Ο Λούης και οι Εξωγήινοι (Luis and the Aliens) Poster ΠόστερΟ Λούης και οι Εξωγήινοι

των Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein. Με τις φωνές των Callum Maloney, Dermot Magennis, Ian Coppinger, Paul Tylak, Lucy Carolan, Eoin Daly, Aileen Mythen, Simon Toal, Danna Davis, Susie Power


Monsters Inc. Phone Home!
του zerVo (@moviesltd)

Αναμφίβολα η τόσο πετυχημένη συνταγή των μικρών κακομούτσουνων πλασμάτων, ως βάση ενός animation, που την ρίζα της έχει στις αρχές του αιώνα, όπως την σκαρφίστηκε η Pixar με τα Monsers Inc. και την αποθέωσε η Universal με τα κιτρινιάρικα Μίνιονς που ξεπήδησαν μέσα από τις συνέχειες του Despicable Me, έχει καλαρέσει σε πολλούς ακόμη σχεδιαστές ανά τον κόσμο, που δεν ανήκουν στις τάξεις των μεγαλύτερων δημιουργικών στούντιος. Μια τέτοια περίπτωση ορίζει και η γερμανική (με χείρα βοήθειας από την Δανία και το Λουξεμβούργο) προσπάθεια των αδελφών Lauenstein και του στούντιο της Ulysses Filmproduktion, που πολύ λογικά όμως στην σύγκριση με τα μεγαθήρια του genre, φαντάζει το λιγότερο ερασιτεχνική.

Ο Λούης και οι Εξωγήινοι (Luis and the Aliens) Quad Poster Πόστερ
Μοναχικός, απόμακρος, χωρίς φίλους κολλητούς και όχι ένα από τα πιο δημοφιλή παιδιά της τάξης του, ο Λούης, ορφανός από μητέρα, παλεύει ολημερίς να βάλει σε μια τάξη και να νοικοκυρέψει το σπιτικό του, εκεί που ζει μαζί με τον παράξενων συνηθειών πατέρα του. Έναν τρελοεπιστήμονα που δηλώνει Ουφολόγος, κουσούρι που του έχει μείνει από την εποχή που όπως υποστηρίζει απήχθη από τους εξωγήινους και έκτοτε κάθε βράδυ ξενυχτά ελπίζοντας κάποια στιγμή να επικοινωνήσει μαζί τους. Προβληματισμένος ο πιτσιρικάς από την στάση του ανεύθυνου γονιού του, θα βρεθεί μπροστά σε μια ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη από την στιγμή που ο αυτοσχέδιος μηχανισμός θα σημάνει συναγερμού γεγονός που σημαίνει πως πλησιάζει αστρόπλοιο από άλλο πλανήτη.

Και πραγματικά χωρίς να μπορεί να το πιστέψει, ένας ιπτάμενος δίσκος θα προσγειωθεί στην αυλή του, που εντός του μεταφέρει όχι έναν, αλλά τρεις εξωγήινους, που επισκέπτονται την γη έχοντας απλά και μόνο έναν σκοπό: Να προλάβουν να αγοράσουν από το τελεμάρκετινγκ, ένα χαλάκι μπάνιου, πριν σωθεί το στοκ!!! Ανέλπιστα ο Λούης, θα βρει στο πρόσωπο των ηλίθιων και πανηλίθιων E.T. την στήριξη και την συντροφιά που ζητούσε, σε σημείο που να του περάσει από το μυαλό να φύγει μαζί τους στο διάστημα, εγκαταλείποντας μια για πάντα αυτό τον κόσμο, που μόνο στενοχώριες και βάσανα του δίνει.

Η βάση της ιστορίας έχει ένα ενδιαφέρον καθώς στο επίκεντρο της έχει ένα αγόρι ζορισμένο, που δεν μεγαλώνει όπως όλα τα άλλα παιδιά της ηλικίας του, μέσα στις ανέσεις και τα κομφόρ, όπως δηλαδή συμβαίνει με τους ψηλομύτες και νεόπλουτους απέναντι, που του συμπεριφέρονται μόνιμα αφ υψηλού. Το πρόβλημα εμφανίζεται από την στιγμή που τα πολυλογάδικα τερατάκια σκάνε μύτη στην γειτονιά και πλέον πρέπει το έργο να αποκτήσει μια πιο παιδιάστικου, νηπιακού επιπέδου κωμική χροιά, ώστε να μην στενοχωρηθούν ακόμη πιο πολύ οι μικρούληδες θεατές που θα βρεθούν στην αίθουσα. Σε κοψιά των Monsters Inc σε μια κάπως πιο γλιστερή φόρμα, οι παράξενοι ξένοι που μπορούν να αποκτήσουν σε κλάσμα δευτερολέπτου όποια μορφή θελήσουν, υποτίθεται πως είναι το χιουμοριστικό στοιχείο της πλοκής, αυτό που θα σκορπίσει πλάκες πέρα δώθε. Όχι όμως, η σλάπστικ συμπεριφορά τους, δεν κατορθώνει ποτέ να μοιάσει έστω διασκεδαστική, μπας και κρατηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε.

Σχεδιαστικά το Luis and the Aliens, επίσης, δεν παίρνει κανέναν σπουδαίο βαθμό, με την αισθητική να τείνει περισσότερο στο σκίτσο της Fox, δίχως τονισμένες τις λεπτομέρειες, χωρίς τρισδιάστατα σκηνικά, ενώ στο φόντο παίζει πάντοτε ο ευχάριστος καταγάλανος ουρανός. Αναμφίβολα η προσπάθεια του ανεξάρτητου και χωρίς σπουδαίους παράδες στον προϋπολογισμό, στούντιο δεν είναι απορριπτέα, αλλά δεν προσφέρει και κάτι το καινούργιο στην λίστα των περισσότερων από εκατό καρτούν που κυκλοφορούν στους κινηματογράφους ετησίως. Δηλαδή ενδείκνυται μόνο για μονοψήφιας ηλικίας σινεφίλ, που παρόλα αυτά εκτιμώ θα περάσουν καλά με τις περιπέτειες του Λούη και των φιλαράκων του.

Ο Λούης και οι Εξωγήινοι (Luis and the Aliens) Rating

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 13 Σεπτεμβρίου 2018 από την Rosebud 21!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική