30/11/06

.45

Επικίνδυνη Ομορφιά


του Gary Lennon. Με τους Milla Jovovich, Angus Macfadyen, Stephen Dorff.

Bonnie And Clyde…Revival
του zerVo
Μπορεί η διαδρομή τους στον υπόκοσμο να είναι μέχρι στιγμής μικρή, έχουν βάλει όμως πολύ υψηλούς στόχους, μέχρι και να κατακτήσουν ολόκληρη την Νέα Υόρκη. Ο λόγος για τον Αλ, έναν από τους πιο ταχύτατα ανερχόμενους γκάγκστερς του Big Apple και την εκθαμβωτική μνηστή του Κατ, που έχουν αναπτύξει ένα ακαταμάχητο δέσιμο μεταξύ τους, βασισμένο στο πάθος τους για το έγκλημα. Όταν παρασυρόμενος από ζηλοφθονία ο Αλ, θα ξεσπάσει πάνω της χειροδικώντας, εκείνη θα αποφασίσει πως ο έλεγχος πρέπει να περάσει στα χέρια της. Εκμεταλλευόμενη την εντυπωσιακή εξωτερική της εμφάνιση, θα προσεγγίσει όλους τους γνωστούς του, προκειμένου να κερδίσει την εύνοια τους και να κερδίσει την άτυπη κόντρα με τον αγαπημένο της.

Ότι Lennon, δεν είναι χρυσός – Απλοϊκό σε σκέψη μα με τεράστια σεναριακά κενά, ρυθμικό σε δράση που δεν την στερείται σε όλη του την διάρκεια και δίχως καμία απολύτως απαίτηση προβληματισμού από τον θεατή του, το περιέργου τίτλου .45, είναι μια από τις ελάχιστες πλέον περιπέτειες έντασης που εμπιστεύεται η εγχώρια διανομή. Σκηνοθετημένη από τον ταλαντούχο Gary Lennon των Drunks, το φιλμ διαθέτει μια έντονη ενεργητικότητα που συνδυάζεται με κάποιες σκηνές που αναδύουν χιούμορ, δίχως όμως να υπάρχει εκείνο το (έστω και τύπου) Tarantinικό συνδετικό εργαλείο, που θα της απέδιδε μια ιδιαίτερη γοητεία.

Milla’s Sense Of Revenge – Στοιχείο που διαθέτει αν μην τι άλλο η πρωταγωνίστρια του Milla Jovovich, που πραγματικά έχει κάνει διάφορες απόπειρες στο παρελθόν να πείσει για την ερμηνευτική της αξία, ανεπιτυχώς, πριν αποφασίσει εντέλει να αφιερωθεί εξ ολοκλήρου, στο σινεμά της φασαρίας και της επεισοδιακής εξέλιξης, αν κρίνω από τις τελευταίες της παρουσίες στην μεγάλη οθόνη. Το διασημότερο προϊόν που έχει αναδείξει ποτέ η πόλη του Κιέβου (κατόπιν της περιβόητης Dynamo) εκτιμώ πως κάνει πολύ καλά και ακολουθεί αυτή την διαδρομή. Ίσως είναι το καλύτερο που έχει να επιλέξει (σε σχέση με ένα οριστικό και αμετάκλητο retiring) χαρίζοντας μερικές αναπνοές, σε όσους επιθυμούν να απολαμβάνουν την απίθανη κορμοστασιά της στο πανί.

Catαλυτική παρουσία – Στο Point 45 η Milla δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να απειλεί χρησιμοποιώντας την θηλυκή της πονηριά, τον πρώην της, με αφανισμό από τον χάρτη του υποκόσμου – ο άχρωμος, άοσμος και άγευστος Σκώτος Angus MacFadyen ως μεγάλος Αλ - πραγματοποιώντας την υπόσχεση της για εκδίκηση. Γεγονός που πιθανότατα να ικανοποιήσει εκτός από το εγώ της, την αυτοπεποίθηση όλου του απειλούμενου από την αντρική κυριαρχία θηλυκού πληθυσμού. Σίγουρα όμως τα φλογοβόλα μάτια της, τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα από το περίστροφο που προτείνει, που μπροστά τους φαντάζει νεροπιστολάκι.