Σέρλοκ Ζουμπόμς (Sherlock Gnomes) Poster ΠόστερΣέρλοκ Ζουμπόμς

του John Stevenson. Με τις φωνές των James McAvoy, Emily Blunt, Johnny Depp, Chiwetel Ejiofor, Mary J. Blige, Jamie Demetriou, Maggie Smith, Ashley Jensen, Matt Lucas, Stephen Merchant, Julie Walters, Richard Wilson, Julio Bonet, Ozzy Osbourne, Dan Starkey, John Stevenson


Θρύψαλα!
του zerVo (@moviesltd)

Η αλήθεια είναι πως μια θετικότατη έκπληξη μου είχε δημιουργήσει εκείνη η προ οκταετίας περίπου, διασκευή του δραματικού πονήματος του Σέξπιρ, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, σε κινούμενο σκίτσο και με κεντρικούς ήρωες πορσελάνινους, αυλίσιους, διακοσμητικούς νάνους, στο πραγματικά πολύχρωμο και διασκεδαστικό Gnomeo And Juliet. Μια πανέξυπνη μεταφορά του ειδυλλίου της Βερόνα, στο δροσερό περιβάλλον του κηπάκου, που είχε στην διάθεση της ένα υπέροχο φωνητικό καστ, πλοκή ευρηματικά μετατρεπόμενη από το ορίτζιναλ και ένα απόλυτα ταιριαστό Crocodile Rock σάουντρακ, παρμένο από το ρυθμικό μπεστ οφ του (και παραγωγού του) Elton John. Η συνέχεια λογική κι επόμενη, μετά τον ταμειακό θρίαμβο του Ζουμπαίου, με την μοναδική διαφορά πως στο σίκουελ, η μεταποίηση, από ένα άλλο φημισμένο έργο Βρετανού συγγραφέα, μάλλον με μπαλώματα και στραβές ραφές μας σερβιρίστηκε από την Paramount Animations.

Σέρλοκ Ζουμπόμς (Sherlock Gnomes) Quad Poster Πόστερ
Καθώς οι ιδιοκτήτες τους αποφάσισαν να μετακομίσουν στην πρωτεύουσα και να εγκατασταθούν σε καινούργια στέγη στα προάστια του Λονδίνου, τα χαμογελαστά, αλλά και εύθραυστα, ξωτικά, που ζωντανεύουν απουσία των αφεντικών τους, θα αποκτήσουν και αυτά νέο σπιτικό, στολίζοντας την ευρύχωρη και καταπράσινη αυλή του. Έχοντας μάλιστα καταφέρει να ενώσουν σε σώμα ένα τις μέχρι πρότινος ανταγωνιστικές φατρίες, ο χαρισματικός Ζουμπαίος και η όμορφη Ιουλιέτα, ζευγάρι και επισήμως πια, έχουν αναλάβει να ηγηθούν της χαρούμενης φράξιας. Μονάχα που η μετάβαση τους στην μεγαλούπολη, δεν θα αποδειχθεί αποξαρχής τόσο ρόδινη, καθώς οι σύντροφοι νάνοι, ο ένας μετά τον άλλο θα εξαφανίζονται, λες και άνοιξε η γη και τους κατάπιε!

Πρόβλημα που θα αναλάβει να επιλύσει, ο αυτοαποκαλούμενος ως προστάτης των απανταχού νάνων, κορυφαίος ιδιωτικός ντέτεκτιβ της υφηλίου Σέρλοκ Ζουμπόμς, μαζί με τον καλό του φίλο και στενό του συνεργάτη Γουότσον, ανακαλύπτοντας στοιχεία διάσπαρτα σε ολάκερη την πόλη, που θα οδηγήσουν στην άκρη του νήματος. Με τον υπερόπτη ερευνητή να είναι απόλυτα πεπεισμένος πως πίσω από την πλεκτάνη κρύβεται ο δαιμόνιος και ορκισμένος εχθρός του Μοριάρτυ, η κακίστρω παραφουσκωμένη μασκότ της φίρμας που παράγει τα φημισμένα πιττάκια!

Και κάπως έτσι περιφερόμενη σε κάθε γειτονιά της Λόνδρας, η ετερόκλητη σε συμπεριφορές τετράδα θα ψάξει για τα απαιτούμενα clues που θα κάνουν τον γρίφο μια χαψιά. Στο διάβα του χρόνου, όμως και μέσα σε έναν καταιγισμό πλάνων και νεοεισελθόντων χαρακτήρων, καθίσταται σαφές πως δεν πρόκειται για μια συνέχεια του προηγούμενου χιτ, παρά για ένα σπιν οφ του, μιας και οι βασικοί ήρωες σταδιακά τίθενται στο περιθώριο, για να λάμψει η μορφή του ενός και μοναδικού Σαίνη! Εκεί που το πνεύμα που είχε κτίσει ο προκάτοχος, πάνω στην πανέμορφη βάση του Toy Story, πλέον τα πάντα παίρνουν μια φρενήρη, ενίοτε και ενοχλητική στο μάτι, περιπετειώδη στροφή, που δεν έχει την παραμικρή σχέση με αυτή την παραμυθένια του εισαγωγικού επεισοδίου.

Δεν είναι τυχαίο το λοιπόν, πως από την δημιουργική ταυτότητα του Sherlock Gnomes, απουσιάζει η έστω συμβουλευτική σφραγίδα της Disney, όπως και από την οργανωτική μαρκίζα το βαρύ όνομα του Kelly Asbury (Shrek 2. Spirit) ο οποίος αντικαθίσταται από τον John Stevenson, του, επίσης υπερβολικού, Kung Fu Panda, για να δικαιολογηθεί έτσι κατά κάποιο τρόπο και ο επί της οθόνης πανζουρλισμός. Με τον σκηνοθέτη να μην νοιάζεται ιδιαίτερα για να φροντίσει το στόρυ του, αφήνοντας σημαντικά ξεκρέμαστη σε σχέση με τα προηγούμενα, την προσθήκη του ιδιότροπου ντετέκτιβ και του κολλητού του, το σύνολο δεν λειτουργεί σωστά, δεν πιάνει τον σφυγμό της πλατείας, ούτε και της μοιράζει συναίσθημα όπως θα όφειλε, με συνέπεια να μιλάμε εντέλει για μια μη πετυχημένη διαδοχή, ενός κινούμενου σχεδίου που στήριξε προσδοκίες σε στούντιο και κοινό, πως θα εξελιχθεί σε σίριαλ.

Σέρλοκ Ζουμπόμς (Sherlock Gnomes) Rating

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 22 Μαρτίου 2018 από την UIP!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική