Baywatch PosterBaywatch

του Seth Gordon. Με τους Dwayne Johnson, Zac Efron, Priyanka Chopra, Alexandra Daddario, Kelly Rohrbach, Jon Bass, Ilfenesh Hadera, Yahya Abdul-Mateen II, Rob Huebel, Hannibal Buress


Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία...
του zerVo (@moviesltd)

Μπορεί να υπάρχει και το ενδεχόμενο, από τα διακόσα πενήντα περίπου επεισόδια, που προβλήθηκαν στις δώδεκα σεζόν που διήρκεσε η σειρά, να μην έχω δει ούτε ένα! Μηδενικός φαν που λέμε, ενός θρυλικού είναι η αλήθεια τηλεοπτικού σίριαλ, που εξ όσων γνωρίζω κάθε Σάββατο απόγευμα καθήλωνε μπόλικο κόσμο, που ξέφευγε κομματάκι από την καθημερινότητα του, ταξιδεύοντας ίσαμε τις αμμώδεις ακτές της Καλιφόρνιας. Μα θα μου πεις, δεν σου έκανε περιέργεια να αντικρίσεις έστω για λίγα λεπτά το τεχνητό αλάβαστρο της Anderson, της εκρηκτικής μπίμπο που με το κόκκινο ολόσωμο, έκοβε ανάσες στην slow motion τρεχαλησιά της? Μα η Pamela είναι Μύθος από μόνη της! Και οι Μύθοι δεν έχουν ανάγκη, κανένα τέτοιο προμόσιον μπειγουότσα, για να κτυπήσουν το κόκκινο στην λιμπιντική συνείδηση των σερνικών. Το λοιπόν, για να ξαναπάμε μια βόλτα, όλοι μαζί, σε μια παραλία...

Baywatch Wallpaper
Κάτω από τον καυτό ήλιο της Φλόριντα, στην Emerald Beach, που καθημερινά εκατοντάδες λουόμενοι προσέρχονται για να απολαύσουν την δροσιά της θάλασσας, ο σωματώδης Μιτς Μπιουκάνον, έμπειρος εδώ και χρόνια ναυαγοσώστης, φροντίζει διαρκώς για την ασφάλεια τους, διώχνοντας μακρυά οποιονδήποτε απρόβλεπτο κίνδυνο κι αν κρύβουν τα βαθιά νερά της ακτής. Με παραστάτες στο πλευρό του τις λαμπαδένιες Στέφανι και Σί Τζέι, ο Μιτς θα προκηρύξει διαγωνισμό για κάποιες κενές θέσεις νέων Baywatchers, γεγονός που θα προκαλέσει το έκδηλο ενδιαφέρον της εκρηκτικής σέρφερ Σάμμερ Κουίν, του μπουλούκου, ολοήμερου θαμώνα στην αμμουδιά Ρόνι, αλλά και του υπερφίαλου και φαντασμένου πρώην Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, Ματ Μπρόντι, που θα καταφτάσει στην Sunshine State, για να εκτίσει ποινή κοινωνικής εργασίας, νομίζοντας πως διαθέτει όλα τα προσόντα, για να κρατήσει το πορτοκαλί σωσίβιο...

Και οι τρεις υποψήφιοι, μεταξύ των εκατοντάδων, αφού πάρουν το αρχικό χρίσμα και ενταχθούν στην ομάδα δοκιμαστικά, θα κατανοήσουν πως το έργο της διαφύλαξης των λουόμενων, κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Ειδικότερα μόλις πέσει στην αντίληψη όλων τους, πως στον χώρο ευθύνης τους, διενεργείται εμπόριο σκληρών ναρκωτικών ουσιών, με τις ενδείξεις όλες να δείχνουν ως βασική ύποπτη για την παράνομη αγοραπωλησία, την καινούργια ιδιοκτήτη του Hunley, του μεγαλύτερου και δημοφιλέστερου κλαμπ της περιοχής. Ακόμη κι αν κάτι τέτοιο ξεφεύγει των αρμοδιοτήτων τους, αφού την έρευνα πρέπει να αναλάβει η ακτοφυλακή του Μαϊάμι, οι αταίριαστοι έξι δεν θα δείξουν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν, αλλά να αποκαλύψουν το μυστικό που κρύβεται πίσω από την λαμπερή βιτρίνα της εκθαμβωτικής μπίζνες γούμαν!

Οπότε με την βασική ρήξη ανάμεσα στις αστυνομικές αρχές και τους ερασιτέχνες κοπς με τα μαγιό να υποβόσκει, όπως ακριβώς και στις περιπέτειες της μικρής οθόνης, παίρνει μπροστά το στόρι, που λαμβάνει χώρα εξ ολοκλήρου δίπλα στα κύματα του πολυσύχναστου κόλπου της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ. Στόρι που λέει ο λόγος δηλαδή, αφού ακολουθώντας, προφανώς, πιστά την γνωστή συνταγή των κομικένιων ομάδων κρούσης, που έχουν γνωρίσει τόση επιτυχία προσφάτως κινηματογραφικά, το παρόν Baywatch, ξοδεύει περισσότερο από ένα ημίχρονο, για να συντάξει το τιμ, των αρχικώς άσπονδων φίλων που καλούνται να δράσουν σαν ένα, κάτω από την κατεύθυνση του πεπειραμένου Μιτς. Εννοείται βεβαίως, πως όταν αναφερόμαστε σε ένα σύνολο απαρτιζόμενο από τρία αγόρια και τρία κορίτσια, ο φτερωτός Θεούλης πετάει μόνιμα πάνω από τα ηλιοκαμμένα κορμιά τους, ρίχνοντας βέλη που δεν αστοχούν, συνεπώς αποξαρχής, το ερωτικό στοιχείο παίζει διαρκώς στο πολύχρωμο φόντο.

Κι αν ΟΚ, για τον κάπτεν και την καπετάνισσα που συνεργάζονται εδώ και καιρό αντάμα πλάι στο κύμα, δεν είχαμε καμία αμφιβολία για την δεδομένη έλξη τους, άντε ας πούμε για για τους δύο σπορτίφ δόκιμους, που κάνει μπαμ πως οσονούπω θα αγκαλιαστούν - έστω κι αν το σενάριο τρενάρει το σμίξιμο τους, ντεμέκ για να προκαλέσει αγωνία για την εξέλιξη του ειδυλλίου... - τι ακριβώς να πει κανείς για το τρίτο εναπομείναν ζευγαράκι, μια αγαλματένια θεότητα Αφροδίτη που στην τρεχάλα της τρέμει το σύμπαν κι έναν μπουλούκο, φοβιτσάρη, νερντ, που στην θωριά της και μόνο του κόβονται τα ήπατα? Εκεί που κανονικά δηλαδή θα έπρεπε να εισβάλλει το χιουμοριστικό στοιχείο, προκειμένου να ελαφρύνει κατάτι το θέμα, ώστε να εξελιχθεί σε διασκεδαστικότερο, οι ιδέες των σεναριογράφων μοιάζουν τόσο απίθανα εκτός τόπου και χρόνου, ώστε να καταλήγουν σε ανέκδοτα τάχαμου σόκιν, που δεν συναντούσαμε καν μια φορά κι έναν καιρό στις ιταλιάνικες σεξοκωμωδίες με τον Μπόμπο. Δεν πιστεύεις στα μάτια σου ετούτα που βλέπεις να εκτυλίσσονται δίπλα στις ξαπλώστρες, οπότε ακόμη κι αν κέφαρες να δεις φιλμικό Μπέιγουοτς, μάλλον η προδιάθεση αυτή πηγαίνει άμεσα περίπατο.

Οπότε υπομένεις να εξελιχθεί στην υπόλοιπη, παρατραβηγμένη είναι η αλήθεια ώρα, να βραδυφλεγεί το θριλεράκι, που από το πρώτο δευτερόλεπτο γνωρίζεις και τον θύτη, αλλά και το φινάλε του. Απλώς καρτερείς να δεις ποια μέθοδο θα ακολουθήσει για να σου σερβίρει την προβλεψιμότητα ο σκηνοθέτης Seth Gordon, που έγινε γνωστός από την όμορφη κωμική ιδέα του Horrible Bosses. Λιγοστός παλμός, ευρήματα και ανατροπές ανύπαρκτες που δεν θέλγουν, οπότε το μόνο που απομένει είναι να δεις το πότε θα κάνουν την καμέο τους, ο Hasselhoff και η αγνώριστη από τις (αντι)αισθητικές Pamela, ώστε να ξυπνήσει μέσα σου η νοσταλγία για τον τίτλο που έσβησε, τηλεοπτικά τουλάχιστον, πριν δυο δεκαετίες.

Με τις πρώτες αναφορές πάντως από το Αμερικάνικο box office να μην είναι και τόσο ενθαρρυντικές, δεν είμαι βέβαιος πως η Paramount θα ανάψει φως και για συνέχεια του πρότζεκτ. τα εβδομήντα εκατομμύρια που κόστισε δεν βγαίνουν πουθενά στο εκράν, καθώς ο θηριώδης The Rock, που δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να επαναλαμβάνεται, κρύβει τους μικρού εκτοπίσματος πάντες. Τόσο δηλαδή τους κατέχοντες το πιότερο γκελ στο νεανικό κοινό Efron και Daddario (απογοήτευση, απρόσμενη), τον ανύπαρκτο σαχλαμαριστή Jon Bass, αλλά και την αναίτια περιορισμένη Αιθιοπικής καταγωγής καλονή Ilfenesh Hadera. Οπότε τι απομένει? Να δοθεί επίσημη εξήγηση από την φυσική επιστήμη, για το πως τα γιγα μεμέ της κοψανασεμιάς Ινδής (μπας και τραβήξει το πλάνο και στην αγορά του Μπόλυ) Priyanka Chopra αψηφούν τους κανόνες της βαρύτητας, αλλά και να μείνει ζωντανή η ελπίς, πως ενδέχεται κάποια ονειρική στιγμή, ζουμερά δίμετρα γκομενάκια σαν την τοπ μοντέλα Kelly Rohrbach, θα ρίξουν βλέμμα προκλητικό κι σε εμάς τους (εχμ...) εύσωμους.

Baywatch Rating

Στις δικές μας αίθουσες? Την 1η Ιουνίου 2017 από την UIP

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική