Έρωτας Με Το Ζόρι


του Federico Moccia. Με τους Raoul Bova, Michela Quattrociocche.

Η επανάσταση του Καμμένου Δέντρου!
του zerVo
Να το θέσω απλά. Ποιο είναι το όνειρο ενός σύγχρονου σαραντάρη, βαριεστημένου για οτιδήποτε, καταπιεσμένου από την καθημερινότητα, που τα μίτινγκ και το στρες τον κρατούν στην δουλειά νυχθημερόν, που το συνομήλικο - με ότι αυτό συνεπάγεται - κορίτσι του, μόλις τον εγκατέλειψε, που αντιλαμβάνεται πως πλέον για εκείνον η ζωή με γοργούς ρυθμούς αρχίζει και μετρά αντίστροφα, που λέγαμε και στο στρατό? Εκεί που οδηγάει ήσυχα και ωραία το αμαξάκι του σε κεντρική λεωφόρο της αιώνιας πόλης, να πέσει πάνω του παπάκι, με οδηγό κουκλί κορασίδα της τελευταίας τάξης του λυκείου, με τα έξωμα της, τα μινάκια της, τα piercing της, το κέφι της εφηβείας της, την άγνοια κινδύνου της ηλικίας της και να μην έχει και αναστολές... Φαντάσου τώρα αυτή η μοιραία συνάντηση να εξελιχθεί και σε αμόρε - για να χρησιμοποιήσω την λέξη που στο φιλμ ακούγεται καμιά οχτακοσαριά φορές - τι έχει να τραβήξει ο φουκαράς! Δεν καθόταν στο παλιομοδίτικο σπιτάκι του, που μου ήθελε και πιπίνι ο γερομπισμπίκης...?


Μη γελάς! Κι όμως αυτό το παραμύθι που είναι σπανιότερο από εκείνο της Σταχτοπούτας, αποτελεί θέμα ταινίας. Και ποια είναι η έκπληξη? Όχι ελληνικής. Συνήθως τέτοιες εμπνεύσεις επιπέδου...Μπέργκμαν μόνο οι εγχώριοι δημιουργοί μας έχουν συνηθίσει να παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια. Και να που γίνεται το μπρέικ και οι γειτόνοι Ιταλοί, σπάνε το κατεστημένο του Visconti και με μια σινέ-φωτονοβέλα, βάζουν στο ταμείο ξέρεις πόσα? Κρατήσου! 15 ζεστά εκατομμύρια ευρώ!!! Εμ, θα μου πεις, ποιος Μπάτμαν και Σποκ θα οδηγήσει τους προ 1970 γεννηθέντες στην σκοτεινή αίθουσα? Εδώ ο μαγνήτης έχει όνομα και λέγεται Michela Quattrociocche...

Για πες: Που ο Θεός να την έχει καλά δηλαδή, για να δίνει το καλό παράδειγμα και σε άλλες συνομήλικες της, μπας και αναστηθούν ποτέ όλα τα -αντάρικα καμμένα δέντρα της ζώνης Παλιάς Πεντέλης - Ντραφίου! Βέβαια από φωνή "φωνάρα", το κορίτσι, όπως άλλωστε και το σύνολο του φιλμακίου, που θυμίζει ένθετο του Ντομινό θεματικά και επεισόδιο του Λίτσα.com σινεματικά. Και τι έγινε θα μου πεις τώρα, που κόβω όποιον μεσήλικα (sic) παρακολουθήσει το Scusa Ma, να βγαίνει από αύριο στην Κηφισίας με το Punto του και να σημαδεύει ότι δίτροχο με κότσο κυκλοφορεί... Κι αν του κάτσει?




Στις αίθουσες 21 Μαΐου από την PCV

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική