Πρόβατα εναντίον λύκων 2 (Volki i ovtsy. Khod sviney / Sheep and Wolves: Pig Deal) Poster ΠόστερΠρόβατα εναντίον λύκων 2

του Vladimir Nikolaev. Με τις φωνές των Πάνου Αποστολόπουλου, Ντίνου Σούτη, Νίκου Παπαδοπουλου, Ιφιγένειας Στάικου, Γιάννη Υφαντή, Κώστα Κούνελλα, Νεφέλης Κυριακίδη, Ηδύλης Κυριακίδη.


Και πρόβατα και λύκοι και γουρούνια και... ίπποι!
του Θόδωρου Γιαχουστίδη (@PAOK1969)

United we stand, divided we fall

Αυτή είναι η πρώτη ταινία (κυριολεκτικά!) που σκηνοθετεί ο Vladimir Nikolaev. Πριν περάσει πίσω από την κάμερα είχε ασχοληθεί με το σινεμά από άλλες θέσεις. Και μεταξύ των άλλων ήταν παραγωγός στην πρώτη ταινία της σειράς «Πρόβατα εναντίον λύκων».

Πρόβατα εναντίον λύκων 2 (Volki i ovtsy. Khod sviney / Sheep and Wolves: Pig Deal) Poster Πόστερ Wallpaper
Στο σάουντρακ της ταινίας ακούγονται κομμάτια όπως: «Kalinka» από τον Morandi, «Ain't No Sunshine» στην εκτέλεση του Michael Jackson, «Make Believe» από τους Backstreet Boys, «Youngblood» από τους 5 Seconds of Summer, «Pay No Mind» σε μια συνεργασία Madeon και Passion Pit, γενικώς ποπ τραγουδάκια, που στο youtube έχουν συνήθως πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές το καθένα!

Η υπόθεση: Το ενωμένο χωριό των προβάτων και των λύκων ζει μια ήρεμη και ειρηνική ζωή όταν ξαφνικά καταφθάνουν δύο απρόσμενοι επισκέπτες: μια πολική αλεπού και μια μικρή προβατίνα. Κανείς δεν περίμενε ότι ένας μεγάλος κίνδυνος θα τους ακολουθήσει μέχρι εκεί. Ο Γκρέι, ο νέος αρχηγός της ενωμένης φυλής, πρέπει τώρα να πείσει τα πρόβατα και τους λύκους να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τα επερχόμενα προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις - γιατί η ισχύς βρίσκεται στην ενότητα!

Η άποψή μας: Μιας που το target group αυτής της ταινίας είναι παιδιά από 6 έως (βαριά) 11 χρονών, target group που ΔΕΝ διαβάζει moviesltd, εννοείται ότι απευθυνόμαστε σε σας αγαπημένοι γονείς. Να τη δουν την ταινία τα βλαστάρια σας; Και η απάντηση είναι: «γιατί όχι;». Για να καταλάβετε, οι δημιουργοί της ταινίας μέχρι και πρόλογο έχουν βάλει όπου τη συνδέουν με την προηγούμενη ταινία! Έτσι, όσα παιδάκια είχαν δει την πρώτη ταινία και την είχαν ξεχάσει, δεν χρειάζεται να την ξαναδούν για να μπουν στο κλίμα: στα πρώτα πέντε λεπτά γίνεται μια χαρά επεξήγηση: πώς δηλαδή βασικά ο Γκρέι είχε «μεταμορφωθεί» σε πρόβατο και είδε τα πράγματα «από μέσα». Παίζει και έρωτας, όλα καλά. Υπάρχει και μια τσιγγάνα μάγισσα και μαγικά φίλτρα και άγριοι λύκοι. Όλα καλά.

Το σχέδιο είναι αξιοπρεπέστατο (μην ξεχνάτε πως δεν μιλάμε για Pixar ή Disney), ο ρυθμός γρήγορος, τα μηνύματα απλοϊκά μεν, όχι του πεταματού δε. Κι ενώ στην πρώτη ταινία το βασικό μήνυμα ήταν η ειρηνική συνύπαρξη, σε τούτο το φιλμ είναι ακριβώς αυτό που αναφέρεται και στην «υπόθεση»: η ισχύς εν τη ενώσει. Και πως το διαφορετικό δεν είναι κακό – όχι απαραίτητα τουλάχιστον. Πολύ σημαντικό για τις εποχές που ζούμε. Ο Γκρέι δεν είναι ακριβώς γεννημένος ηγέτης, κάνει τη μια γκάφα μετά την άλλη, κάποια στιγμή αμφιβάλλει για το ποιος είναι και τι κάνει, παίζει κι ένας δούρειος ίππος (όπως σας τα λέω!), έρχονται και οι κακοί λύκοι να διασαλεύσουν την αρμονική συνύπαρξη, εντέλει όμως το καλό θα υπερισχύσει. Τα παιδιά θα το ευχαριστηθούν. Για γονείς, νονούς και θείους: μιάμιση ώρα είναι, θα περάσει! Αρκεί να πετύχετε καλό ποπκόρν...

Πρόβατα εναντίον λύκων 2 (Volki i ovtsy. Khod sviney / Sheep and Wolves: Pig Deal) Rating
Στις δικές μας αίθουσες? Στις 30 Ιανουαρίου 2020 από την Neo Films!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική