Ένα Αστέρι Γεννιέται (A Star Is Born) PosterΈνα Αστέρι Γεννιέται

του Bradley Cooper. Με τους Bradley Cooper, Lady Gaga, Sam Elliott, Dave Chappelle, Andrew Dice Clay, Anthony Ramos, Bonnie Somerville, Michael Harney, Rafi Gavron


Bradley Campano Meets Stefani Germanotta
του gaRis (@takisgaris)

Από τον Αβδηρίτη σοφιστή Πρωταγόρα μέχρι το φροντιστήριο Παλλάδιο στην πλατεία Κάνιγγος στα 1989, όπου προετοιμάστηκα για τις Πανελλήνιες, ισχύει ο κανόνας απαγόρευσης λήψης του ζητουμένου. Petitio Principii στα Λατινικά (που δυστυχώς δε θα μάθεις ποτέ πνευματικά ανάριστε επίγονε) ή έστω begging the question που λένε εδώ στα σφενδάμια του Region of Peel. Και λοιπόν τι έγινε ρε φίλος, έκθεση ιδεών γράφουμε εδώ ή μήπως πραγματεία Luis de Lecea για την τέλεια ανοσολογική καταιγίδα που επιφέρει η ναρκοληψία; Απλά και ξάστερα, πάρε νάχεις λοιπόν το ζητούμενο φάτσα-φόρα: Το A Star Is Born είναι η ταινία της χρονιάς. Ξέχνα την αφυψηλού κριτική, το πολυφορεμένο λαβ στόρυ, τον Bradley Cooper και κυρίως τη Lady Gaga. Τη Warner Bros. Το τρίτο cineχόμενο ρημέικ με αφετηρία το 1937 (William Wellman), 1954 (η ανώτερη εκδοχή του George Cukor με μοναδική Judy Garland) και 1976 (γλυκερή σάχλα-μπούχλα με Barbra εκτός υδάτινων ορίων Streisand). Πριχού εξαντλήσω τις στρακαστρούκες που καίγονται μπαρουτοκαπνίζοντας τον υποθάλαμό μου, σε προκαλώ: Παρακολούθησε τα 40 πρώτα λεπτά αυτής της συνεύρεσης Jackson Maine - Ally χωρίς προκατάληψη κι αν δεν γίνεις αλοιφή για τις αιμορροΐδες από το σιρόπι καμωμένο με βλέμματα καραμέλα και κερδισμένο στη σκηνή ροκ ιδρώτα να μη με λένε Αρτέμη.

Ένα Αστέρι Γεννιέται (A Star Is Born) Quad Poster

Στο Youtube υπάρχει ένα κλιπάκι 49 δευτερόλεπτα που παρουσιάζει το νεαρό Bradley Cooper (43) να υποβάλλει ερωτήσεις ως ηθοποιός - κοινό στους κατά σειρά καλεσμένους Sean Penn - Steven Spielberg – Robert De Niro. Αυτός ρε, του The Hangover και του Wedding Crashers. Αυτός που με θεόσκληρη δουλειά, ανηλεή αυτοκριτική και σπογγώδη απορροφητικότητα έφθασε να χτυπά 4 υποψηφιότητες για όσκαρ μεταξύ 2012 - 2014 (Οδηγός Αισιοδοξίας (Silver Linings Playbook)Οδηγός Διαπλοκής (American Hustle) – και 2 για το Ελεύθερος Σκοπευτής (American Sniper)). Ο De Niro τον πρόσεξε στο Limitless και τον έφερε στα χέρια του David O. Russell. Ο Brad νίκησε Spielberg και μέντορα Eastwood αρπάζοντας το Ένα Αστέρι Γεννιέται και επιβάλλοντας (αντί για τη Beyoncé η οποία φωνάρα και σοουγουμανάρα ναι αλλά κάτσε καλά όχι και ηθοποιάρα) αυτό το πρωτοεμφανιζόμενο κοράσι, τη Stefani (Joanne Angelina) Germanotta. Ιταλικό αίμα καισεκεινού τσι φλέβες, το γένος Campano η μάνα του. Αυτός είχε δει τη Gaga καμπόσες φορές να δίνει ρέστα σε events και έχει γίνει viral η θωριά του, ατένισμα - χρυσάφι που εντυπώνεται στο πανί. The Chemistry Is Born.

Τινασεπώ, αυτός είναι ο ηλιοκαμένος μέθυσος, ξεθωριασμένος ροκ σταρ Jackson Maine που βρίσκεται τυχαία στο drug queen show που η σερβιτόρα Ally ανατινάζει αισθησιακά το La Vie En Rose. Της την πέφτει στα ίσα, καμαρίνι, βγάλσιμο βλεφαρίδας και χάδι στη μυτόγκα. Μέσα σε 24 ώρες την έχει φέρει στο στάδιο όπου ντουετάρουν τραγουδώντας λάιβ το Shallow. Εκεί γίνεσαι σκαντζόχοιρος από την ανατριχίλα, αδυνατώντας να επικεντρωθείς αν ο Cooper είναι καλύτερος τραγουδιστής ή η Lady Gaga καλύτερη ηθοποιός. Two Stars Are Born. Διότι μεν η Stefani (όπως στην παρουσίαση της ταινίας στο TIFF18 ολόκληρο το principal cast αναφερόταν σε αυτήν) είναι αποκάλυψη, ηλεκτρίζοντας στο σαρωτικό της πέρασμα όμως ο καλλιτέχνης Bradley Cooper θα είναι αυτός που θα διαγωνιστεί σε 5 κατηγορίες στα επόμενα όσκαρς ήτοι Ταινία - Σκηνοθεσία - Σενάριο - Α’ Ανδρικό Ρόλο - Τραγούδι.

Το A Star Is Born ολισθαίνει στην αχρείαστη προβλεψιμότητα του δευτέρου μέρους, αποτίοντας φόρο τιμής σε κατώτερά του φιλμς και ως γνήσιο two - hander χάνει σε μαγική ένταση όταν το ζεύγος λείπει από την οθόνη. Πρόκειται πάντως για δυο-και-κάτι ώρες που αξίζουν τα λεφτά τους γιατί η Stefani βγάζει καρδιά και ψυχή με πρωτόγονη γενναιοδωρία, ενώ ο Brad που δούλεψε ένα χρόνο το αξάν και έμαθε κιθάρα στο υπόγειο του σπιτιού του με το γιο του Willie Nelson, Lucas, υπεύθυνο για το καθηλωτικό σάουντρακ, δικαίως έκανε τον Sean Penn να δηλώνει απερίφραστα: Το A Star Is Born είναι η καλύτερη ταινία που έχει δει εδώ και πολύ καιρό γιατί ικανοποιεί τον arthouse cinephile κερδίζοντας απόλυτα και το ευρύ κοινό. Και για να το κλείνω. Αν ανήκεις στο μέσο όρο που πάει 1,5 φορά το χρόνο σινεμά, κάντην δαύτη φέτος μία και πάνε δέστο. Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτε.

Ένα Αστέρι Γεννιέται (A Star Is Born) Rating


Στις δικές μας αίθουσες? Στις 4 Οκτωβρίου 2018 από την Tanweer!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική