Δεν είναι το σπίτι που είναι στοιχειωμένο, αλλά ο γιος σου! Πέρα από τα όνειρα σου, πέρα από την φαντασία σου, πέρα από από τον έλεγχο σου. Είναι Ύπουλο... Με ένα μίνι τρέιλερ, διάρκειας σκάρτου λεπτού, που όμως είναι ικανό για να αποδώσει τον τρόμο που κρύβεται πίσω από τους αιματοβαμμένους τοίχους μιας διώροφης μονοκατοικίας, ξεκινά την διαφημιστική του διαδρομή το Insidious, που απλά και μόνο μια ματιά να ρίξεις στους συντελεστές του καταλαβαίνεις απόλυτα περί τίνος πρόκειται. Σε παραγωγή της Blumhouse εταιρίας που ευθύνεται για το καταιγιστικό χιτ του Paranormal Activity, σε σενάριο του Αυστραλού Leigh Whannell που εμπνεύστηκε τα τρία πρώτα επεισόδια του Saw και σκηνοθεσία από τον Διόσκουρο συμπατριώτη του James Wan, που έβαλε φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του στο πρώτο - και εξαιρετικό - Σε Βλέπω, έρχεται μια ακόμη δημιουργία, που υπόσχεται να μοιράσει ανατριχίλες, σε όσους το παρακολουθήσουν. Πίσω από την τυπική ιστορία του δίπατου που έχουν κυριεύσει τα δαιμόνια, υπάρχει η αγωνία ενός νεαρού και φιλόδοξου ζευγαριού για την πορεία της υγείας του μικρού αγοριού τους. Όταν θα καταλάβουν ποια είναι η πικρή αλήθεια, θα αντιληφθούν πως είναι και πολύ αργά για να την αντιμετωπίσουν. Η πρώτη προβολή του Ύπουλου στο Τορόντο συνοδεύτηκε από επιφωνήματα από τους παρευρισκόμενους, συνεπώς η Filmdistrict έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για μια αξιόλογη εμπορική πορεία του Insidious από την Πρωταπριλιά που θα κυκλοφορήσει επίσημα.


Προσωπικά δεν υποτιμώ διόλου τις προσδοκίες των υπευθύνων, που καθώς φαίνεται δεν στάθηκαν απλά στις ικανότητες του δημιουργικού ντουέτου, μα επένδυσαν και στο ερμηνευτικό κομμάτια, εντάσσοντας στο καστ ερμηνευτές υψηλού επιπέδου, σαν τον Patrick Wilson, την Rose Byrne και την Barbara Hershey, στοιχείο που με προετοιμάζει για μια ολοκληρωμένη πρόταση και όχι για ένα τρομακτικό βίντεο κλιπ, φτιαγμένο στο πόδι...

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 12 Μαϊού 2011, με τον τίτλο Παγιδευμένη Ψυχή

8 σχόλια:

Aris είπε...

Καλό φαίνεται το Insidious! Άντε να έρθει να δούμε μια ταινία τρόμου της προκοπής.

Στέλιος είπε...

Στο IMDB έχει πάρει καλή βαθμολογία (http://www.imdb.com/title/tt1591095/). Αυτό που με ψήνει περισσότερο είναι ότι το Insidious είναι στο στιλ του Paranormal Activity που μου άρεσε πολύ. Ίδωμεν!

Μάκης είπε...

Πολύ καλό και τρομακτικό το Insidious! Σε 2-3 σκηνές παραδέχομαι ότι φοβήθηκα και δεν το περίμενα... Οι λάτρεις ταινιών του είδους πρέπει να το δουν. Απλά.

Ματίνα είπε...

Αφού με έκανε να τρομάξω και να ανατριχιάσω, σημαίνει ότι είναι καλό ;-)

Στέλιος είπε...

Πολύ καλύτερο από το Paranormal Activity (αν και στο story έχουν πολλές ομοιότητες), με ξαφνικές, τρομακτικές σκηνές και σασπένς.

Μπάμπης είπε...

Για μένα το Ιnsidious είναι θρίλερ με όλη τη σημασία της λέξης!

Πέτρος είπε...

Το Insidious το ευχαριστήθηκα πραγματικά! Το μόνο σημείο που δεν μου άρεσε και τόσο πολύ είναι όταν ο πατέρας ψάχνει το γιο... (δε λέω περισσότερα για να μην κάνω spoiler). Ξέρει κανένας αν υπάρξει και sequel;

Ελένη είπε...

Δεν ξέρω αν θα γυριστεί Insidious 2, αλλά πολύ θα το ήθελα. Καιρό είχα να ενθουσιαστώ έτσι με θρίλερ!

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική