Παουλίνα (Paulina / La Patota) PosterΜια γυναίκα αναζητά την αλήθεια! Ο σκηνοθέτης και συνσεναριογράφος Santiago Mitre (El Estudiante, La Cordillera) διασκευάζει ένα κλασικό αργεντίνικο φιλμ νουάρ του 1960, την Παουλίνα (Paulina / La Patota), και το μετατρέπει κατά τη συνήθειά του σε μία πολιτική παραβολή. Ο θεατής μπορεί πολύ εύκολα να ταυτιστεί ταυτόχρονα και με την ιδεαλίστρια Παουλίνα, αλλά και με τον πραγματιστή πατέρα της. Η κάμερα είναι μία προέκταση του μυαλού και του σώματος της Παουλίνα. Οι ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν κρύβουν πάντα τουλάχιστον δύο αλήθειες. Όπως όμως λέει κάποια στιγμή και η πρωταγωνίστρια «Τι νόημα έχει να ζεις εάν δεν προσπαθήσεις να αλλάξεις προς το καλύτερο τη ζωή τουλάχιστον ενός ανθρώπου;»

Μία μεγαλοαστή «πολλά υποσχόμενη» δικηγόρος του Μπουένος Άιρες η Παουλίνα αποφασίζει να κάνει αναστροφή στη ζωή της και αναχωρεί για την βαθιά αργεντίνικη επαρχία. Θα γίνει δασκάλα σε ένα ξεχασμένο από θεούς και ανθρώπους χωριό, όπου η πλειοψηφία είναι αναλφάβητη. Ο πατέρας της, ένας καταξιωμένος ανώτατος δικαστής προσπαθεί μάταια να την μεταπείσει, ώστε να ασχοληθεί απερίσπαστη με τη «λαμπρή» καριέρα που την περιμένει και την εύκολη ζωή μέσα στους κόλπους της καλής κοινωνίας του Μπουένος Άιρες. Συνοδοιπόρος στις απόψεις του πατρός και ο φίλος της.

Παουλίνα (Paulina / La Patota) Movie

Η εντυπωσιακή Dolores Fonzi από τα πιο διάσημα ονόματα του αργεντίνικου σινεμά, πρωταγωνιστεί υποδυόμενη την Παουλίνα, έχοντας δίπλα της για άξιους παραστάτες τους εκλεκτούς ρολίστες Oscar Martinez και Esteban Lamothe.

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 7 Σεπτεμβρίου 2017 από τον Mikrokosmos