Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά, που ο μέγας Pedro του ευρωπαϊκού σινεμά, τιμά με την παρουσία του το διαγωνιστικό τμήμα των Καννών και η πέμπτη συνολικά από το 1999, που πρωτοεμφανίστηκε με το Todo Sobre Mi Madre. Ελπίζοντας ο Σπανιόλος, πως και το φεστιβάλ με κάτι θα τον τιμήσει, σημαντικότερο από τα βραβεία καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερου σεναρίου, που ήδη έχει στην κατοχή του. Το La Piel Que Habito, που στην διεθνή του εκδοχή θα μετονομαστεί σε The Skin I Live In, είναι η πρώτη απόπειρα του Almodovar σε ένα αδόκιμο είδος γι αυτόν, το ψυχολογικό θρίλερ. Και αν κρίνω από τις πρώτες αντιδράσεις (πρόκειται για μια δουλειά αριστοτέχνη, κοντινή με το ύψιστο αριστούργημα του / Telegraph, μόνο κάποιος με το ταλέντο του Αlmodovar, θα μπορούσε να μιξάρει τόσα είδη, δίχως να καταστρέψει το πρότζεκτ / THR) τότε ο μεγάλος δημιουργός, πέτυχε τον σκοπό του, ακόμη και σε αυτή την δύσκολη, υβριδική εργασία. Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται ένας διακεκριμένος πλαστικός χειρουργός, που δώδεκα χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της γυναίκας του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, επιχειρεί να ανακαλύψει ένα άκαυστο δέρμα, χρησιμοποιώντας για τον σκοπό του, μια νεαρή γυναίκα ως πειραματόζωο. "Αυτό το είδος που ανήκει η ταινία μου, αναφέρει ο δημιουργός στην συνέντευξη τύπου, αντικατοπτρίζει πλήρως την ψυχική μου κατάσταση, στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Όταν ξεκίνησα, έγινα γνωστός από κάποιες πολύχρωμες κομεντί, ενώ στην συνέχεια θέλησα να επεκταθώ και σε διαφορετικά genres, άσχετα αν δεν υπέκυψα ιδιαίτερα στην φόρμα. Η βασικότερη επιρροή μου για το Skin, ήταν ο σπουδαίος Fritz Lang. Πρόκειται για μια ιστορία που μιλά για την επιβίωση κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, συνάμα όμως είναι και μια αλληγορία, γύρω από το πως διατηρείται στην ζωή, ολάκερη η ανθρωπότητα. Σημαντική θέση στην σύνταξη του σεναρίου είχε αρχικά ο Φρανκενστάιν, ενώ ακολούθως έμπνευση πήρα και από τον μύθο του Προμηθέα με τους Τιτάνες."



Photo: Getty Images Europe / zimbio.com

Μονίμως δίπλα στον Almodovar, το πάλαι ποτέ πουλέν του και αγαπημένος του ηθοποιός, ο Antonio Banderas, πρωταγωνιστής του φιλμ, σε μια συνεργασία που επαναλαμβάνεται για πρώτη φορά μετά από διακοπή δεκαετιών, είχε τόσα πολλά να πει για τις αναμνήσεις του παλιού καιρού: "Είμαι πολύ συγκινημένος που ξανασυναντώ τον φίλο μου μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια. Δουλεύοντας μαζί του είναι σαν να ξαναγυρίζω και πάλι στις ρίζες μου, εφόσον εκείνος υπήρξε υπεύθυνος για την καλλιτεχνική μου παιδεία. Όπως ο ίδιος μου ζήτησε στο φιλμ ερμήνευσα τον ρόλο θέλοντας να τονίσω περισσότερο την εσωτερικότητα του χαρακτήρα μου. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω δημοσίως τον Almodovar, που μου άνοιξε νέους δρόμους, εντελώς άγνωστους για μένα."

Η ταινία La Piel Que Habito, θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στις αίθουσες αρχές Σεπτέμβρη, ξεκινώντας από την Ισπανία και θα καταλήξει μέχρι τις ΗΠΑ, που σε περιορισμένο, όπως συνήθως, κύκλωμα θα προβληθεί στις 18 Νοεμβρίου.

zerVo


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική