2019 Venice Film Festival Poster

Πρεμιέρα στο Κονκόρσο της φετινής Μόστρας και για την πρώτη αμιγώς χολιγουντιανή παραγωγή, το πολυαναμενόμενο Ad Astra, δια χειρός του James Gray, που μέχρι στιγμής έχει δεχτεί ικανοποιητικά σχόλια για τις προηγούμενες δουλειές του σε The Lost City of Z και The Immigrant. Η ταινία περιγράφει την το ταξίδι μιας ομάδας αστροναυτών ίσαμε την άκρη του Γαλαξία, κάτω από την διοίκηση του Μέιτζορ Ρόυ Μακ Μπράιντ, προκειμένου να στήσουν αντένα πιθανής επικοινωνίας με εξωγήινες μορφές ζωής. Ένα ατύχημα που παραλίγο να κοστίσει την ζωή του αρχηγού της αποστολής, θα έρθει σαν συνέχεια μιας αλυσίδας καταστροφών που συμβαίνουν πίσω στην Γη, από πυρκαγιές μέχρι πτώσεις αεροσκαφών, που έχουν προκληθεί από κάποια ανεξέλεγκτα ραδιομαγνητικά κύματα. Οι επιστημονικές αρχές θα εκτιμήσουν πως όλα αυτά είναι συνέπεια κοσμικών ακτίνων που δημιουργούνται στον πλανήτη Ποσειδώνα, εξαιτίας του Πλάνου Λίμα, μιας ειδικής διαστημικής αποστολής, που τα ίχνη της χάθηκαν πριν από 16 έτη. Πρωταγωνιστής του φιλμ και παρόντας φυσικά στο Λίντο, δίνοντας ξεχωριστή λάμψη και πάλι με την παρουσία του, ο σούπερ αστέρας Brad Pitt, που υποδύεται τον αστροναύτη που η ζωή του μεταβάλλεται από την μια στιγμή στην άλλη, δημιουργώντας του πάμπολλα υπαρξιακά ερωτηματικά. "Έχουμε μεγαλώσει σε μια εποχή που μας διδάσκουν να μην μοιάζουμε αδύναμοι, να είμαστε ισχυροί, να σεβόμαστε, ξεκινά στην πρες κόνφερανς ο Pitt. Σε αυτό το μάθημα υπάρχει μια σημαντική αξία, αλλά ταυτόχρονα δημιουργείται ένα δυνατό εμπόδιο για τον καθένα, στο να απαρνείται τους πόνους και όλα εκείνα που ενδεχόμενα μπορεί να τον ντροπιάζουν, είτε αληθινά, είτε φανταστικά. Και τότε τίθεται το ερώτημα, υπάρχει καλύτερη προοπτική για εμάς? Το να είναι κανείς εξωστρεφής σε βοηθά να έχεις καλύτερη σχέση με τους αγαπημένους και τον εαυτό σου? Στο τέλος της ημέρας, η σωστή απάντηση δίνεται μόνο από εμάς τους ίδιους."


Marriage Story Scarlett Johansson Venice Film Festival 2019 Marriage Story Venice Film Festival 2019
Marriage Story Adam Driver Venice Film Festival 2019 Marriage Story Laura Dern Venice Film Festival 2019

Photo: Getty Images Europe / zimbio.com



Το φιλμ κάνοντας την παγκόσμια πρώτη του στην Βενετία, ελπίζει να πάρει λίγη από την τύχη του παρόμοιας θεματικής Gravity που επίσης είχε πρωτοπαρουσιαστεί εδώ. Και ο Brad αναφέρθηκε στο επιτυχημένο sci fi αλλά και στον φίλο του george Clooney. "Συμμετέχοντας σε μια ταινία που εκτυλίσσεται στο διάστημα, μοιάζει σαν να υποδύεσαι κατά κάποιο τρόπο τον Πίτερ Παν, αφού διαρκώς κρέμεσαι από καλώδια για να αποδώσει την έννοια της έλλειψης βαρύτητας. Η αλήθεια είναι πως τον ενόχλησα πολλές φορές τον George, για να μου δώσει μερικές ιδέες για το πως να συμπεριφερθώ σε αυτή την ιδιαιτερότητα." Ο σκηνοθέτης James Gray από την μεριά του είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Pitt. "Έδειξε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, στην εξερεύνηση του χαρακτήρα που επρόκειτο να υποδυθεί. Προσεγγίζοντας αυτή την προσωπικότητα, δεν θα πρέπει να νοιάζεσαι για εκείνη, να την συμπαθείς, να την αντιπαθείς, να νοιάζεσαι ή να την μισείς. Πρέπει μόνον να δείξεις ειλικρινής στο ποιος είσαι και πρόθυμος να αποδεχθείς αν είσαι ευάλωτος ή ισχυρός. Κάποιες φορές αυτή η στάση σε οδηγεί σε μονοπάτια σκοτεινά, που ο περίγυρος θα σου δείξει συμπάθεια ή ακραία αντιπάθεια. Μιλήσαμε πάρα πολύ με τον Brad, προκειμένου να βγάλουμε στο εκράν την πιο ρεαλιστική εικόνα του ήρωα." Για να πάρει την τιμητική απάντηση από τον πρωταγωνιστή του. "Με τον James δεν είχαμε την τυπική αντρική φιλική σχέση. Κάθε του μήνυμα που μου έστελνε καθημερινά, ήταν γεμάτο με ιδέες παρμένες από την ίδια του την ζωή. Αυτό καθόριζε επακριβώς την πορεία της καθημερινότητας μας στην δουλειά και κυρίως το ύφος των γυρισμάτων. Μοναδική εμεπιρία!"

Marriage Story Adam Driver Laura Dern Venice Film Festival 2019 Marriage Story Laura Dern Venice Film Festival 2019
Marriage Story Scarlett Johansson Venice Film Festival 2019 Marriage Story Scarlett Johansson Venice Film Festival 2019


Την μνηστή του κομάντερ υποδύεται η Liv Tyler, που στην ταινία εμφανίζεται μέσω αναμνήσεων του και πλάνων σε βίντεο, ει είδει οραμάτων. "Πιστεύω πως για τον αστροναύτη όλα αυτές οι στιγμιαίες λάμψεις ήταν πραγματικές, στο μυαλό του η εικόνα της αγαπημένης του ερχόταν στ αλήθεια. Κάθε επικοινωνία μαζί της είναι αποτέλεσμα της μοναξιάς που τον πνίγει και αποτελεί παιχνίδισμα του νου του. Ποτέ δεν ξέρεις είναι φαντασία ή το αισθάνεται στην πραγματικότητα." Ακόμη μια γυναικεία παρουσία είναι αυτή της Ruth Negga, που τον χαρακτήρα της συναντά η αποστολή σε μια βάση του Πλανήτη Άρη. "Εκεί πάνω στο άγνωστο, διψάς για την ανθρώπινη επικοινωνία. Και για τους δύο η σχέση που ανέπτυξαν ανέδειξε αυτή την ανάγκη. Μου άρεσε ο τρόπος που ο χαρακτήρας μου επικοινώνησε με τον Μέιτζορ, σαν να τον προετοίμασε να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερο σθένος τον δρόμο του. Τον έκανε να νιώσει ζεστασιά και αν και δεν το γνώριζε την συγκεκριμένη στιγμή, οι μοίρες τους είναι αλληλένδετες." Για να κλείσει η συνέντευξη Τύπου με το σχόλιο του Pitt γύρω από μια πιθανή Οσκαρική του υποψηφιότητα για την συγκεκριμένη ερμηνεία. "Είμαι πολύ περίεργος να δω την αποδοχή του φιλμ από το κοινό. Όσο για τα Όσκαρ κάθε χρόνο βλέπω το εκπληκτικό ταλέντο να αναγνωρίζεται, την ίδια στιγμή που το εκπληκτικό ταλέντο δεν αναγνωρίζεται. Όταν έρθει η δική σου η ώρα είναι πραγματικά σπουδαίο, όταν έρχεται η ώρα κάποιου άλλου, τότε το αποδέχεσαι αφού έτσι κι αλλιώς πρόκειται για την χαρά ενός καλού σου φίλου."

Η ταινία Ad Astra θα προβληθεί στην χώρα μας το φθινόπωρο του 2019.

zerVo

Venice Film Festival 2019