Κάτω από την λάγνα πλατίνα της Marilyn, που η μορφή της κυριαρχεί από άκρου εις άκρο της λουτρόπολης, άνοιξε για 65η φορά τις πύλες του το διασημότερο Ευρωπαϊκό κινηματογραφικό ραντεβού, το φεστιβάλ των Καννών, που για το ερχόμενο δεκαήμερο πρόκειται να αποτελέσει το επίκεντρο του παγκόσμιου φιλμικού ενδιαφέροντος. Ταινία - Πρεμιέρας για το 2012, το ολόφρεσκο Moonrise Kingdom του έχοντα φανατικότατο κοινό (όσο και παντελώς αδιάφορους θεατές, με σαφή πλειονότητα των δεύτερων) Wes Anderson, που έχει καλομάθει εδώ και καιρό στο να δηλώνει το παρόν στις φιλμοπανύγηρεις της Γηραιάς. Οι αντικειμενικότερες των απόψεων, γύρω από το φιλμ της τελετής έναρξης των εκδηλώσεων, μιλούν για ένα έργο που θα ενθουσιάσει μεν τους φαν του Αμερικάνου, μα που σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει την λάμψη της περσινής μεγάλης Premiere, του Woody Allen. Οι Times κάνουν λόγο για μια νοσταλγική συγκινητική ματιά, δοσμένη μέσα από ένα κατακίτρινο σελοφάν, το περιοδικό Little White Lies αναφέρεται στην καλύτερη ταινία του Anderson εδώ και πολύ καιρό, ενώ το Movietrailertrash.com μιλά για μια καυστική αλληγορία, που βαδίζει στα χνάρια του Rushmore.




Photo: Getty Images Europe / zimbio.com



"Όταν ξεκινήσαμε τα γυρίσματα, αυτό έμοιαζε σαν ένα reunion παλιών καλών φίλων. Αυτό που αντιλαμβάνομαι τώρα είναι πως όλοι τους μοιάζουν σαν να είναι οικογένεια μου, που πολύ εύχομαι να τους ξανασυναντήσω σύντομα στα πλατώ. Ελπίζω πως ορισμένοι από τους φίλους που έκανα στα γυρίσματα να είναι και πάλι διαθέσιμοι για μένα στο μέλλον." είναι τα πρώτα λόγια του Anderson ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου, ευχαριστώντας με τον τρόπο αυτό τους ηθοποιούς που συμμετείχαν στο πόνημα του. Δίπλα του, ο εδώ και χρόνια αγαπημένος του πρωταγωνιστής και μέλλος του καστ στις περισσότερες δημιουργίες του, ο Bill Murray, εκκεντρικά ντυμένος σε ένα απίθανο καροπράσινο κοστούμι, είχε πάντοτε μια γλαφυρή νότα να ρίξει στο τραπέζι: "Είναι τόσο ενθουσιώδης η κάθε μου συνεργασία με τον Wes και γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα όσο αντιλαμβάνομαι πως ωριμάζει δημιουργικά. Πάντως δεν νομίζω πως δυσκολεύομαι να πειστώ για να συνεργαστώ μαζί του. Απλώς περιμένω, το πότε θα με πάρει τηλέφωνο!"

Το φιλμ περιγράφει την περιπέτεια δύο δωδεκάχρονων λυκόπουλων, ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού που όντας ερωτευμένα, συνάπτουν μια μυστική συμφωνία να το σκάσουν μακριά από την κατασκήνωση τους. Ο σούπερσταρ Bruce Willis, που εδώ ερμηνεύει τον τοπικό σερίφη, ο οποίος βρίσκεται στην αναζήτηση των πιτσιρίκων δίνει την δική του άποψη για το έργο: "Είναι μια ιστορία αγάπης, μια ιστορία νεανικής, μπερδεμένης, πολύπλοκης αγάπης. Είναι επίσης μια ιστορία που δείχνει με ποιον τρόπο μπορεί ο καθένας να αγαπήσει. Ακόμη και μπάτσους σαν κι εμένα..." Από την μεριά της η πάντοτε κομψή Tilda Swinton, που παραβρέθηκε και πέρσι στην Κρουαζέτ για χάρη του We Need To Talk About Kevin είχε επίσης να καταθέσει τις θετικές της εμπειρίες από την συνεργασία της με τον Τεξανό: "Είμαι απίστευτα χαρούμενη που έγινα κι εγώ μέλος της οικογένειας Anderson, ενός δημιουργού που μετά από πολυετή μελέτη του χαρακτήρα που υποδύθηκα, της κοινωνικής λειτουργού, του έδωσε μια πραγματικά εντελώς διαφορετική διάσταση." Η ταινία Moonrise Kingdom που ακόμη πρωταγωνιστούν οι Edward Norton, Frances McDormant, Harvey Keitel και τα παιδάκια Jared Gilman και Kara Hayward κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 14 Ιουνίου με τον τίτλο Ο Έρωτας του Φεγγαριού.

zerVo