Resident Evil: Το Τελευταίο Κεφάλαιο (Resident Evil: The Final Chapter) PosterResident Evil: Το Τελευταίο Κεφάλαιο

του Paul W. S. Anderson. Με τους Milla Jovovich, Ali Larter, Shawn Roberts, Ruby Rose, Eoin Macken, William Levy, Iain Glen, Lee Joon-gi, Rola


Clone Wars
του zerVo (@moviesltd)

Ρεαλιστικά, αναφερόμαστε στην πιο επιτυχημένη, σε κάθε τομέα, μεταφορά βίντεο παιχνιδιού στην μεγάλη οθόνη. Τα νούμερα άλλωστε μιλούν από μόνα τους, μιας και οι πέντε προηγούμενες συνέχειες του franchise έφτασαν πολύ κοντά στο να ξεπεράσουν στα παγκόσμια box offices το ρεκόρ του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων (!) όριο που σίγουρα θα σπάσει με την κυκλοφορία του Resident Evil: The Final Chapter. Για να το δούμε και πρακτικά όμως το ζήτημα, αν κανείς έλεγε πριν από δεκαπέντε χρόνια όταν δειλά και με περιορισμένο προυπολογισμό ξεκινούσε το εγχείρημα επί του εκράν, πως ο τίτλος θα διατηρούνταν ολοζώντανος για μιάμιση δεκαετία, έχοντας προσφέρει έξι - αξιοπρεπή το λιγότερο - τσάπτερς, χωρίς μέγκα σταρς στην σύνθεση και θα είχε ετούτα τα εμπορικά αποτελέσματα, μάλλον θα τον περνούσαν για τρελό. Επίτευγμα που πιστώνεται ολοκληρωτικά στον εμπνευστή του Paul W.S. Anderson, που πλέον, αν και εφόσον το R.E. ολοκλήρωσε τις διεργασίες του, θα ήθελα να τον δω να ασχολείται ακόμη πιο ενεργά,μ εντατικά και σοβαρά με το περιπετειώδες είδος.

Resident Evil: Το Τελευταίο Κεφάλαιο (Resident Evil: The Final Chapter) Wallpaper
Έχοντας επιβιώσει από την υπέρτατη σφαγή που ισοπέδωσε κυριολεκτικά την πρωτεύουσα, η δυναμική  μαχητής Άλις, με το προσόν που της δίνει η ανθεκτικότητα του οργανισμού της στον πανίσχυρο ιό που μετατρέπει τους κανονικούς ανθρώπους σε απέθαντα κανιβαλιστικά όντα, θα αναζητήσει τους επιζώντες συντρόφους της που θα την βοηθήσουν να δώσει την τελειωτική μάχη ενάντια στις ορέξεις της φονικής Umbrella Corp. Οι οδηγίες της πανταχού παρούσας Κόκκινης Βασίλισσας είναι σαφείς και καίριες. Ο κόσμος θα αφανιστεί ολοσχερώς από τον καινούργιο ιό που δημιούργησαν τα εργαστήρια του τεχνολογικού κολοσσού, μέσα στις επόμενες 48 ώρες, οπότε αυτό είναι το περιοριστικό διάστημα που έχει στην διάθεση της η ατρόμητη πολεμιστής, για να ανατρέψει τα δολοφονικά πλάνα της γενετικής φάμπρικας και του παρανοϊκού ηγέτη της.

Ο οποίος Άιζακς, παρόλα τα γνωστά μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν έχει πέσει νεκρός κατά το παρελθόν, από τα χέρια της Άλις - εκείνος δεν ήταν παρά μόνον ένας από τους αμέτρητους κλώνους του - αλλά ζει και βασιλεύει και την γη απειλεί ακόμη πιο πολύ να καταστρέψει, με το καινούργιο του δημιούργημα. Χωρίς υποστήριξη και με τους κομπανιέρους της να αγνοούνται ακόμη, η Άλις καλείται να επιστρέψει στην, επίσης βομβαρδισμένη, Ρακούν Σίτι και στα έγκατα του Hive, ώστε να αποτρέψει την επερχόμενη ολική καταστροφή.

Εκτός λοιπόν από τους εκατομμύρια μολυσμένους που έχει να προσπεράσει στο διάβα της, τους πάνοπλους φρουρούς που έχουν εντολή να της φράξουν της διόδους, τα ιπτάμενα προϊστορικά θεριά που ανεξήγητα επανήλθαν στην ζωή, τους στυγνούς πληροφοριοδότες και προδότες ακόμη και στις τάξεις της ίδιας της φατρίας, το άφοβο θηλυκό, θα βρεθεί μπροστά σε ανατρεπτικές εκπλήξεις που έχουν άμεση σχέση με την ύπαρξη της, το παρελθόν της, το ποια στην πραγματικότητα είναι. Ανατροπές που δίνουν μια ξεχωριστή γοητεία στο τελευταίο όπως διατείνονται οι παραγωγοί, κεφάλαιο της σειράς, που κλείνει την αυλαία του με τρόπο που θα ικανοποιήσει απόλυτα τους φανς του παιχνιδιάρικου σόου της Capcom.

Που εδώ κατά συντριπτικό ποσοστό στημένο σε σκηνικά CGI δημιουργεί κάποια φανταστικά, θεόρατα και γιγάντια μετα-αποκαλυπτικά τοπία σαν τόπους εξέλιξης της δράσης, προτού η ατμόσφαιρα μεταλλαχθεί και πάλι σε κλειστοφοβική, εξελισσόμενη στον επίλογο της στα υπόγεια του κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, δαιδαλώδους κρησφύγετου. εκτός των τουίστς που στέκουν με σεβασμό στην δεκαπενταετή πορεία της ηρωίδας και που σε όχι λίγες στιγμές των περασμένων, είχαν σχεδόν αποκαλύψει την δική τους αλήθεια, έναν σημαντικό τόνο στο εκρηκτικό πάρτι του ύστατου Resident Evil δίνει η παρουσία ενός κακίστρου χαρακτήρα, σας τον Άιζακς, που ίσος και παρόμοιος του δεν υπάρχει σε παραγωγές χολιγουντιανές, ακόμη και κατά πολύ ακριβότερες και πιο διαφημισμένες.

Συνεπώς ο Iain Glenn που τον υποδύεται, στέκει πολύ ικανοποιητικά σαν το αντίπαλον δέος της Jovovich, που μια χαρά πετυχαίνει να ντυθεί για μια ακόμη φορά την τσιτάτη μαχητική φόρμα της "ότι και να συμβεί θα ζήσω και θα νικήσω" Αλίσιας. Στο κορμί και στο πρόσωπο του τοπ μοντέλου με τις ουκρανικές ρίζες, μοιάζει να μην έχει περάσει ούτε ημέρα από εκείνη την στιγμή πρεμιέρας του τίτλου που ανέβασε τις σταρικές μετοχές της, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του φιλόδοξου αν και όχι με την καριέρα που θα περίμενα και σε άλλα πρότζεκτς, ανδρός της. Το ζήτημα που τίθεται τώρα και για το Millaκι είναι με τι ακριβώς θα καταπιαστεί τώρα που η μηχανόβια, μάτσο, ανίκητη, πανέξυπνη, αεικίνητη και τελικώς (αυτό είναι δεδομένο δεν αποτελεί κανενός είδους σπόιλερ) θριαμβευτική θηλυκή εκδοχή του Σνέικ Πλίσκεν ανήκει στον παρελθόν? Ή μήπως παίζει να την πετύχουμε κάπου στο, κάτι παραπάνω από σίγουρο, ριμπούτ που οσονούπω θα εξαγγείλει η Constantin Films παρέα με την Screen Gems?

Resident Evil: Το Τελευταίο Κεφάλαιο (Resident Evil: The Final Chapter) Rating



Στις δικές μας αίθουσες? Στις 19 Ιανουαρίου 2017 από την Feelgood Ent.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική