Oh she's crazy! Έξι ολόκληρα χρόνια πήρε στον ικανότατο σκηνοθέτη David O'Russell να επιστρέψει στην δημιουργική καρέκλα μετά το υποτιμημένο I Heart Huckabees, στα 2010 με την εξαιρετική κοινωνική ματιά του The Fighter. Ευτυχώς που δεν περιμέναμε το ίδιο χρονικό διάστημα για το καινούργιο του πόνημα, αφού ο 54χρονος Νεοϋορκέζος ξαναχτυπά με μια ακόμη πιο φιλόδοξη ταινία, που συνδυάζει δράμα και σάτιρα σε ισόποσες δόσεις, δίχως όπως αφήνει να διαφανεί το πρώτο προωθητικό της τρέιλερ το γνώριμο ανατρεπτικό του στιλ. Το Silver Linings Playbook, που βασίζει το σενάριο του στην ομώνυμη πολυδιαβασμένη νουβέλα του Matthew Quick, μιλά για έναν ζορισμένο ψυχικά άντρα, που έχει ξοδέψει τα τελευταία τέσσερα χρόνια της ζωής του στο ίδρυμα και επιστρέφει στην γενέτειρα του, προκειμένου να ζήσει μαζί με τους γονείς του και να αναζητήσει την χαμένη αγκαλιά της πρώην συζύγου του. Προς πολύ μεγάλη του έκπληξη θα γνωρίσει όμως, μια νεαρότερη του γυναίκα, που διαθέτει ακριβώς τα ίδια εσωτερικά ντεσαβαντάζ με εκείνον. Είναι μια χαμένη στον κόσμο της διαλυμένη ψυχή, που ακολουθεί τις ίδιες φαρμακευτικές αγωγές και  ακολουθεί μια αντισυμβατική ζωή. Ήδη μεγάλη μερίδα του Τύπου προβλέπει πως το φιλμ θα φτάσει μέχρι το τέλος της Οσκαρικής κούρσας, στοιχείο που εξηγείται από τους περισσότερους από την επιμονή στον θεσμό του διανομέα Harvey Weinstein, ο οποίος αναμένεται να το ρίξει στους κινηματογράφους στις 21 του ερχόμενου Νοέμβρη.


Ομολογουμένως κάνουμε λόγο για μια από τις ποιοτικότερες ερμηνευτικές μαζώξεις της χρονιάς, αφού στο ανσάμπλ του Playbook συμμετέχουν ο κατά τεκμήριο των ψήφων χιλιάδων θαυμαστριών του, πιο σέξι άντρας του Χόλιγουντ, Bradley Cooper, η εκρηκτική, έστω και καστανή εδώ, Jennifer Lawrence, ο επιτέλους σε ρόλο της προκοπής Bob De Niro, η Jacki Weaver, ο John Ortiz, ο επανακάμψας Chris Tucker και η ομορφούλα Julia Stiles. Λογικά μιλάμε για μια από τις πλέον αναμενόμενες στιγμές της καινούργιας φιλμικής σεζόν!

Στις δικές μας αίθουσες? Το Φθινόπωρο του 2012

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Prince of Swine is the controversial film now on DVD/VOD. A new girl in town puts Hollywood on trial. www.princeofswine.com/store.html

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική