Μπορεί να σου λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα. Μπορεί να ξεκλειδώσει τις ικανότητες σου. Αλλά καθώς ο κόσμος είναι δικός σου, όλοι ζητούν ένα κομμάτι. Ήμουν τυφλός και τώρα βλέπω, λέει γεμάτος στόμφο ο ήρωας της ιστορίας που περιγράφει το Limitless. Φταίχτης για την μεταμόρφωση του από σκοτεινιασμένο, μελαγχολικό, σκυθρωπό και δίχως την παραμικρή έμπνευση συγγραφέα, σε γεμάτο ενεργητικότητα και ιδέες χαρισματικό και ολοζώντανο άτομο, είναι ένα τόσο δα μικρούλι χαπάκι. Το όνομα του είναι NZT και δοκιμαστικά ρίχτηκε στην αγορά, με σκοπό να διευρύνει τα όρια της εγκεφαλικής αντίληψης, κάτι που πέτυχε με τον ζορισμένο ψυχικά νοβελίστα που το δοκίμασε. Ουδέν καλό, αμιγές κακού, που λέει η παροιμία παραφρασμένη, λογικό λοιπόν πολύ σύντομα στην ονειρεμένη ζωή του, θα κάνουν την εμφάνιση τους τα σύννεφα. Από το τρέιλερ το θέμα που σκηνοθετεί ο γερμανικής καταγωγής Neil Burger - του αξιόλογου The Illusionist και του The Lucky Ones - μοιάζει ενδιαφέρον θεματικά, μα πολύ γρήγορα φτιάχνει μια ατμόσφαιρα, σαν να την έχουμε ξαναδεί κάπου αλλού. Η πραγματικότητα, που ελπίζω να είναι πιο εμπνευσμένη, θα αποκαλυφθεί στις 18 Μαρτίου, όταν το Δίχως Όρια θα κάνει την εμφάνιση τους στους αμερικάνικους κινηματογράφους από την Relativity Media.


Το πινγκ πονγκ που μας έχει συνηθίσει, από τους κωμικούς στους δραματικούς ρόλους, μοιάζοντας αναποφάσιστος για την ταυτότητα που θα ακολουθήσει εντέλει, συνεχίζει επί του παρόντος ο Bradley Cooper, που υπήρξε τόσο διασκεδαστικός στο Hangover, αλλά και τόσο εκτός νερών στο Case 39. Δίπλα στον εξελισσόμενο εσχάτως αστέρα, συνυπάρχουν δύο πραγματικές κούκλες, η Abbie Cornish και η Anna Friel, αλλά και ο Robert De Niro, να παίζει ξανά την δισυπόστατη προσωπικότητα που ερμηνεύει συνήθως στις τελευταίες του ταινίες.

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 31 Μαρτίου 2011

4 σχόλια:

Εύα είπε...

Πολύ δυνατός συνδυασμός Robert De Niro - Bradley Cooper! Από τις ταινίες που ανυπομονώ να δω.

http://www.facebook.com/pages/Limitless-movie/170563372991799

Αλέξης είπε...

Και μόνο που στο Limitless παίζει ο Robert De Niro μου αρκεί για να το δω.

Βασίλης είπε...

Ωραίο, γρήγορο, σου κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι τέλους ...ό,τι πρέπει να έχει δηλαδή μια ταινία δράσης που σέβεται τον εαυτό της ;-) O De Niro εξαιρετικός, αλλά και ο Cooper πολύ καλός.

Λία είπε...

To στόρυ είναι πρωτότυπο και δεν σταματάς να σκέφτεσαι καθ'όλη τη διάρκεια της ταινίας "τι θα έκανα εγώ με το χάπι;". Ο Bradley Cooper έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Αξίζει.

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική