Μάγια η Μέλισσα (Maya the Bee Movie) PosterΜάγια η Μέλισσα

του Alexs Stadermann. Με τις φωνές των Coco Jack Gillies, Kodi Smit-McPhee, Joel Franco, Richard Roxburgh, Justine Clarke, Jacki Weaver, Miriam Margolyes, Noah Taylor, Andy McPhee


Με τον Φλιπ, τον Βίλλι στα λιβάδια... 
του zerVo (@moviesltd)

Για όσους δεν το γνωρίζουν ή δεν το θυμούνται το παιδικό πρόγραμμα των κρατικών τηλεοπτικών καναλιών της χώρας, από την αρχή της λειτουργίας του μέσου μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 80, είχε δεν είχε διάρκεια μιας ώρας, παίζοντας εκεί γύρω στις 4 με 5 το απόγευμα, με εκπομπές που άνοιγαν το πενιχρότατο σε χρονική διάρκεια ημερήσιο πλάνο εκπομπών. Και συνήθως, μιας και τα επεισόδια των ελάχιστων σειρών που είχαν στην κατοχή τους οι δίαυλοι της ΕΡΤ ήταν ελάχιστα, αυτά έπαιζαν σε συνεχείς λούπες, κρατώντας κατά κάποιο τρόπο, έστω κι έτσι φτωχά, το ενδιαφέρον της πιτσιρικαρίας ζωντανό. Χάιντι, Λόλεκ και Μπόλεκ, Σταρ Μπλέιζερς, Γούντυ Τρυποκάρυδος, άντε και καναδυό που δεν μου έρχονται τώρα στον νου, αποτελούσαν την ούτε καλά καλά δεκάδα των μικιμάου της εποχής, που αν και πρωτόγονη σε αισθητική και δυνατότητες, σήμερα επανέρχεται με νοσταλγία στην μνήμη χάρη στην κυκλοφορία της κινηματογραφικής εκδοχής, μιας από τις πιο διάσημες ηρωίδες των μονοψήφιων χρόνων μας. Μάγια η Μέλισσα λοιπόν...

Μάγια η Μέλισσα (Maya the Bee Movie) Wallpaper
Ούτε γι αστείο δεν μπορείς να την κρατήσεις σε ησυχία, από την στιγμή που θα ανοίξει τα μάτια της και θα ξεκινήσει την καινούργια της ημέρα στην (κυριολεκτικά) πολύβουη φωλιά. Ο λόγος για την νεαρότατη μελισσούλα Μάγια, που ούτε γράμματα επιθυμεί να μάθει, ούτε τρόπους καλής συμπεριφοράς, ούτε φυσικά τους κανόνες της σωστής λειτουργίας της κυψέλης. Μονάχα το τραγούδι, το παιχνίδι κι ο χορός νοιάζουν ολημερίς το σκανταλιάρικο έντομο, που ονειρεύεται διαρκώς την στιγμή που θα διαβεί την πύλη του σπιτικού, που κάτω από την επίβλεψη της καλόκαρδης και δίκαιης βασίλισσας εργάζονται χιλιάδες μέλισσες, ώστε να τρέξει ελεύθερη και ανέμελη στον άγνωστο έξω κόσμο.

Εκεί που όμως παραμονεύουν αμέτρητοι κίνδυνοι, αρπαχτικές νυχτερίδες, πεινασμένοι βάτραχοι, επιθετικές αράχνες και το κυριότερο απειλητικές σφήκες, που την έχουν στημένη προσμένοντας να περάσει από μπροστά τους ένα ανέμελο ζωάκι. Παρέα με τον άμυαλο και αφελή κολλητό της φίλο, Βίλλι και τον προστατευτικό κονφερασιέ ακρίδο Φλιπ, η Μάγια θα αναζητήσει τον μακρινό εκείνο τόπο που γίνονται ολοήμερα πάρτι, μολονότι γνωρίζει πως για να φτάσει ίσαμε εκεί, θα πρέπει να προσπεράσει ολόκληρο το καταπράσινο λιβάδι.

Βασισμένη στην ομώνυμη παιδική νουβέλα του Γερμανού συγγραφέα Waldemar Bonsels, είναι η κινηματογραφική animation διασκευή που επιμελείται ο Alexs Stadermann, σε μια παραγωγή του ανεξάρτητου στούντιο κινουμένων σχεδίων της Buzz. Για τον σχεδιασμό των χαρακτήρων χρησιμοποιείται σαν πατρόν η μορφή των ηρώων, όπως εκείνοι προϋπήρχαν στην νεότερη τηλεοπτική εκδοχή του παραμυθιού, συνεπώς δεν είναι άγνωστοι στους νεαρής ηλικίας φίλους της Maya The Bee που τους είχαν παρακολουθήσει στις μικρές τους οθόνες. Σχέδιο ιδιαίτερα απλοϊκό στην φόρμα και στην λεπτομέρεια, που εστιάζει στο κτίσιμο προσώπων γελαστών και διασκεδαστικών και κινούμενων σε ένα περιβάλλον μόνιμα φωτεινό και πολύχρωμο σαν κι εκείνο του λιβαδιού, προς τέρψη των οφθαλμών των μπόμπιρων, που δεδομένα ορίζουν το τάργκετ γκρουπ της ταινίας.

Όπως απλά στην παρουσίαση τους είναι και τα νοήματα που πηγάζουν από την ιστορία με τις περιπέτειας της πιτσιρίκας μέλισσας, διδάγματα για την αληθινή φιλία, την αποφυγή των κάθε μορφής αντιπαλοτήτων, τον σεβασμό στους μεγαλύτερους, αλλά και τον έλεγχο τους αν εκείνοι συμπεριφέρονται απρεπώς. Η Μάγια, σύμφωνοι δεν πιάνει σκιτσαρισμένα στάνταρντς Pixar ή Disney, αλλά συμπαθέστατη, πολύχρωμη, κεφάτη και με πιασάρικες ατάκες θα κερδίσει τους συνομήλικους της σινεφίλ χωρίς κανέναν κόπο έχοντας την υποστήριξη όλων των ζωυφίων της συντροφιάς της. Με πρώτα από όλα τα φατσένια και Dumb And Dumber μυρμήγκια - στρατιωτάκια που με την στάση τους, θα κάνουν ακόμη και τον συνοδό γονιό να χαμογελάσει.

Μάγια η Μέλισσα (Maya the Bee Movie) Rating



Στις δικές μας αίθουσες? Στις 19 Ιανουαρίου 2017 από την Weird Wave

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική