Εσύ Διαλέγεις (L' Embarras du Choix) Poster ΠόστερΕσύ Διαλέγεις

του Eric Lavaine. Με τους Alexandra Lamy, Arnaud Ducret, Jamie Bamber, Anne Marivin, Sabrina Ouazani, Lionnel Astier, Jérôme Commandeur


Μμμ! Και τον έναν και τον άλλον!
του zerVo (@moviesltd)

Δυο δευτερόλεπτα, να κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Έχεις διαβεί, να πούμε, το κατώφλι των 45 ετών, επειδή μικροδείχνεις όμως ας σε φωνάζουμε σαραντάρα. Εμφανισιακά μοιάζεις σαν να μην σε έχει αγγίξει ο χρόνος, αφού χάρη στην διμετρία σου, την κορμάρα σου και τα ξανθά σου τα μαλλιά, βάζεις για πλάκα κάτω κορίτσια με τα μισά σου χρόνια. Οι άντρες μπορεί να κάνουν ουρά για να σε κατακτήσουν και όμως, λίγο πριν τα πενήντα δεν έχεις καταφέρει ακόμη να δημιουργήσεις έναν δεσμό της προκοπής. Κι ερωτώ? Παίζει έστω και μισή πιθανότητα για την (αντισυμβατικά άσχημη) κατάσταση σου να φταίει ο οποιοσδήποτε άλλος εκτός από το γεγονός πως δεν ξέρεις τι θέλεις? Για να μην πω καμιά πιο βαριά κουβέντα, για νευρώσεις και χαρακτήρες αλλοπρόσαλλους, που στις μέρες μας ορίζουν ιδίωμα του - αιώνια, ευτυχώς αυτό δεν αλλάζει - όμορφου φύλου...

Εσύ Διαλέγεις (L' Embarras du Choix) Quad Poster Πόστερ
Μεγαλοκοπέλα Παριζιάνα, κούκλα, ευθυτενής, με σωματάρα θανατηφόρα, ιδιοκτήτρια μαζί με τον μπαμπά της δημοφιλούς μπρασερί σιμά στον Σηκουάνα, είναι η Ζουλιέτ. Ατυχώς για εκείνην, η παιδιόθεν αδυναμία της να πάρει ακόμη και την παραμικρή απόφαση για την ζωής της, αφήνοντας την τελική επιλογή να την πάρει μέχρι ώρας ο καλός της ο (μοναδικός εν ζωή) γονιός, της έχει στερήσει την δυνατότητα να εντοπίσει το σωστό ταίρι, αφού άπαντες την εγκαταλείπουν, κατηγορώντας την για έλλειψη προσωπικότητας. Ενόσω η μορφονιά έχει πέσει σε κατάθλιψη και οι φιλενάδες της παλεύουν να την συνεφέρουν, η μοίρα θα παίξει πάνω στις ξανθές της μπούκλες ένα παράξενο παιχνίδι.

Σε τυφλό ραντεβού ιστοσελίδας (ερωτικής) κοινωνικής δικτύωσης, θα πέσει πάνω στον γοητευτικό Πολ, χρηματιστή εκ Μεγάλης Βρετανίας, που αυτόματα θα της κάνει το κλικ στην καρδούλα της, που πρόσμενε για πάντα. Ατυχώς για εκείνη, η εκ των υστέρων του ανεπανόρθωτου εξομολόγηση του πως είναι προχωρημένα δεσμευμένος, θα την ρίξει ακόμη περισσότερο στην απόγνωση, Ίσαμε την στιγμή που στο εστιατόριο της θα εμφανιστεί μετά μπουκέτου ανθέων ο εξίσου ευειδής, συμπολίτης της μάστερ σεφ, Ετιέν, που επίσης θα κάνει τα πέταλα της ψυχής της να φτερουγίσουν. Έλα όμως που ο Σκοτσέζος, μην μπορώντας να την λησμονήσει, θα επιστρέψει από το μεγάλο νησί, έχοντας διαλύσει τους αρραβώνες του, για να της ζητήσει να γίνουν αιώνιο ταίρι!

Απίθανα πράγματα έτσι? Από εκεί που αυτή η (για τα προχωρημένα χρόνια της, μην τρελαθούμε κιόλας) οπτασία δεν έβρισκε άντρα ούτε με αίτηση, τώρα τους έχει δύο και σύμφωνα με το πρόβλημα που έχει από μικρή, δεν κατορθώνει να διαλέξει ποιος θα είναι ο εκλεκτός της καρδιάς της. Πλάκα που την έχει φέρει σε πολύ δυσμενή θέση, εφόσον αμφότεροι προετοιμάζονται με σθένος για να την στεφανωθούν, ενώ εκείνη λίγο πριν φορέσει το νυφικό δεν έχει το παραμικρό κουράγιο να τους αποκαλύψει την αλήθεια. Ευτυχώς που μιλάμε για ταινία και μάλιστα για κομεντί κοινωνικής φαντασίας, που εννοείται στο φινάλε όλα γίνονται μέλι γάλα, γιατί κανονικά αμά την αποκάλυψη της πραγματικότητας, θα έπρεπε να την πάρουν στο κυνήγι την κοπελούδα μας.

Τοποθετημένο σε μια από τις πιο όμορφες γειτονιές της Πόλης του Φωτός, ένα ηλιόλουστο Παρίσι που εδώ στέκει ως υπέροχο φυσικό φόντο (συνάμα με τα πανέμορφα τοπία του Λοχ Νες στο δεύτερο μέρος, που λαμβάνει χώρα και στην Αλβιόνα) το φαρσικό στόρι φλέγεται ταχύτατα και εξελίσσεται σε αδιέξοδη κούρσα. Δίχως όμως να πείθει κανέναν θεατή του για τις προθέσεις του να αναδείξει σε συμπαθή την κατά τα άλλα εντυπωσιακής όψης Ζουζου. Ομοίως όπως συμβαίνει άλλωστε και με τις κουμπαρομπεμπέκες της, που συναγωνίζονται η μία την άλλη σε αντιπάθεια μόστρας, η μία ως φάσιον μπλόγκερ που δεν έχει αφήσει ήσυχο ούτε κουνούπι σερνικό ή άλλη ως ιδιότροπη χερ στάιλιστ, που συμπεριφέρεται στον αγαθό συμβίο της, σχεδόν σαν σκουπίδι.

Με αυτά και με αυτά, το κομφούζιο του L'Embarras Du Choix που η αναποφάσιστη μπλόντι έχει δημιουργήσει και δεν δείχνει ικανή να ξεμπλέξει, περνά από χίλια μύρια κύματα, μέχρι να φτάσει στο απόλυτα προβλεπόμενο χάπι εντ. Για τώρα δηλαδή, διότι πανεύκολα θα μπορούσα να σκεφτώ και δεύτερο, πιθανότατο, μέρος των ανούσια κενών περιπετειών της σιτεμένης - τάχαμου μπεμπέκας, αφού σιγά μην ο φλεγματικός Κέλτης, ανεχθεί τον ασταθέστατο χαρακτήρα της. Γιατί δεν γίνεται, κάπου θα σπάσει ο φουκαράς και ακόμη και αν εμφανισιακά, η καλή του ομοιάζει με (πενηντάχρονο) αγγελάκι όπως η Alexandra Lamy, θα την στείλει άρον άρον πίσω στο μαγειρείο του μπαμπάκα της μια και καλή!

Εσύ Διαλέγεις (L' Embarras du Choix) Rating

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 17 Μαΐου 2018 από την Spentzos Films!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική