους Ana Stojanovska, Valeri Yordanov, Yavor Baharoff, John Keabler.
Το ξημέρωμα βρίσκει τη Νέλι να ασφυκτιά κάτω από τη σκιά ενός ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη. Το δικό της αμερικάνικο όνειρο ξεθωριάζει και, πανικοβλημένη απ' την συμβατική της ζωή, αποφασίζει να ταξιδέψει πίσω στην πατρίδα της, τη Βουλγαρία. Εκεί, η παλιά της παρέα και ο έρωτάς της για τον Βαλ θα της δώσουν πίσω λίγη απ' τη χαμένη ενέργεια και θα της θυμίσουν πώς είναι να νιώθει κανείς ζωντανός. Το ευχάριστο διάλειμμα όμως σύντομα τελειώνει καθώς στη Βουλγαρία καταφτάνει ο Σκοτ, ο ευκατάστατος Αμερικάνος αρραβωνιαστικός της, που θα απαιτήσει από τη Νέλι μια οριστική απάντηση σχετικά με το μέλλον της σχέσης τους. Εικόνες από την εξοχή και το αστικό τοπίο της Βουλγαρίας αιχμαλωτίζονται ιδανικά στο 16άρι φιλμ και πλαισιώνουν το συναισθηματικό ταξίδι μιας γυναίκας που ταλαντεύεται μεταξύ σιγουριάς και πάθους, ασφαλούς μέλλοντος και καταραμένης αγάπης. Το ώριμο ντεμπούτο της Κριστίνα Νικόλοβα διαθέτει την οξύμωρη ικανότητα να σου βουρκώνει τα μάτια και ακριβώς μετά να σχηματίζει ένα χαμόγελο στα χείλη σου. Κυρίως, όμως, στέκεται εκεί για να σου υπενθυμίσει ότι όλα στη ζωή είναι θέμα επιλογών και πως, ακόμα και όταν αυτές αποδεικνύονται λανθασμένες, τότε με λίγη πίστη, αγάπη και ουίσκι (ανεξαρτήτως σειράς) όλα μπορούν να γίνουν λίγο πιο ανεκτά.
Που και πότε? Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 13:00 Odeon ΟΠΕΡΑ 1Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 18:30 Odeon ΟΠΕΡΑ 1

Joven Y Allocada
Νέα και Τρελιάρα
Χιλή 96'
Της Marialy Rivas Με τους Alicia Rodríguez, Aline Kuppenheim, María Gracia Omegna, Felipe Pinto.
Όταν είσαι 17 χρονών θέλεις να ανακαλύψεις τα πάντα: Να επισκεφθείς άγνωστα μέρη, να γνωρίσεις νέα κορμιά, να αγαπήσεις διαφορετικούς ανθρώπους. Τι κάνεις όμως όταν αυτή η ανάγκη φαίνεται να μην έχει κορεσμό; H Nτανιέλα είναι μία δεκαεπτάχρονη κοπέλα από τη Χιλή, που διψάει να μάθει τα πάντα γύρω από το σεξ. Στο μπλογκ της, με τίτλο jovenyalocada (μτφρ. νεακαιτρελιάρα), μοιράζεται τις σεξουαλικές της περιπέτειες και διοχετεύει την περιέργειά της, αφού η αυστηρή της μητέρα είναι πιστή της Ευαγγελικής εκκλησίας και επιθυμεί τον δρόμο της αγνότητας για την κόρη της. Οταν δημιουργείται ένα σεξουαλικό σκάνδαλο στο σχολείο και η Ντανιέλα αποβάλλεται, οι σοκαρισμένοι γονείς της τη στέλνουν για δουλειά, όμως η νεαρά μπλέκει αντ' αυτού σε ένα ερωτικό τρίγωνο με τον Τομάς και την Αντόνια. Στο εφευρετικό της ντεμπούτο, η Μαριαλί Ριβάς αναμιγνύει μια φρέσκια αισθητική, επηρεασμένη από το βίντεο-κλιπ και το ίντερνετ, με τα κλασικά υλικά της ιστορίας ενηλικίωσης για να μιλήσει με τόλμη για το εφηβικό angst. Kι αν το Βραβείο Διεθνούς Σεναρίου στο Σάντανς δεν αποτελεί αρκετά ισχυρό διαπιστευτήριο για την ταινία, το όνομα του Χιλιανού μετρ Πάμπλο Λαρέιν στον ρόλο του παραγωγού θα πείσει και τους πλέον διστακτικούς.
Που και πότε? Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 19:30 IDEAL / Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 22:00 IDEAL

Mushrooming
Τη Μανιταρίσαμε
Εσθονία 938'
Του Toomas Hussar Με τους Raivo E. Tamm, Elina Reinold, Juhan Ulfsak, Üllar Saaremäe.
Ο Αντού, ενας Εσθονός πολιτικός, βρίσκεται σε ταξίδι με τη γυναίκα του να για να μαζέψουν μανιτάρια στην εξοχή, όταν δέχεται ένα τηλεφώνημα από μια δημοσιογράφο, που τον κατηγορεί ότι επιβάρυνε με τα έξοδα των διακοπών του το δημόσιο ταμείο. Στην παρέα του ζευγαριού σύντομα προστίθεται ο Ζακ, ένας διάσημος αστέρας της ροκ, τον οποίο το ζευγάρι μαζεύει μεθυσμένο από ένα βενζινάδικο. Το παράδοξο τρίο συνεχίζει την περιπλάνηση του στα βαλτικά δάση, τα οποία όμως σύντομα αποδεικνύονται τουλάχιστον αφιλόξενα. Κάποια στιγμή, η αλλόκοτη παρέα βρίσκει καταφύγιο σε ένα απομονωμένο σπίτι, κρυμμένο ανάμεσα στα δέντρα - γρήγορα όμως θα μετανιώσουν την απόφασή τους. Ο Τόμας Χούσαρ στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο βάζει την υπογραφή του σε ένα σουρεαλιστικής ιδιοσυγκρασίας φιλμ, βουτηγμένο στο κατάμαυρο χιούμορ, με εκλεκτές πινελιές τρόμου και σασπένς. Το «Τη Μανι- ταρίσαμε» προσφέρει μια σπαρταριστά σατιρική ματιά στον μάταιο κόσμο της φήμης και της πολιτικής με φόντο τον σκοτεινό Βορρά και την καταχνιά.
Που και πότε? Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 11:00 Odeon ΟΠΕΡΑ 1Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 20:30 Odeon ΟΠΕΡΑ 1 / Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 19:45 Odeon ΟΠΕΡΑ 2

Una Noche
Μια Νύχτα
Κούβα, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ 89'
Της Lucy Mulloy Με τους Dariel Arrechada, Anailin de la Rua de la Torre, Javier Nuñez Florian.
Ο Ραούλ και ο Ελιο είναι δυο νεαροί που βλέπουν μέρα με τη μέρα τα ιδρωμένα όνειρά τους να ξεθωριάζουν στα αποπνικτικά στενά της Αβάνας. Ζουν μέσα στη φτώχεια και τα μόνα χρήματα που κερδίζουν είναι από μια κουζίνα που ετοιμάζει γεύματα για τσεπωμένους τουρίστες. Μετά από ένα ατύχημα, ο Ραούλ καταζητείται από την αστυνομία και αποφασίζει να κάνει πραγματικότητα αυτό που σχεδίαζε καιρό: θέλει να φτάσει μέσω της θάλασσας στο Μαϊάμι. Ο Ελιο ξαφνικά καλείται να αποφασίσει αν το πάθος του για τον Ραούλ και την ελευθερία είναι ικανά να τον κάνουν να εγκαταλείψει την δίδυμη αδελφή του για πάντα. Το «Μια Νύχτα» είναι το ντεμπούτο έκπληξη της Λούσι Μαλόι που, με τις εξαιρετικές ερμηνείες των τριών ερασιτεχνών πρωταγωνιστών του, σάρωσε τα βραβεία στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα. Μια ιστορία ενηλικίωσης που αρνείται τη γραφικότητα, ενώ την ίδια στιγμή εγκλωβίζει στα κάδρα της το φως, τη μαγεία αλλά και την εξαθλίωση των κατοίκων της Αβάνας εμπλέκοντας αριστοτεχνικά τη μυθοπλασία και το ντοκιμαντέρ. Δεν είναι μάλλον τυχαίο που, στην πρεμιέρα της ταινίας στην Αμερική, δύο από τους πρωταγωνιστές δεν παρέστησαν, προτιμώντας να κρυφτούν και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο από τις ΗΠΑ.
Που και πότε? Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 11:00 Odeon ΟΠΕΡΑ 1Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 22:30 Odeon ΟΠΕΡΑ 1 / Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 22:45 Odeon ΟΠΕΡΑ 1

L'Enfant De Haut
Sister
Ελβετία, Γαλλία 97'
Της Ursula Meier Με τους Léa Seydoux, Kacey Mottet Klein, Martin Compston, Gillian Anderson.
Η διάδοχος των αδερφών Νταρντέν είναι εδώ: η Ούρσουλα Μέγιερ με τη δεύτερη ταινία της φανερώνει την κοινωνική ευαισθησία και τη διακριτική ματιά που συναντάμε στις ταινίες των πολυβραβευμένων Βέλγων. Στην «Αδερφή», ο Σιμόν συντηρεί το σπίτι του στην Ελβετία και την 25χρονη αδερφή του κλέβοντας μικροπράγματα από τους πλούσιους επισκέπτες παραπλήσιου χιονοδρομικού θέρετρου. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ο Σιμόν μόλις έκλεισε τα 12 και η αδερφή του δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται για τίποτα πέρα από την εμφάνισή της και τα ραντεβού με ακατάλληλους άνδρες. Χωρίς καμία υποστήριξη, ο Σιμόν - ένα συγκινητικό κράμα παιδιού και άνδρα - παλεύει για την επιβίωση. Πόσο όμως μπορεί να λυγίσει χωρίς να σπάσει; Η Ειδική Μνεία του Φεστβάλ Βερολίνου είναι ένα δυνατό δράμα που τσακίζει κόκαλα με την ανθρωπιά του - όχι όμως χωρίς να προσφέρει και τις ανατριχίλες μιας μεγάλης ανατροπής. Σημειώστε το όνομα αυτής της σκηνοθέτιδος: είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσει σύντομα ξανά.
Που και πότε? Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 22:00 ΔΑΝΑΟΣ 1 / Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 19:00 Odeon ΟΠΕΡΑ 2

An Oversimplification of Her Beauty
Μια Υπεραπλούστευση της Ομορφιάς Της
ΗΠΑ 93'
Του Terence Nance Με τους Terence Nance, Namik Minter.
Ο Τέρενς Νανς περιγράφει την ίδια την ταινία του ως «ένα ταξίδι αυτογνωσίας μέσα από την εμπειρία της αγάπης». Στην πραγματικότητα, η πρώτη του απόπειρα στη γλυκά επώδυνη περιπέτεια της μεγάλου μήκους ταινίας είναι μία εμπειρία καθεαυτή, που μπορεί να περιγραφεί περισσότερο ως βίωμα, παρά ως κομμάτι συμβατικά αφηγηματικού σινεμά. Ο τριαντάχρονος δανδής με τη χαρακτηριστική κόμη γράφει, πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί και μοντάρει μία εντελώς sui generis ταινία, στην οποία αποσπάσματα συναντήσεων και περιηγήσεις πόλεων παντρεύονται με εντελώς πρωτότυπα κινούμενα σχέδια για να αφηγηθούν μια ιστορία αγάπης. Για την ακρίβεια, ο Νανς ξεκίνησε να γυρίζει την ταινία του ως μικρού μήκους ερωτική εξομολόγηση προς τη φίλη του Ναμίκ Μίντερ, που κρατάει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οταν εκείνη είδε την ταινία στην πρώτη της δημόσια προβολή, δεν ανταποκρίθηκε στον έρωτά του, αλλά ο Νανς συνέχισε να γυρίζει την, χωριστή πλέον, ιστορία του(ς) ως τρόπο για να ξορκίσει την απόρριψη. Το αποτέλεσμα είναι μια ευφάνταστη μίξη μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, που σπάει με κάθε ευκαιρία τον τέταρτο τοίχο για να θυμίσει στον θεατή ότι η αγάπη δεν κερδίζει πάντα – αλλά η ζωή ναι.
Που και πότε? Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 19:00 IDEAL / Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 20:00 IDEAL

Avalon
Άβαλον
Σουηδία 79'
Του Axel Petersén Με τους Johannes Brost, Peter Carlberg, Léonore Ekstrand, Stefan Huynh.
Όλα τα πάρτι κάποια στιγμή τελειώνουν. Αυτή είναι μία από τις κοινές παραδοχές της ζωής, όμως ο εξηντάρης πλέον Γιάνε δεν λέει να το καταλάβει. Προσκολλημένος στο πεδίο λαμπρής δόξης που του πρόσφεραν τα 80s, εξακολουθεί να δηλώνει διοργανωτής πάρτι και το τελευταίο του εγχείρημα αφορά στη δημιουργία του υπερπολυτελούς κλαμπ Αβαλον σε παραθαλάσσιο θέρετρο της Σουηδίας. Οταν η ανωριμότητά του τον φέρει αντιμέτωπο για μία ακόμη φορά με τις ευθύνες που συστηματικά έχει αποφύγει, τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά. Η άνοδος και η πτώση ανδρών ισχυρών είναι κινηματογραφικός κοινός τόπος, αλλά ο Αξελ Πετερσέν στο ντεμπούτο του ζουμάρει στο γοητευτικά παρακμιακό κομμάτι της καθόδου μιας ζωής γεμάτης γκλάμουρ. Ο Γιοχάνες Μπροστ, θρυλικό πάρτι άνιμαλ και κολλητός του Μικ Τζάγκερ, είναι η ιδανική επιλογή για τον ρόλο του Γιάνε, που αρνείται να αποδεχτεί ότι γερνάει, καθώς ενσαρκώνει την αναπόφευκτη σαπίλα στην οποία ρίχνει τους υπηρέτες του ο καπιταλισμός. Μεταμφιεσμένο σε θρίλερ, το «Avalon» εκτοξεύει το αθόρυβο δηλητήριό του προς πάσα κατεύθυνση, μέχρι που η επιβίωση – αντί για νίκη – θυμίζει τιμωρία.
Που και πότε? Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 13:00 Odeon ΟΠΕΡΑ 1Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 19:30 Odeon ΟΠΕΡΑ 2 / Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 22:30 Odeon ΟΠΕΡΑ 1

Gimme the Loot
Gimme the Loot
ΗΠΑ 81'
Του Adam Leon Με τους Tashiana Washington, Ty Hickson, Meeko, Zoe Lescaze.
Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Άνταμ Λεόν μας μεταφέρει με αυτοπεποίθηση και αγάπη στις ελάχιστες πλέον συνοικίες της Νέας Υόρκης που ανήκουν ακόμη στους κατοίκους τους. Από το Μπρονξ μέχρι το Κουίνς - έξω από το γυαλιστερό Μανχάταν - ο Μάλκομ και η Τζίνι οργώνουν τους δρόμους και ταγκάρουν τοίχους και γέφυρες, διεκδικώντας έτσι το μερίδιό τους στη ζωή μιας πόλης που δεν κοιμάται ποτέ. Με αναφορές στο πρώιμο σινεμά του Γούντι Αλεν, πινελιές από το «Do the Right Thing» του Σπάικ Λι και δανεικά βλέμματα από τη ρετρό αισθητική των αδερφών Σάφντι o Λεόν ξεδιπλώνει το αναμφισβήτητο ταλέντο του, ενώ αφηγείται τις περιπέτειες ενός αβίαστα κωμικού ντουέτου, καθώς προσπαθεί να βρει λεφτά για ένα μεγαλόπνοο σχέδιο γκραφίτι. Φυσικά, όλα πάνε κατά διαόλου, αλλά στο μεταξύ έχουμε απολαύσει μια φρέσκια ματιά πάνω σε μία τόσο κινηματογραφημένη μητρόπολη. Η Νέα Υόρκη του Λεόν είναι όμορφη χωρίς επιτήδευση, γιατί ο σκηνοθέτης της αγαπάει τους παρατημένους δρόμους, τα άγνωστα πάρκα και τις όμορφες-άσχημες γωνιές της - τη μεταμορφώνει λοιπόν σε ένα καινούριο κινηματογραφικό πλατό άπειρων δυνατοτήτων.
Που και πότε? Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 11:00 Odeon ΟΠΕΡΑ 1 / Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 17:30 Odeon ΟΠΕΡΑ 1 / Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 18:00 Odeon ΟΠΕΡΑ 1

Teddy Bear
Teddy Bear
Δανία 93'
Του Mads Matthiesen Με τους Kim Kold, Elsebeth Steentoft, Lamaiporn Hougaard.
Με μια πρώτη ματιά, ο Ντένις θα σου φανεί ένας θηριώδης πρωταθλητής του μπόντι μπίλντιν, με δικέφαλους μεγαλύτερους σε μέγεθος απ' το κεφάλι ενός ανθρώπου. Αν όμως δεν τρομάξεις με την όψη του, γρήγορα καταλαβαίνεις πως μέσα στον 38χρονο άντρα κρύβεται ένα μικρό παιδί, εγκλωβισμένο σε αυτό το ζωσμένο από μύες σώμα. Συγκατοικεί με την δεσποτική μητέρα του, της οποίας τα απροσπέλαστα τείχη εμποδίζουν οποιονδήποτε τρίτο να εισβάλει στην ζωή τους, καθιστώντας την συμβίωση μαζί της ταυτόσημη με θητεία φυλάκισης. Τα δεδομένα όμως αλλάζουν μετά από ένα ταξίδι του Ντένις στην Ταϊλάνδη, που προκαλεί τριγμούς στην παθογενή σχέση μητέρας και γιου και αλλάζει γρήγορα τις ισορροπίες. Ο Μαντς Ματίεσεν εξελίσσει το δικό του «Dennis», το οποίο κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας το 2008 στην Μπερλινάλε, και δημιουργεί ένα συγκινητικό φιλμ, που αφουγκράζεται τους πόνους μια καθυστερημένης ενηλικίωσης. Βαθιά στοργικό, ρεαλιστικό και συναισθηματικά διεγερτικό, το «Teddy Bear» αποτυπώνει την προσπάθεια ενός άνδρα να απαλλαγεί από τα καταπιεστικά δεσμά της μητρικής φιγούρας, ανακαλύπτοντας, έστω και ετεροχρονισμένα, την αγάπη μέσα από την ανθρώπινη ένωση αλλά και την απώλεια. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Σάντανς.
Που και πότε? Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 11:00 Odeon ΟΠΕΡΑ 1 / Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 20:00 ΔΑΝΑΟΣ 2 / Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 20:00 Odeon ΟΠΕΡΑ 2 / Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 20:00 Odeon ΟΠΕΡΑ 2

Eden
Εδέμ
ΗΠΑ 98'
Της Megan Griffiths Με τους Jamie Chung, Matt O'Leary, Beau Bridges.
Η αληθινή ιστορία μιας νεαρής, δεύτερης γενιάς Ασιάτισας στις ΗΠΑ, που πέφτει θύμα απαγωγής και κρατείται δέσμια συμμορίας εμπορίου λευκής σάρκας επί τρία χρόνια. Μια συγκλονιστική κινηματογραφική εμπειρία μέσα από το βλέμμα της ανερχόμενης Μέγκαν Γρίφιθ, που καταγράφει χωρίς συγκινησιακές υπερβολές την ψυχοσύνθεση ενός αθώου θύματος και αναζητά τα όρια της ηθικής που διέπουν κάθε προσπάθεια για πραγματική επιβίωση. Μέσα σε ένα κολαστήριο ψυχών, η Γκρίφιθ εγκλωβίζει στα αψεγάδιαστα κάδρα της έναν κυκλώνα ανθρώπινης διαστροφής και διαφθοράς, στο κέντρο του οποίου η νεαρή Ιντεν αναζητά την σωτηρία. Στον κεντρικό ρόλο, η Τζέιμι Τσανγκ στην καλύτερη στιγμή καριέρας της ενσαρκώνει ιδανικά τη νεαρή κοπέλα που, σε αναζήτηση της δικής της Εδέμ, καλείται να θυσιάσει τον παλιό της εαυτό και να εφεύρει μια καινούρια, πιο σκληροπυρηνική εκδοχή του. Το «Εδέμ» κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο SXSW, καθώς και δύο τιμητικές διακρίσεις για την ερμηνεία της Τζέιμι Τσανγκ και τη σκηνοθεσία της Μέγκαν Γκρίφιθ.
Που και πότε? Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 22:00 IDEAL

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική