Η χρονιά που πέρασε δεν ήταν και η ευκολότερη για την βρετανίδα βασίλισσα του Χόλιγουντ. Έχοντας αφήσει πίσω της πλέον τον χωρισμό της - μετά από επτά χρόνια συνύπαρξης - από τον δεύτερο σύζυγο της, πολυάσχολο σκηνοθέτη Sam Mendes, που ήδη προετοιμάζει πυρετωδώς τον νέο Τζέιμς Μποντ, η Kate Winslet, λαμπερότερη, ομορφότερη και γοητευτικότερη από ποτέ, επιχειρεί ένα καινούργιο ξεκίνημα στην προσωπική της ζωή, οριοθετώντας και πάλι υψηλούς στόχους για την καριέρα της ως ηθοποιός. Η βαμπική φωτογράφηση της στις σελίδες του εκλεκτικού Harper's Bazaar, από τον black & white φακό του Tom Munro, ντυμένη στις μαύρες δαντέλες του Helmut Lang και του Lanvin, αποδεικνύει του λόγου το αληθές, για την σούπερ σταρ, που η καριέρα της εκτοξεύτηκε στα ύψη, χάρη στο περιπετειώδες ταξίδι του Τιτανικού στην μεγάλη οθόνη.


Από όποια σκοπιά και αν το κοιτάξει κανείς, η τελευταία δεκαετία, ήταν εκείνη που καταξίωσε την προ 36 Οκτωβρίων γεννημένη στο Μπερκσάιρ στην συνείδηση του κοινού. Οι παρουσίες της σε υψηλής καλλιτεχνικής αξίας δημιουργίες, όπως το Iris, το Eternal Sunshine Of A Spotless Mind, το The Life Of David Gale, το The Holiday, το Revolutionary Road, εκτός του ότι της χάρισαν τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ (που προστίθενται στις δύο της προ μιλλένιουμ εποχής) της απέδωσαν και την κορυφαία στιγμή για κάθε ηθοποιό, με το χρυσό αγαλματάκι που απέσπασε για τον συγκλονιστικό της ρόλο στο The Reader του Stephen Daldry.



Μετά από μια τριετή απουσία από την μεγάλη οθόνη, η Winslet επέστρεψε φέτος δυναμικά, τόσο στο πανί, σε έναν μικρό ρόλο στο πολυσταρικό Contagion του Soderbergh, και πολύ περισσότερο στο Carnage, την πρώτη ταινία του Polanski κατόπιν της περιπέτειας του με τον νόμο, όσο και στους τηλεοπτικούς δέκτες, εκεί που υποδύθηκε την Mildred Pierce στην ομώνυμη μίνι σειρά των πέντε επεισοδίων του HBO. Το πιο βραχυπρόθεσμο πλάνο της, έχει τον τίτλο Movie 43 και είναι μια σπονδυλωτή κομεντί, που υπογράφεται σκηνοθετικά από 11 δημιουργούς και το όνομα της κούκλας Kate βρίσκεται ανάμεσα στον Γαλαξία των αστέρων που συνθέτουν το πολυμελές καστ (Jackman, Buter, Gere, Thurman και καμιά εικοσαριά ακόμη πρωταγωνιστές πρώτης διαλογής)...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική