Matching Jack

της Nadia Tass. Με τους Jacinda Barrett, Richard Roxburgh, Tom Russell, James Nesbitt, Kodi Smit-McPhee

Στο χείλος της απόγνωσης
του zerVo
Στα μάτια εκείνου που δεν καταλαβαίνει, που δεν μπορεί να έρθει στην θέση μιας μάνας φτασμένης στο χείλος της απόγνωσης, φαντάζει σαν η απόλυτη κατινιά. Να εντοπίσει την λίστα με όλες τις παράνομες σχέσεις του αντρός της και μία προς μία να τις επισκέπτεται, μην και τυχόν έχει αφήσει εκείνος σε κάποια το σπόρο του, που μπορεί και να ματσάρει ως δότης μυελού των οστών για το άρρωστο βλαστάρι της. Καλό θα είναι να μην προτρέχουμε, αν δεν έχουμε γνώση του κακού, που ποτέ - χτύπα ξύλο - να μην βαρέσει την πόρτα μας. Είναι άδικο τόσο για τα αγγελάκια που ακόμη δεν έχουν κατανοήσει το νήμα της ζωής, αλλά και για όσους βιώνουν το δράμα στο πλάι τους, έχοντας εναποθέσει τις ελπίδες τους μόνο στην υπέρτατη δύναμη...

Η οικογενειακή ευτυχία της συνεσταλμένης και δίχως το παραμικρό ίχνος κακίας στο μυαλό της, Μαρίσα, θα γκρεμιστεί από την μια στιγμή στην άλλη, όταν στον μικρό δεκάχρονο μοναχογιό της διαγνωστεί μια επιθετική μορφή λευχαιμίας. Την στιγμή που προετοιμάζεται να δώσει την υπέρτατη μάχη στο πλάι του παιδιού, θα δεχτεί ένα δεύτερο οδυνηρό κτύπημα, πληροφορούμενη πως ο πολυάσχολος σύζυγός της, κάθε φορά που προφασιζόταν επαγγελματικό ραντεβού, στην πραγματικότητα βρισκόταν στην αγκαλιά και άλλης ερωμένης.
Από την μία η δεύτερη γροθιά, φαντάζει με ταφόπλακα στις προσπάθειες της άμοιρης γυναίκας να δείξει δυνατή μπροστά στην επίθεση του φονικού καρκίνου, από την άλλη όμως, είναι πολύ πιθανό, η (σε βαθμό υπερβολής, ατέρμονη) εξωσυζυγική δράση του άντρα της, μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια, εφόσον το ενδεχόμενο της ύπαρξης ενός ετεροθαλούς αδελφού, να δώσει το φιλί της ζωής στον άτυχο πιτσιρίκο. Και πάνω σε αυτή την γεμάτη δάκρυ και απελπισία διαδρομή, κινείται η κάμερα της γνωστής από το προ δεκαετίας περίπου πόνημα της Amy, ελληνοαυστραλέζας Nadia Tass - από το Tassopoulos - που στην πορεία της εξετάζει και τις δύο όψεις του ίδιου θέματος. Και την ευοίωνη, αλλά και την δυσοίωνη, που αφορά στην περίπτωση του συνομηλίκου συγκάτοικου στο δωμάτιο της πτέρυγας του Παίδων.

Για πες: Πέρα από τις πραγματικά εξαιρετικές παρουσίες των ανήλικων πρωταγωνιστών, ιδίως του Kodi Smit-McPhee, που είναι ότι καλύτερο αυτή την στιγμή στην κατηγορία των παιδιών θαυμάτων (βλέπε και Let Me In) το φιλμ έχει την τύχη να διαθέτει στις τάξεις του μια ομάδα ικανότατων ρολιστών, που λίγο έως πολύ ο καθένας έχει την πείρα του ρόλου που καλείται να παίξει. Και η Αυστραλή Jacinda Barrett διαθέτει στο βλέμμα της το στίγμα της αγαθής αθωότητας, που ενώ τα πάντα γύρω της γκρεμίζονται, εκείνη δεν έχει πάρει χαμπάρι και ο συμπαθέστερος όλων των Βρετανών ερμηνευτών James Nesbitt, καταφέρνει να συγκλονίσει ως πατέρας του σε δεινή θέση γειτονόπουλου, αλλά και ο Richard Roxburg, έχοντας φορέσει στο παρελθόν το κοστούμι του αχώνευτου κακού, δεν δυσκολεύεται να αποδώσει τον χαρακτήρα, του κατά συρροήν άπιστου συζύγου. Αν μάλιστα με τόσες πολλές ρεαλιστικές παρουσίες, το σενάριο δεν είχε φτάσει σε απίστευτες ακρότητες, το αποτέλεσμα του Matching Jack θα ήταν πολύ καλύτερο.





Στις δικές μας αίθουσες, στις 4 Οκτωβρίου 2012 από την Audiovisual

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική