Κάθε Κυριακή gaRis και zerVo διασταυρώνουν τα online ξίφη τους πάνω στην ταινία της εβδομάδας!


The Descendants του Alexander Payne
Με τους George Clooney, Shailene Woodley, Amara Miller, Beau Bridges, Robert Forster


gaRis said: Καλό και άξιο παλικάρι ο Αλέκος ο Παπαδόπουλος. Ελληνική ψυχή, καμάρι του παροικιακού ελληνισμού, but...δεν μπορώ να πω ψέμματα. Οι Απόγονοι είναι ένα ευφυές spin-off της Φιλοποίμενος Φιλμς σχολής, παρά η ταινία που αξίζει το oscar της καλύτερης κινηματογραφικής μυθοπλασίας για το 2011.


zeRvo said: Οποία έκπληξις! Να μου ξεκινάς την κουβεντούλα μας με την λέξη Όσκαρς. Φαντάζομαι μέχρι την απονομή θα την εκστομίσεις κανά δισεκατομμύριο φορές ακόμη. Λοιπόν την χάρη θα σου την κάνω και θα το πάω ακόμη παραπέρα. Είναι ξεφτιλίκι να γεύεται τόσες υποψηφιότητες ο Αμερικάνος Payne, καλύτερης σκηνοθεσίας - για όνομα - included και να είναι στην απόξω ο Saint Spielberg. Όνειδος!


gaRis said: Το ότι το μοτίβο σαρανταφεύγας αρσενικός σε κρίση επαναλαμβάνεται εδώ, δεν με ενοχλεί. Το εφεύρημα όμως του πατσαβουριάσματος άπιστης γυναικός σε κώμα, είναι αποκρουστικά χειραγωγικό.


zeRvo said: Εγώ αδελφέ άλλα κατάλαβα, που δεν τα είπε το σενάριο. Ο δικηγόρος διαθέτει γκομενάκι, σπιτωμένο μάλιστα, στο νησί της συστάδας που δεν ταξιδεύει το αεροπλανάκι (φοβερή σκηνοθετική έμπνευση ο χάρτης, ο Steven την έκανε στον Indiana εκατό χρόνια πριν) και για ευνόητους λόγους την κρύβει από τις κόρες. Αν δεις σε εκείνον τον ξανθομπάμπουρα - συνοδηγό της συμβίας του, κλείνει κάποια στιγμή το μάτι. Σου λέω, συνεννοημένο ήταν το "ατύχημα", παίρνει και την ασφάλεια και δεν χρειάζεται να πουλήσει και τα στρέμματα, παντρεύει με αυτά την εύκολη την κόρη την μεγάλη με τον βλάκα, αφήνει την μικρή στην γιαγιά και την κάνει προς Παρισίους με αιθέρια νεαρά. Γεια σου ρε George!


gaRis said: Ο Πάπας-Payne του indie - awards oriented- cinema (πέστο γρήγορα αν μπορείς αυτό) γνωρίζει καλά τα μονοπάτια του σεναριακού anti-cliché. Είναι φανερό όμως ότι τα ρηχά αστειάκια (έφηβοι και μικρά παιδιά που βρίζουν, τσ-τσ...) και η προσθήκη ενός oddball χαρακτήρα (ο "retarded" φίλος της κόρης του Clooney, ονόματι Sid) δεν προσθέτουν comedy στο drama παρά μόνο αμηχανία.


zeRvo said: Ο retarded που λες είναι ο πιο εμπνευσμένος χαρακτήρας του φιλμ. Στην ουσία δεν είναι παρά ο κουτό Αμερικάνος θεατής, που ο Payne τον παίρνει από την πλατεία και τον πετά αραιά και που στα καρέ του, κάνοντας τον μέρος του στόρι. Κι αυτός τι κάνει? Γελάει με το Αλτσχάιμερ, τρώει τις φάπες του ο καρπαζοεισπράκτορας, πετάει όλο κουταμάρες και στην ουσία είναι ένας ανύπαρκτος φαντομάς. Like every Yankee, i think...


gaRis said: "H ωριμότερη στιγμή στην καριέρα του George Clooney, η κορυφαία του ερμηνεία ως τώρα": Πόσες φορές θα το εμπεδώσουμε ακόμη αυτό; Really? Εh?


zeRvo said: Καλά, κουραφέξαλα. Όποιος έχει δει Syriana - ίσως και Clayton - έχει αντιληφθεί και το πικ της ερμηνευτικής καριέρας του Κλουν.



gaRis said: Ο Clooney ωριμάζει γιατί απλώς...μεγαλώνει. Κι επειδή είναι οξυδερκέστερος σκηνοθέτης απ'ότι ηθοποιός σκηνοθετεί αποτελεσματικότερα την earnest γοητεία του ταινία - με - την - ταινία.


zeRvo said: Ναι αλλά από την άλλη μεριά εδώ παραλοιδωρεί την ίδια του την γοητεία. Μόνο και μόνο για το αρούκατο τρέξιμο του στα χαβανέζικα στενάκια, που υποθάλπουν την κορυφαία ανδρική κοψιά των τελευταίων δεκαετιών, ο George δικαιούται ευφήμου μνείας. Όχι Όσκαρ όμως... Νιώθω πως θα μου τον κοντράρεις με τον Αρτίστα...


gaRis said: Clooney ή Dujardin για το oscar gold? (νομίζω ότι για τον Pitt δεν υπάρχει πλέον ελπίδα)


zeRvo said: Ντούζος και ξερό ψωμί! Αν και ο ανεψιός της Rosemary, αβαντάρεται εδώ από πιο δακρύβρεχτα και μελοδραματικά πλάνα, που από τον πιο αληθινό Καλλιτέχνη λείπουν.


gaRis said: Πολλοί αγανάκτησαν φέτος με αυτό το prodigy τον Thomas Horn στο Extremely Loud & Incredibly Close. Εγώ φθάνω κοντά στο έγκλημα γι 'αυτήν την (υποψήφια για oscar? omg) Shailene Woodley.


zeRvo said: Εμένα μου ήταν αδιάφορη. Η μικρότερη αδερφούλα είχε καλύτερες στιγμές. Για να μην πω κι η μαμά...


gaRis said: Βάλε σε κατάταξη το oevre του cineλληνα Alex. Ξεκινάω πρώτος: 1. About Schmidt, 2. Election 3. Sideways, 4. The Descendants, 5. Citizen Ruth



zeRvo said: 1. Είναι μεγάλος ο καημός 2. Αυτή που δε λύγισε 3. Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα 4. Περιφρόνα με γλυκιά μου 5. Οι απόγονοι. Οι τέσσερις πρώτες με άνεση θα μπορούσαν να είναι δικές του. Αφού είναι η τελευταία...


gaRis said: Μιλάμε τόσην ώρα(ν) για τον συν-σεναριογράφο(ν) του Jurassic Park III. Τον τιμεί (sic) αυτό;


zeRvo said: Γιατί τι είχε το Ιουράσσειο ΙΙΙ? Μια χαρά ήταν, έπαιζε και η Laura Dern, που για πολλοστή φορά πρέπει να σου θυμίσω πως με έχει φιλήσει! Άντε βάλε επίλογο με το γνωστό σου δίλημμα.


gaRis said: The Descendants vs The Artist: Τα προγνωστικά σου.


zeRvo said: Δεν γεννάται κουβέντα. Ακόμη και με κόντρα διαιτησία οι Γάλλοι φεύγουν με άνεση με το διπλό από το Palais Des Kodak


gaRis said: Final Rate [7/10] ******* [ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΕΔΩ]


zeRvo said: Final Rate [6/10] ****** 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική