Ο Johnny English Ξαναχτυπά (Johnny English Strikes Again) Poster ΠόστερΟ Johnny English Ξαναχτυπά

του David Kerr. Με τους Rowan Atkinson, Olga Kurylenko, Ben Miller, Adam James, Emma Thompson, Pippa Bennett-Warner, Jake Lacy, Miranda Hennessy


Baby, I'm Your Man!
του zerVo (@moviesltd)

Εκμεταλλευόμενη την γιγαντιαία πέραση του τηλεοπτικού τζακ ποτ που κατάφερε ο ένας και μοναδικός Μίστερ Μπιν - μοιάζει τόσο μακρινό, αλλά το τελευταίο επεισόδιο προβλήθηκε 23 έτη πριν, το 1995! - στις αρχές αυτού του αιώνα, η Universal σκέφτηκε να μεταποιήσει τον μύθο του κορυφαίου Βρετανού κατασκόπου Τζέιμς Μποντ, σε μια πιο γλαφυρή φόρμα, ντύνοντας με το κοστούμι του αξεπέραστου ατζαμή. Η πρώτη ταινία του Johnny English το 2003 με κόστος 40 εκ, δολάρια, επέστρεψε στα ταμεία τα τετραπλάσια, επιτυχία που ώθησε το στούντιο στην δημιουργία ενός σίκουελ, οκτώ χρόνια μετά, με την προσθήκη στην μαρκίζα την λέξη Reborn και ακριβώς τα ίδια νικηφόρα αποτελέσματα στα box office. κρατώντας λοιπόν σαν γούρι την περιοδικότητα, η μετενσάρκωση του θρύλου των βασιλικών μυστικών υπηρεσιών, επανέρχεται δριμύτερος, με την ελπίδα να σαρώσει και πάλι τα ταμεία, μοιράζοντας και κάποια γελάκια στο κοινό του. Τον πρώτο στόχο ενδεχόμενα και να τον καταφέρει. Στον δεύτερο πάντως, ούτε καν πλησίασε...

Ο Johnny English Ξαναχτυπά (Johnny English Strikes Again) Quad Poster Πόστερ
Συναγερμός έχει ξεσπάσει στις τάξεις της MI7 από την στιγμή που μια καλά σχεδιασμένη κυβερνοεπίθεση, θα αποκαλύψει την βάση δεδομένων όλων των μυστικών πρακτόρων της υπηρεσίας. Αδυνατώντας να ανατεθεί η επικίνδυνη αποστολή σε κάποιον κατάσκοπο, που ήδη έχει ξεσκεπαστεί από τον μεγαλοφυή χάκερ, οι υπεύθυνοι της κρατικής ασφάλειας, θα κληθούν να ενεργοποιήσουν όλους τους πρώην συνεργάτες τους, που βρίσκονταν εκτός της δημοσιοποιημένης top secret database. Κι ένας από όλους αυτούς δεν είναι άλλος από τον δαιμόνιο Τζόνι Ίνγκλις, που εδώ και μια επταετία έχει αποτραβηχτεί από το επάγγελμα.

Χωρίς όμως να έχει λησμονήσει στιγμή τις συνήθειες εκείνου του παλιού καλού καιρού, το αντίθετο μάλιστα, γι αυτό και θα θελήσει να μεταβιβάσει όλα τα μυστικά που τον έκαναν μεγάλο και τρανό ντετέκτιβ, στους δεκάχρονους μαθητές του, στην τάξη του πρότυπου δημοτικού σχολείου, που τους διδάσκει γεωγραφία. Ο ενθουσιασμός του του, δε, θα είναι απερίγραπτος, την στιγμή που θα λάβει την πρόσκληση επαναλειτουργίας των καθηκόντων του, προκειμένου να σώσει και πάλι την Γηραιά Αλβιόνα, έχοντας όπως πάντα για συντροφιά του, τον χαμηλών τόνων μα πάντα ευρηματικό βοηθό του, Μποου.

Εννοείται βέβαια πως ο ξεροκέφαλος Τζόνι, θα κάνει και πάλι ότι του κατεβάσει η κούτρα, ψάχνοντας τον κυβερνο-τρομοκράτη στην κοσμοπολίτικη Αντίμπ της Γαλλίας, που σχεδόν θα ισοπεδώσει με τις διαρκείς και αδιόρθωτες γκάφες του. Περιέργως πάντως για τις ιδιόρρυθμες μεθόδους που ακολουθεί, μόνιμα θα βρίσκεται στο κατόπι του κακοποιού, που για έναν περίεργο τρόπο χαίρει της απεριόριστης εκτίμησης της πρωθυπουργού της χώρας, που τον γλυκοκοιτάζει ερωτικά. Όπως άλλωστε και ο Ίνγκλις έχει τις κατακτήσεις του, με πιο πρόσφατη την εντυπωσιακής θωριάς, συνάδελφο προερχόμενη από την Ανατολική Ευρώπη, Οφίλια, που όπως όλα δείχνουν λειτουργεί σε διπλό πρακτορικό ταμπλό.

Στην ουσία δεν αλλάζει το παραμικρό από τα δύο προηγούμενα τεύχη στην εξέλιξη της υπόθεσης που καλείται να φέρει εις πέρας ο χειρότερος σε αδεξιότητα ακόμη και του 000, μα πάντοτε απόλυτα επιτυχημένος πράκτωρ. Εκτός βεβαίως του γεγονότος πως ο πρωταγωνιστής Rowan Atkinson έχει προσθέσει στην ράχη του, μιάμιση δεκαετία από εκείνη την πρώτη φορά, χωρίς πάντως η γήρανση να τον αποτρέπει από το να πράττει την μια σαχλαμάρα μετά την άλλη. Η κατασκοπική ετούτη σλάπστικ κομεντί, δεν πάσχει στο στάρινγκ της, άλλωστε δεν θα μπορούσε κανείς άλλος από τον αιώνιο Black Adder να αποδώσει την εικόνα ενός ήρωα που φτιάχτηκε αποκλειστικά και μόνο για εκείνον.

Αλλά έχει ουκ ολίγα ζόρια στο κτίσιμο μιας ίντριγκας που δεν εμφανίζει ούτε μισό ενδιαφέρον, ειδικά κατόπιν της εμφάνισης του γραμμένου στο πόδι villain της πλοκής, που εμφανισιακά δεν γεμίζει κανενός το μάτι, με συνέπεια ακόμη κι ένας dumber Μίστερ Μπιν να μπορεί να τον βγάλει νοκ άουτ. Κατά τα άλλα, το φιλμ κινείται μόνιμα στην ψευτοιλουστρασιόν ράγα των παλιών (και παλιομοδίτικων) Μποντ, με τον καλοντυμένο Τζόνι να κορτάρει διαρκώς ότι θηλυκό κινείται, καλοντυμένος και γοητευτικός, αέρινος και από την φύση του υπερόπτης - όπως όμως και γεννημένος καταστροφέας!

Η εκλεκτική συγγένεια με τον 007, αφού το κορίτσι μας εδώ, η Olga Kurylenko, έχει υπάρξει στο παρελθόν Bond-girl στην, εύκολα, χειρότερη στιγμή του πιο πετυχημένου σινε σίριαλ, Quantum Of Solace. Από εκεί και πέρα απουσιάζουν πλήρως η έμπνευση και οι φρέσκες ιδέες, καθώς τα περισσότερα γκαγκς είναι κοπιαρισμένα από αντίστοιχες ταινίες του περιπετειώδους είδους, πασπαλισμένα με ένα χιούμορ ελάχιστα αστείο και διασκεδαστικό. Δίνοντας μου την εντύπωση πως τα πάντα μοιάζουν με μια κοινή αρπαχτή, έτσι για να μπάσουμε στα ταμεία κάποια εκατομμύρια ακόμη, από το κάπως πιο νεαρό κοινό που δεν έχει ματαδεί Johnny English στο παρελθόν. Διότι οι παλαιότεροι, μάλλον έχουν καταλάβει πως οποιοδήποτε καινούργιο πρότζεκτ βασίζεται στα γουρλωμένα μάτια και την μυτόγκα του αγαπημένου Atkinson, είναι περίπου πεθαμένο!

Ο Johnny English Ξαναχτυπά (Johnny English Strikes Again) Rating

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 20 Σεπτεμβρίου 2018 από την UIP!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική