Underworld: Η Αιματοχυσία (Underworld: Blood Wars) PosterUnderworld: Η Αιματοχυσία

της Anna Foerster. Με τους Kate Beckinsale, Theo James, Tobias Menzies, Peter Andersson, Clementine Nicholson, Bradley James, Charles Dance, James Faulkner, Daisy Head


Σε αναζήτηση αιμοδότη!
του zerVo (@moviesltd)

Μετράω τον καιρό που έχει περάσει και ειλικρινά αδυνατώ να πιστέψω πως από εκείνη την καταιγιστική, αναφοράς, συλλεκτική και απίστευτα καλογυρισμένη σεκάνς κυνηγητού στις αποβάθρες του υπόγειου σιδηρόδρομου, έχουν κλείσει κιόλας 13 χρόνια. Σκηνή που αποτέλεσε την εισαγωγή σε αυτή την όχι δα και πρωτότυπης κόντρας περιπέτεια δράσης, που όμως με ευρηματικό τρόπο σε εκείνο το πρώτο επεισόδιο, έθεσε τις βάσεις για μια αντάξια και εξίσου δυναμική, κατά τις προβλέψεις, συνέχεια. Τέσσερις σίκουελ κατοπινά, βεβαίως δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να μην έχει ειπωθεί από όσους εμπνεύστηκαν τον υπέρτατο Underworld πόλεμο, με συνέπεια το θέμα να έχει βουλιάξει για τα καλά στον βάλτο της επανάληψης και της ανίας, παρασύροντας μαζί του και τον Len Wiseman, μεγαλοφυή κι ελπιδοφόρο τότε δημιουργό του intro, που σταδιακά πέρασε πολύ μακρυά από τις κάμερες, σε ρόλο απλώς παραγωγού, χάνοντας μια για πάντα το αβαντάζ της ώθησης που του έδωσε ετούτη η ανέλπιστη επιτυχία της σεζόν 2003.

Underworld: Η Αιματοχυσία (Underworld: Blood Wars) Wallpaper
Μετά την επιστροφή της στην ενεργό δράση ως η κορυφαία πολεμίστρια για την πλευρά των Βαμπίρων και αφού έχει φροντίσει η μοναχοκόρη της, Ιβ, που εντελώς αναπάντεχα ανακάλυψε (βλ. Underworld Awakening) πως υπάρχει να κρυφτεί σε ασφαλές λημέρι, η Σελίν θα βρεθεί και πάλι στα πεδία των μαχών, αντιμετωπίζοντας την οργή των μανιασμένων Λύκων. Έχοντας πλέον την εντολή από την ηγεσία της φατρίας της, να στρατολογήσει καινούργιους μαχητές για να λάβουν μέρος στον πόλεμο, θα βρεθεί στο κέντρο εκπαίδευσης για να δώσει τα φώτα της στους νεαρούς βαμπίρ. Εκεί που οι καλά οργανωμένη παγίδα που της έχει στήσει η αμφιλεγόμενη, υποτιθέμενα σύμμαχος της, Σεμίρα, θα την πετύχει απροετοίμαστη κι αδύναμη να αντεπεξέλθει στην προδοσία.

Προσθέτοντας έτσι ακόμη έναν εχθρό στους ήδη υπάρχοντες, που προέρχεται από τις τάξεις της δικής της πλευράς, μεγεθύνοντας τα προβλήματα που της έχει δημιουργήσει η επιθετική στάση του ηγέτη των Lycans, Μάριους. Η πραγματικότητα για την Σελίν, θα της δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα ζόρια, καθώς θα αντιληφθεί πως και οι δύο πλευρές, έχουν βάλει στόχο να εντοπίσουν την άφαντη θυγατέρα της, που αποτελεί το μοναδικό υπαρκτό υβρίδιο ανάμεσα στις δύο παρατάξεις και που το αίμα της έχει τέτοιες δυνάμεις που σε όποια από τις δύο το κερδίσει, αυτομάτως θα έχει το αβαντάζ του να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο.

Κατόπιν λοιπόν του πρώτου ημιώρου που δεν συμπεριλαμβάνει στις τάξεις του τίποτα νευρώδες ή έστω ρυθμικό, με το σκηνικό να μεταφέρεται εντός του θεοσκότεινου νεοκλασικού με τα επτασφράγιστα παράθυρα, με το που πέφτει στο τραπέζι το μήνυμα της αποστασίας, τα πάντα παίρνουν τον κανονικό τους παλμό και οι αντιμαχόμενοι ρίχνονται εκ νέου στο αγαπημένο παιχνίδι, του αφανισμού των εχθρών. Μονίμως μεταλλική βαθυμπλέ η απόχρωση του φόντου, περιβάλλον που είναι ίσως και το μοναδικό συστατικό που παραμένει αναλλοίωτο στο βάθος των αιώνων, για να φιλοξενήσει τις δίχως ίχνος ελέους σφαγές, είτε από βόλι ασημένιο, είτε από ματσέτα, όπως τις σερβίρει η πρωτόπειρη κινηματογραφικά, με αξιοπρεπές τηλεοπτικό παρελθόν όμως σε Outlander και Criminal Minds, σκηνοθέτιδα Anna Foerster.

Κακά τα ψέματα όμως, όσο καλά στημένες κι αν είναι οι στιγμές των μονομαχιών, με έντονα τα δάνεια από τις ασιανές martial arts, άλλο τόσο σου δίνουν την ιδέα πως δεν υπάρχουν παρά μόνο για να κυλήσει όπως όπως ο χρόνος και να οδηγηθούμε σε ακόμη ένα ανοικτό φινάλε, που μας υπόσχεται έναν νέο, επερχόμενο τόμο του Underworld, που κανείς δεν γνωρίζει αν είναι ο τελευταίος. Διότι αν πρόκειται να συνεχιστεί ξανά μανά το παρόν νταραβέρι, χωρίς η εξέλιξη της ιστορίας να προχωρά ρούπι, δεν βλέπω το πως η Lakeshore και η Sony που βρίσκεται ξωπίσω της, θα ξεσηκώσουν το ενδιαφέρον, ακόμη και των πιο φανατικών φίλων της σειράς για να το τιμήσει ξανά.

Ιδίως μάλιστα όταν ο ένας μετά τον άλλο οι οχτροί - ένας παντελώς αδιάφορος Λυκαρχηγός που τον υποδύεται ο Tobias Menzies και ιδίως μια απίθανα ασχεδίαστη και κενή ντομινάτριξ Σεμίρα, που την αποδίδει η προφανώς wannabe Eva Green, δίχως να διαθέτει το εν δέκατο της άγριας ομορφιάς της Lara Pulver - έχουν γίνει πλέον παρελθόν και αναμένεται καινούργια πιο εμπνευσμένη αιμοδοσία από τους σκρίπτερς, για να στείλουν απέναντι από την Σελίν, αξιόμαχο villain να την αντιμετωπίσει.

Σελίν, που στα 45 της πια, δεν διαθέτει το σφρίγος και την ζωντάνια της τριαντάρας απόταν την γνωρίσαμε, αν και τα PVC κολάν, μια χαρά σιλουέτα κτίζουν και πάλι στην όπως και να το κάνουμε μεγαλοκοπέλα Kate Beckinsale. Που όπως δείχνουν τα φαινόμενα, εγκλωβίστηκε για τα καλά στην γυαλιστερή στολή της βρικολακίνας και πέραν του όποιου νέου τσάπτερ του σινέ σίριαλ, δεν υπάρχει περίπτωση να την ματαδούμε σε οτιδήποτε σοβαρότερο, γεγονός που μάλλον δεν θα είχαν προβλέψει μια φορά κι έναν καιρό, όλοι όσοι της έδιναν τον τίτλο μιας από τις πλέον ελπιδοφόρες Βρετανίδες ενζενί, καμαρώνοντας την στο Shooting Fish, που την ανέδειξε.

Underworld: Η Αιματοχυσία (Underworld: Blood Wars) Rating






Στις δικές μας αίθουσες? Την 1η Δεκεμβρίου 2016 από την Feelgood Ent.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική