Συνέχεια από Episode I

89th Academy Awards: ΜΑΡΤΥΡΩ TA ΝΟΜΙΝΕΣΙΑ (προκείμενος)

Επανέρχομαι. Απορία ψάλτου βηξ ή όχι, ξομολογιέμαι: Είναι δυνατό να έχουμε έξοδο των Split και The Founder τέλη Γενάρη και να χάνουν το τρένο των υποψηφιοτήτων o 24K (όσα και οι προσωπικότητες στις οποίες εκπληκτικά μεταμορφώνεται στη θριαμβευτική επιστροφή του M. Night Shyamalan) o James Mc Avoy και ο (αδίκως αβράβευτος στο Birdman) Michael Keaton; Από τη μια ποιος να σπρώξει τον Shyammy όταν ο πλανήτης τον έχει πάρει με τις πέτρες (όχι αδικαιολόγητα) την τελευταία ντουζίνα χρόνια. Από την άλλη οι Weinsteins αφιερώθηκαν ψυχή και σώμα στο Lion το οποίο πέταξε όξω από DGA Scorsese και Gibson και μοστράρει μέχρι και τον 8χρονο πρωταγωνιστή Sunny Pawar για πρώτο ανδρικό, μετά από αγκαλιές με Ομπάμα και καπάκι ανακοίνωση έναρξης ίντερνσιπ της κόρης του Μαλία στην TWC. Έτσι παίζεται το παιχνίδι αγάπη μου. Ενώ ταυτόχρονα, αφού με έφερε η κουβέντα στο μπεστ άκτορ, αρχίζει το σμήαρ καμπαίην (L.A. Times) ενάντια στον Casey Affleck περί παλιών υποθέσεων για διπλό σέξουαλ χαράσμεντ που έχει τακτοποιηθεί στα πολιτικά δικαστήρια (σε αντίθεση με τα ποινικά που απασχόλησε ο Nate Parker του A Birth of A Nation).

Στα γρήγορα λοιπόν, πριχού τις πρόβλεψες σε ΟΛΕΣ τις κατηγορίες, γιατί εδώ στον Κάναδα ήρταμαν για να τα βλέπουμε ΑΠΑΝΤΑ. Το La La Land θα τσιμπήσει κοντά στη ντουζίνα νομινέσια (με ισχυρή πιθανότητα επικράτησης σε 6-9). Αν δεις μέσα Gosling - σενάριο έχει τελειώσει η δουλίτσα. Δυο μόνο φιλμς απειλούν, ήτοι τα Manchester by the Sea και Moonlight, τα οποία μάλλον θα βολευτούν από ένα σενάριο και μια ερμηνεία ή δυο στις νίκες. Τρελό ντεμαράζ από Lion, Deadpool και το θριαμβεύον στις αίθουσες Hidden Figures, που μαζί με Moonlight, Fences και την παντοδύναμη ντοκιμαντερίστικη τριάδα OJ -13th- I Am Not Your Negro ολοκληρώνουν το φετινό Black Oscars σενάριο. To Hacksaw Ridge είναι στην κόψη ως Ταινία και μάλλον εκτός Σκηνοθεσίας καθότι Trump (που δεν, αλλά…). Silence και 20th Century Women (Benning-Gerwig οριακά όχι στην πεντάδα) εκτός νυμφώνος παρέα με Sully και Loving που έκαναν πηκ νωρίς. Τα BAFTAs έφεραν στο προσκήνιο Nocturnal Animals και I, Daniel Blake, χωρίς σοβαρό επηρεασμό της κούρσας όμως.

Στα τεχνικά και τα μουσικοτραγουδιστικά πρωτεύει το La La Land ενώ δείχνει να έχει ξεκαθαρίσει η φάση σε animated – doc – ξενόγλωσσο με Zootopia - OJ: Made in America – Toni Erdmann. Στις ερμηνείες οι μονομαχίες είναι Affleck - Washington, Stone - Portman, Ali - Bridges και Davis - Williams, με κλειδωμένη τη Viola για τη νίκη (Fences). Η ταινία του Denzel θα κονταροχτυπηθεί με το Moonlight στο προσαρμοσμένο σενάριο ενώ το Manchester θα παλέψει με το La La το οποίο αν επικρατήσει ΚΑΙ εδώ πάει για σκούπα. Ελληνική ελπίδα O Λάνθιμος με τον Αστακό για την τιμητική υποψηφιότητα. Ακολουθούν οι πίνακες. Δέχομαι στοιχήματα. Κελάηδησέ μου στο @TakisGaris και συντονίσου στο @moviesltd μέχρι την Απονομή σε ένα μήνα όπου ο Τζίμι Κίμελ θα έχει -ελέω φρεσκαδούρας 45ου Αμερικανού Προέδρου - άφθονο υλικό να επαναφέρει το οσκαρικό σόου στην υψηλή τηλεθέαση, σε μια εποχή που το πόπολο έχει πιότερο ανάγκη από ποτέ τέσσερες ώρες απόδρασης από το ζόφο της νεότερης τάξης πραγμάτων.






gaRis