Bad Boys For Life PosterBad Boys For Life

των Adil El Arbi, Bilall Fallah. Με τους Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Charles Melton, Paola Núñez, Kate del Castillo, Nicky Jam, Joe Pantoliano.


Hasta El Fuego!
του zerVo (@moviesltd)

Έχοντας αφήσει πίσω του το ένα πέμπτο του αιώνα, καλό θα ήταν να ρίξουμε μια ματιά σε όσα κατάφερε εκείνο το πρώτο Bad Boys του 1995, πέρα από το προφανές, της επιστροφής του δεκαπλάσιου τζίρου στα ταμεία της Columbia, από τα μόλις 19 εκατομμύρια που κόστισε. Κατάφερε, λοιπόν, να καθορίσει τον μεγάλο και τρανό Bruckheimer, ως τον απόλυτο Μίδα της παραγωγής, κατόπιν του χαμού του Διόσκουρου του Simpson. Κατάφερε να δώσει την ώθηση σε έναν πρωτάρη ντιρέκτορα σαν τον Michael Bay, ώστε να εξελιχθεί στο πιο καυτό μπλοκμπαστερικό όνομα της δεκαετίας 95 - 05. Κατάφερε, τέλος, να γεννήσει έναν σούπερ αστέρα, διαμετρήματος Will Smith, οδηγώντας τον από τα τηλεοπτικά πλατώ και τα μουσικά χιτάκια, σε ένα άλλο, πανύψηλο λέβελ δημοτικότητας. Μου έκανε τεράστια εντύπωση, για τον λόγο αυτό, το πως το συγκεκριμένο franchise δεν τράβηξε περαιτέρω του ενός σίκουελ. Καρτερώντας απλά, να διαβούν 25 έτη, για να επανέλθει στην μαρκίζα, σε μια συνέχεια ελάχιστα αντάξια των προηγούμενων.

Bad Boys For Life Quad Poster
Έχοντας περάσει μια ολόκληρη ζωή, ως στενοί συνεργάτες στην δίωξη του εγκλήματος του Μαϊάμι, οι βετεράνοι αστυνομικοί Μάικ Λάουρι και Μάρκους Μπαρνέτ, φαίνεται πως θα δουν τους δρόμους τους να χωρίζουν. Αιτία είναι η επιμονή του δεύτερου και πιο συνεσταλμένου, αφού πλέον έγινε και παππούς, να συνταξιοδοτηθεί, μην επιθυμώντας πλέον να ρισκάρει την ζωή του, κυνηγώντας κακοποιούς. Η ένοπλη επίθεση κατά του αεράτου και ιδιόρρυθμου Μάικ, που παραλίγο να τον στείλει στον άλλο κόσμο, θα σημάνει την σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι για τον στενοχωρημένο Μάρκους, που θα πάρει την απόφαση να θέσει τέλος στην συνεργασία τους. Τόσο άδοξα θα πέσει η αυλαία για τα Κακά Παιδιά?

Η εν ψυχρώ δολοφονία του επί δεκαετίες αγαπημένου προϊστάμενου τους, θα οδηγήσει τους δύο βετεράνους ντετέκτιβ, να ενώσουν και πάλι τις δυνάμεις τους, παρότι ο Μάρκους, εις ανταπόδοση στον Θεό, που έσωσε τον κολλητό του από βέβαιο θάνατο, έχει ορκιστεί να αφήσει κάθε ίχνος βιαιοπραγίας στην άκρη. Συμμετέχοντας ως συμβουλάτορες πίσω από την επίλεκτη μονάδα κρούσης της πρωτεύουσας της Φλόριντα, οι φωνακλάδες Bad Boys, θα βάλουν τα δυνατά τους, για να εντοπίσουν το ποιος κρύβεται πίσω από το μπαράζ των φονικών, σημαντικών προσώπων της πόλης. Μια υπόθεση, που όλα δείχνουν, πως έχει άμεση σχέση με τον Μάικ, καθώς φαίνεται πως υπάρχει μια κάποια διασύνδεση με το μακρινό, μυστικό του παρελθόν.

Δεν είναι και τόσο εύκολο πράγμα να επαναφέρεις στην δημοσιότητα έναν επιτυχημένο μεν, μα ολοσχερώς λησμονημένο τίτλο, αφού η τελευταία κοινή εμφάνιση τους ντουέτου, χρονολογείται 16 ολόκληρα χρόνια πριν. Περίοδος που μεσολάβησε, μάλιστα, κατά την οποία ο ένας παρτενέρ έγινε ακόμη πιο μεγάλος και τρανός από τότε, φτάνοντας μέχρι και το κατώφλι των όσκαρς, δις παρακαλώ (Ali, The Pursuit Of Happyness), ενώ ο δεύτερος σχεδόν εξαφανίστηκε, παίρνοντας μέρος κυρίως σε κωμωδίες της κακιάς ώρας. Συνεπώς η δυναμική ανισότητα μεταξύ των κομπανιέρων, άνοιξε πολύ περισσότερο την ψαλίδα της, σε σύγκριση με τα δύο πρώτα μέρη, αφού ο Fresh Prince μοιάζει σαν να μην έχει βάλει ούτε μια πενταετία πάνω του, σε αντίθεση με τον Martin που λογικά το φαΐ του, όχι όλο το τρώει, αλλά ζητάει και περίσσεμα.

Οκ, δεν είναι πάντως αυτός ο λόγος που το καινούργιο whatcha gonna do, δεν τραβάει όπως άλλοτε. Η επαναφορά του γνώριμου στόρι, πάρα πολύ λογικά παραπέμπει στο retirement των δύο μπάτσων, ένεκα της ηλικίας τους, μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να προσεγγιστεί πολύ πιο εύπεπτα και μελετημένα από τους σεναριογράφους, που επέλεξαν το μονοπάτι της αφύσικης ακρότητας, για να ξετυλίξουν τις όποιες εμπνεύσεις τους. Συνέπεια τούτου είναι όχι μόνο όσα αφηγούνται στο πανί να μοιάζουν, επιεικώς, υπερβολικά -για να μην τα αποκαλέσω παρατραβηγμένα από τα μαλλιά - αλλά και κατά ένα πολύ σημαντικό βαθμό, να χάνεται το εύθυμο και γλαφυρό στοιχείο που χαρακτήρισε το σίριαλ. Βάρος που εδώ κατά κύριο λόγο πέφτει πάνω στο παχουλούτσικο Κύριο Lawrence και δεν καταφέρνει να το αντέξει ούτε δευτερόλεπτο.

Οπότε έχοντας πάει περίπατο το οτιδήποτε αληθοφανές θα μπορούσε να αποτρέψει το στόρι από το να χαρακτηριστεί χοντρό μούσι, τα πάντα κινούνται πλέον μέσα σε μια καταιγιστική φλασιά. Μπιστολίδι αδιάκοπο, πεθαμένοι ένθεν κακείθεν σαν να έχουν προκύψει από το πιο σκληρό σουτ εμ απ, τρεχαλητά, κυνηγητά μέχρι και σκαρφαλώματα σε ελικόπτερα, έτσι για να πλησιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στο κόμικ συναίσθημα του adventure την τρέχουσα εποχή. Φυσικά και δεν απουσιάζουν κάποιες σεκάνς καλογυρισμένες, με την εύνοια και την αρωγή του λαμπερού φωτός της Sunshine State, αλλά σε γενικές γραμμές το πράγμα δεν τραβά. Τουλάχιστον μπροστά.

Θέλεις ότι ο κακός της υπόθεσης - η ανατροπή του δεύτερου μισού και το αποκορύφωμα του φινάλε είναι αλλού γι αλλού - δεν έχει το παραμικρό ειδικό βάρος, θέλεις που τα κίνητρα της εκδίκησης του δεν εξηγούνται επαρκώς, θέλεις που επικρατεί μια κάποια αναστάτωση - μπέρδεμα στην ιεραρχία του τμήματος, θέλεις, τέλος, που οι προσθήκες των ρούκις της ομάδας ΑΜΜΟ δεν γεμίζουν το μάτι? Το Bad Boys For Life στην ουσία αναπλάθει το γνωστό πατρόν, σε μια εκδοχή απίστευτα επίπεδη και σχετικά αδιάφορη, που δεν δικαιολογεί επ ουδενί την μεγάλη επιστροφή του προϊόντος. Δεν δουλεύτηκε σοβαρά η επαναφορά του, δεν εργάστηκαν σωστά οι Βέλγοι αδόκιμοι σκηνοθέτες στο στήσιμο του ντουέτου, με αποτέλεσμα το αλληθώρισμα του θέματος προς Fast And Furious Series μεριά (ούτε καν) να μοιάζει παράταιρο και πλήρως άνισο με το αξιόλογο χθες. Μια ανησυχία για τον πρίγκηπα του Μπελ Ερ, πάντως, πλανάται στον αγέρα, αφού έχει να καταγράψει χιτ σε action film μια δεκαετία και βάλε ε?Δεν το λες και λίγο...

Bad Boys For Life Rating


Στις δικές μας αίθουσες? Στις 16 Ιανουαρίου 2020 από την Feelgood Ent.!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική