Την επίσκεψη του Tarantino στην φετινή παρέλαση των Καννών, θα μπορούσες να αποκαλέσεις και εορταστική, μιας και συμπληρώνεται η επέτειος των δεκαπέντε ετών, από την πρώτη προβολή του αειθαλούς Pulp Fiction, του σήματος κατατεθέντος, όχι μόνο του σπουδαίου Quentin, αλλά μιας ολόκληρης φιλμικής δεκαετίας. Συνάμα όμως επιστρέφει και στο concorso του θεσμού, δύο μόλις χρονάκια μετά την αχρωμία του Death Proof, με το πολεμικό extravaganza Inglourious Basterds, που ήδη όσοι το παρακολούθησαν το έχουν αποκαλέσει σαν την "Grindhouse εκδοχή του Valkyrie"... Όχι και ότι καλύτερο σαν μαρκίζα, για να προυπαντήσεις την πολυαναμενόμενη δημιουργία του καμαριού του Τενεσί.

"Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο μέρος σαν τις Κάννες για να επισκεφτεί ένας σκηνοθέτης. Αυτό που κάνει αυτή τη γωνιά της Ριβιέρα να ξεχωρίζει, είναι πως τις μέρες που βρισκόμαστε εδώ, όλα μιλούν κινηματογραφικά. Ακόμη και τα πιο ασήμαντα πράγματα έχουν μια και μόνο κατεύθυνση, το σινεμά. Και βέβαια όλος ο κινηματογραφικός πλανήτης έχει εκπροσώπηση εδώ, Αμερική, Ισλανδία, Γροιλανδία, όλοι δηλώνουν παρόντες. Λατρεύω τον τρόπο που όλοι ζουν και αναπνέουν για το σινεμά εδώ, με κάνουν να γίνομαι πολίτης αυτού του τόπου. Δημιουργώ ταινίες για τον πλανήτη Γη και οι Κάννες είναι η πόλη που το αντιπροσωπεύουν αυτό!" Πέστα Χρυσόστομε, γιατί κάποιος άλλος - call me Trier - στην ίδια ακριβώς θέση με σένα, μόλις προχθές, πήγε να βγάλει ολόκληρο τον κόσμο τρελό με τις ασυναρτησίες του!

Βέβαια στην φετινή του απόβαση στην Κρουαζέτ ο Tarantino νιώθει μια επιπλέον λάμψη από το πλάι του, μιας και συνοδεύεται από τον πλέον δημοφιλή, αγαπητό και λαμπερό σταρ των ημερών μας, που κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στους Basterds. Και ο Brad Pitt είχε κάτι ανάλογα καλό να πει για την παραλιακή Γαλλική πόλη: "O Quentin με επισκέφτηκε μια ημέρα του περσινού καλοκαιριού με το σενάριο ανά χείρας και μιλούσαμε γι αυτό, μιλούσαμε για ταινίες, μέχρι πολύ αργά τη νύχτα. Όταν ξύπνησα το επόμενο πρωινό και αντίκρισα τα πέντε άδεια μπουκάλια από κρασί που ήπιαμε, ήμουν βέβαιος πως είχα συμφωνήσει να παίξω στο φιλμ. Πραγματικά έξι εβδομάδες μετά, ήμουν ντυμένος στα στρατιωτικά για να υποδυθώ τον Υπολοχαγό Άλντο Ρέιν. Ο Quentin εργαζόταν πάνω σε αυτό το σενάριο για οκτώ ολόκληρα χρόνια και εκείνη την ημέρα μου είπε "Πάμε Κάννες". Τότε νόμισα πως ήταν πάρα πολύ νωρίς για να συζητάμε κάτι τέτοιο. Μa τώρα που έφτασε η ώρα είμαι πολύ ευτυχισμένος που έχω το προνόμιο να βρίσκομαι εδώ!"

Εκτός από το χαρισματικό δίδυμο, την ομάδα του Inglourious Basterds, που θαύμασαν από κοντά αμέτρητοι επισκέπτες του φεστιβάλ, συμπλήρωσαν η Melanie Laurent, η Diane Kruger, ο Christoph Waltz, o Michael Fassbender, o Daniel Bruhl, o Eli Roth και φυσικά οι παραγωγοί Weinsteins με τον Lawrence Bender.