Δεν υπάρχει περίπτωση το λατρεμένο εξ - άπω - ανατολών είδος να μην δηλώσει το παρόν σε μια ακόμη μεγάλη κινηματογραφική διοργάνωση, έστω κι αν κρίθηκε σκόπιμο, ο εκπρόσωπος του στις Κάννες, να πατήσει το εκτός συναγωνισμού κόκκινο χαλί. Έχοντας βεβαίως την πλήρη αρωγή των Weinstein bros, η ταινία Wu Xia, το τελευταίο πόνημα του ικανότατου στο είδος δημιουργού Peter Chan, έκανε την πρεμιέρα τους στην Ριβιέρα, δίχως όμως να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους διψασμένους για ένα αριστοτεχνικό martial arts film, οπαδούς του genre. Πιθανότατα όπως υποστηρίζει ο twitch, ο κινέζικος τίτλος, με την επική σημασία, να προδιέθετε για κάτι το ξεχωριστό τους φίλους των πολεμικών τεχνών, που να απογοητεύτηκαν ελαφρώς, από την πιο δραματική εξέλιξη της ιστορίας του. Την ίδια ακριβώς στιγμή που ο ropeofsilicon, επισημαίνει επίσης πως δεν ήταν ακριβώς αυτό που περίμενε, έχοντας πάμπολλες χαμηλότονες στιγμές, οι οποίες όμως αναδεικνύουν καλύτερα τις πιο θεαματικές. "Για εκείνους που δεν το γνωρίζουν, το wu xia είναι ένα δημοφιλέστατο φιλμικό είδος στην πατρίδα μου, που έχει μεγαλώσει εδώ και μισό αιώνα, πολλές γενιές θεατών, δηλώνει ο σκηνοθέτης στην συνέντευξη τύπου. Με αυτή εδώ την ταινία, θέλησα να δώσω μια πιο ανανεωτική πνοή στο wu xia, Που έτσι κι αλλιώς τον τελευταίο καιρό, δείχνει θεματικά να εκσυγχρονίζεται. Είναι η πρώτη φορά που ασχολήθηκα με ένα έργο, για να αποδώσω το στυλ και το ύφος, παρά το περιεχόμενο του. Δεν μου έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν κάτι παρόμοιο."



Photo: Getty Images Europe / zimbio.com

Τους βασικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους του Wu Xia, μοιράζονται ο Takeshi Kaneshiro, έμπειρος πλέον ερμηνευτής μαχητικών ρόλων, από το εξαίρετο Red Cliff και το αναφορικό Crouching Tiger Hidden Dragon και ο κορυφαίος χορογράφος των τελευταίων δεκαετιών Donnie Yen, που όμως ο χρόνος που περνά, καθώς φαίνεται έχει αφήσει σημάδια, στις αέρινες κινήσεις του. Δύο ασιάτες αστέρες που υποδύονται τον ντετέκτιβ που έχει αναλάβει να λύσει μια παράξενη αστυνομική υπόθεση και τον φιλήσυχο (?) πολίτη, που περιέργως άκοπα έχει καταφέρει να εξοντώσει δύο από τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς της χώρας, αντίστοιχα. "Είναι μεγάλη μου τιμή η συνεργασία με τον Peter Chan, το έργο του οποίου εκτιμώ αφάνταστα, υποστηρίζει ο σπουδαίος Donnie, που οσονούπω πενηνταρίζει. Όπως είναι σημαντικό ότι βρέθηκα ξανά κοντά στον καλό μου φίλο Jimmy Wang Yu (σημ. μυθικός σούπερ σταρ του παρελθόντος, ο πρώτος που ταινία του, έπιασε στο Box office το 1 εκ. δολάρια, που εδώ παίζει τον Μάστερ φυσικά) που είχε να μου αφηγηθεί αμέτρητες ιστορίες από την χρυσή εποχή των 70s που το άστρο του μεσουρανούσε."

Το Χονγκ Κονγκ και η κινέζικη ενδοχώρα υποδέχονται το Wu Xia στις 3 Αυγούστου. Η Αμερική λίγο αργότερα, έχοντας μεταλλάξει τον τίτλο, ως πιο πιασάρικο σε Dragon...

zerVo


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική