Γιατρέ μου, Κερατωθήκαμε (Terapia di Coppia per Amanti) Poster ΠόστερΓιατρέ μου, Κερατωθήκαμε

του Alessio Maria Federici. Με τους Ambra Angiolini, Pietro Sermonti, Sergio Rubini, Anita Kravos, Franco Branciaroli, Anna Ferzetti, Giacomo Nasta, Fulvio Falzarano


Get Down On It!
του zerVo (@moviesltd)

Ενός καλού, εκατομμύρια δεινά έπονται. Κι ας πούμε πως δεν περνάς καλά στην παντρειά σου, δεν είναι αυτό που καρτερούσες, αυτό που περίμενες, τα πράγματα σε ετούτη την συμβίωση δεν τραβούν καλή ρότα, για ποιον ακριβώς λόγο δεν το σχολάς, παρά το τραβάς αιώνια το μαραζάκι, ίσαμε να γίνει η ψυχή σου σαράβαλο? Και για να το πάμε μισό βήμα παραπέρα, πολύ όμορφα και ωραία, έχεις βρει εξωσύζυγο, η ανασφάλεια της πέρασης της μπογιάς σου έχει πάει περίπατο, οι ματαιοδοξίες σου έχουν καλυφθεί, ωσότου μπεις στο τριπάκι, του γιατί να μην βιώνεις με το καινούργιο αμόρε ζωή χαρισάμενη, παρά να υπομένεις την πλάτη της οφίσιαλ κυράς, κάθε βράδυ? Φαύλος κύκλος, αφού καημένε μου κι εκεί θα ίδια θα συμβούν, μιας κι έτσι είναι το ερωτικό πατιρντί. Μια χαρά να σου προσφέρει και διακόσιες αγωνίες να σου ζητά γι αντάλλαγμα...

Γιατρέ μου, Κερατωθήκαμε (Terapia di Coppia per Amanti) Quad Poster Πόστερ
Εκείνος, ο Μοντέστο, μουσικός τζαζίστας, εκείνη η Βιβιάνα, πολυάσχολη αστή, δεν χάνουν στιγμή την ευκαιρία, όποτε τους δοθεί, για να περάσουν αντάμα μερικές ώρες πάθους, μυστικά, στα δωμάτια των τριών αστέρων οτέλ ημιδιαμονής. Οι γάμοι αμφότερων, δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά και οι δυο τους έχουν βρει διέξοδο σε αυτό τον παράνομο δεσμό, που τους ικανοποιεί τις συναισθηματικές ανάγκες, όσο ενώνουν τις μοίρες τους στην κοινή αγκάλη. όσο όμως δεν βρίσκονται σιμά τι συμβαίνει? Ο ακόμη και λίγων, ελάχιστων ωρών, υποχρεωτικός χωρισμός των εραστών, όμως, θα δημιουργήσει στερητικά σύνδρομα και αμφιβολίες, που θα οδηγήσουν ακόμη κι αυτόν, τον φτιαγμένο για εκτόνωση ταίρι, τριγμούς και ζόρια, με το ενδεχόμενο του χωρισμού να είναι ορατό.

Προκειμένου να διαφυλάξουν την κρυφή από τα μάτια του κόσμου αγάπη τους, οι δυο μεσήλικες θα πάρουν το ρίσκο να αποτανθούν σε εξειδικευμένο σύμβουλο, ζητώντας την βοήθεια του, ώστε αυτό το έστω και παράνομα, όμορφο που έχουν φτιάξει να μην διαλυθεί. Για εκείνο που δεν είναι καν προετοιμασμένοι, είναι πως ο φημισμένος δόκτορας που θα επισκεφτούν, δεν περνά κι αυτός τις καλύτερες του ημέρες, με συνέπεια να μπερδέψει και τα δικά του προβλήματα, μαζί με των ασθενών του, στις ανακατωσούρικες συνεδρίες. Μύλος!

Αδιέξοδο! Αργά ή γρήγορα άλλωστε, όσο συνυπάρχουν σύζυγοι και εραστές και τα ταμπλό που παίζεται το παιχνίδι είναι περισσότερα του ενός, ο δρόμος θα φτάσει στο τέρμα του και δεν θα υπάρξει καμία άλλη λύση από την λήψη άμεσων και ζωτικής σημασίας αποφάσεων. Ε, οι δυο φοβισμένοι λόβερς της ιστορίας μας, ελάχιστα αποφασιστικοί και έτοιμοι να κοιτάξουν την αλήθεια κατάματα, δεν μπαίνουν καν σε αυτή την διαδικασία, αφήνοντας την ορατή - μίζερη κατ εκείνους - καθημερινότητα να εξακολουθεί να τους συντρίβει, συνδυασμένη σε, με την αόρατη, να τους ισοπεδώνει.

Προσωπικά θα περίμενα από μια κομεντί και μάλιστα Ιταλιάνικλη, να προσεγγίσει το ζήτημα με περισσότερη χιουμοριστική και κεφάτη διάθεση, από το να εξαναγκάσει και τον θεατή του να γίνει μέρος ενός ζητήματος που προφανώς δεν επιθυμεί. Όπως δηλαδή ο Μοντέστο και η Βίβι δεν περνούν καλά τα βράδια τους στην γαμήλια οικία τους, έτσι και όσοι παρακολουθούν την απελπισία τους, δεν νοιώθουν και τόσο ευχάριστα, για να μην πως σχεδόν δεινοπαθούν. Λανθασμένη δηλαδή η προσέγγιση ενός μιλημένου μυριάδες φορές φιλμικού θέματος, που εδώ έχει επιλεγεί για να βγάλει πλάκα, μα αντίθετα προς το δραματάκι τείνει, ενόσω όλα όσα συμβαίνουν δεν βγάζουν και κανένα φοβερό αστείο.

Δεν είναι τυχαίο που η μοναδική στιγμή που ο θεατής ανασαίνει στο Terapia di Coppia per Amanti (με τον πανηλίθιο εγχώριο υπότιτλο, Γιατρέ μου, Κερατωθήκαμε), είναι η καταληκτική, μετά την πτώση των πρώτων τίτλων φινάλε, όπου η δράση πηγαίνει δυο χρόνια πίσω από το ζορισμένο σήμερα. Οπουδήποτε αλλού στην ατμόσφαιρα, έτσι όπως τα καταφέρνει ο αδύναμος ρετζίστας Alessio Maria Federici, πλανάται ένα διαρκές άγχος, μην τύχει και αποκαλυφθεί το παραμικρό, μην τύχει και τα βλαστάρια του καθενός στελέχους του ντουέτου, πάθουν καμιά ζημιά από την εκτός οικογενειακού οίκου δράση τους, μην τύχει και προστεθεί κανένα καινούργιο βάσανο ανάμεσα τους, οπότε και τα τσανάκια χωρίσουν, μια για πάντα. Ταλαιπωρία ε? Δεν κάθεστε στα αβγά σας λέω εγώ, που θέτε και γεροντοέρωτες?

Τις πιο καλές στιγμές του "χώρια", τις έχει ο μορφονιός μας, Pietro Sarmonti, όχι γιατί στο δικό του σπίτι συμβαίνει κάτι διαφορετικό από το καταπιεστικό, αλλά να, ξεδίνοντας στα κλαμπάκια που γρατζουνά την κιθάρα του, μας δίνει την δυνατότητα κάποιων όμορφων μουσικών κλιπς (μέτρησα πέντε τουλάχιστον) που δίνουν έναν πιο μελωδικό τόνο στην βραχνιασμένη αφήγηση. Από την μεριά της η μεγαλοκοπέλα Ambra Angiolini, καθώς φαίνεται υποδύεται κατάτι τον πραγματικό της εαυτό, καθώς σύμφωνα με τα τρίβια προέρχεται από ένα επίπονο διαζύγιο με τον ποπ τραγουδιστή Francesco Renga, έχοντας επιλέξει το στοργικό χάδι του πολυδιαφημισμένου αλενατόρε της Γιούβε Massimiliano Alegri. Άντε να φανταστώ, τώρα, τον αυστηρό κόουτς της Βέκια Σινιόρα να της τραγουδά και να της χορεύει το φάνκι ντίσκο Get Down On It, των μοναδικών Kool And The Gang...

Γιατρέ μου, Κερατωθήκαμε (Terapia di Coppia per Amanti)) Rating

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 6 Σεπτεμβρίου 2018 από την Feelgood Ent.!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική