Κουνγκ Φου Πάντα 3 (Kung Fu Panda 3) PosterΚουνγκ Φου Πάντα 3

των Jennifer Yuh Nelson, Alessandro Carloni. Με τις φωνές των Jack Black, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, J. K. Simmons, James Hong, Jackie Chan, Lucy Liu, Seth Rogen, David Cross, Bryan Cranston, Kate Hudson


Που βρίσκεται εντέλει το Τσι?
του zerVo (@moviesltd)

Κοντά δύο δεκαετίες μετά το βάπτισμα του πυρός, με το συμβολικό Antz που την έμπασε από νωρίς στο κερδοφόρο παιχνίδι του animation, η Dreamworks και πιο συγκεκριμένα το κομμάτι που ασχολείται αποκλειστικά με το κινούμενο σχέδιο, στο στούντιο που συνίδρυσαν οι Spielberg / Katzenberg και Geffen, αισίως φτάνει στην 32η δημιουργία του αξιόλογου καταλόγου της. Μια λίστα που σε συντριπτικό ποσοστό όμως, έχει γεμίσει τα ταμεία της φίρμας, με μόλις τέσσερις ιστορίες, που ούτε λίγο ούτε πολύ, με διάφορα σίκουελ και σπιν οφς, έχουν πολλαπλασιαστεί στον αριθμό των 15, γεγονός που αποδεικνύει πως η μπράντα επιδιώκει να βγάλει από την καθεμιά της, ακόμη και το τελευταίο δολάριο, εκμεταλλευόμενη το γκελ της. Ότι ακριβώς συμβαίνει δηλαδή και με την τρίτη φορά, που προσεγγίζει το εκράν, ένας αντισυμβατικός ασπρόμαυρος πολεμιστής, που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στα box office, περισσότερα από ενάμισι δις δολάρια!

Κουνγκ Φου Πάντα 3 (Kung Fu Panda 3) Wallpaper
Πολλούς αιώνες μετά την αποπομπή του από τον κόσμο των θνητών, ο κακίστρος μαχητής Κάι, έχοντας καταφέρει να αποσπάσει τις εσωτερικές ενέργειες των σπουδαιότερων και ηθικότερων μάστερ της οικουμένης, θα τις συσσωρεύσει μέσα του, επιδιώκοντας να επιστρέψει και να θέσει τα πάντα κάτω από τον έλεγχο του. Μετά και από τον θρίαμβο του επί του σεβάσμιου Όγκγουέι, τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να σταματήσει τον ανήθικο εξόριστο, από το να κυριαρχήσει σε ολάκερη την επικράτεια της αχανούς Κίνας. Εκτός κι αν καταφέρει να βάλει τροχοπέδη στα σχέδια του, ο φοβερός και τρομερός, ο ένας και μοναδικός, ο και με την βούλα Dragon Warrior, ο αεικίνητος Πάντα, Πό! Ο ποιος?

Ο οποίος το τελευταίο διάστηα τα έχει βρει και κομματάκι μπαστούνια, από την στιγμή που ο Μάστερ Σίφου, έχοντας αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, του έχει αναθέσει την ευθύνη της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας των έτερων σπουδαίων μαχητών του τόπου, που πάντοτε στέκουν στο πλευρό του. Της ατρόμητης πεντάδας της Τίγρης, της Μαϊμούς, του Γερανού, της Οχιάς και του Μάντις, που έχουν ορκιστεί αιώνια στήριξη στον Πο και που ποτέ δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψουν μόνο στην μάχη. Αναζητώντας καινούργιες πηγές ενέργειας, όμως, αλλά και την πηγή που βρίσκεται το Τσι, το άφοβο, όσο και παιχνιδιάρικο Πάντα, θα ανακαλύψει το μυστικό μονοπάτι, που θα τον οδηγήσει στο να ανακαλύψει τις ρίζες και την πραγματική του φαμίλια.

Όπερ σημαίνει δηλαδή, πως το ασυμβίβαστο δέσιμο με τον λατρεμένο πατριό του Χήνο, θα περάσει μια μίνι δοκιμασία, από την ώρα που ο Πο, θα βρει τα ίχνη του χαμένου του πατέρα, ενόσω πάντως ο μοβόρος Κάι, έχει επιστρέψει για τα καλά και κοντεύει να κατακτήσει το βασίλειο. Μάλλον έφτασε η στιγμή για τον ανέμελο (και ανεύθυνο) Πο να σοβαρευτεί, να τερματίσει επιτέλους τα παιχνίδια και τις αγκαλιές, να σηκώσει κεφάλι από το ολοήμερο φαγητό, ώστε να γυρίσει στο χωριό του, εκεί που έχει σημάνει συναγερμός από την έλευση του πολιορκητή!

Σε συνέχεια των προηγούμενων δύο λοιπόν περιπετειών, με κεντρικό ήρωα τον Πάντα, που εντελώς αναπάντεχα είδε τον εαυτό του να ορίζεται ως ο κορυφαίος όλων των άριστων γνωστών της Ασιανής μαχητικής Τέχνης, έρχεται ένα τρίτο επεισόδιο που κινείται ακριβώς στα ίδια θεματικά επίπεδα, στηριγμένο στους θρύλους του πιο πλούσιου σε παραδόσεις τόπου του κόσμου. Συνέχεια που μπορεί όμως να προβάλλει τον ρόλο της ηθικής, της αλληλεγγύης, της ομαδικότητας, της ακολουθίας των αρχών στην καθημερινή πάλη, στον μόχθο της ρουτίνας, στην ουσία όμως επαναλαμβάνει τα ίδια ακριβώς συνθήματα με όσα είχαν να πουν και οι δύο περασμένες εκδοχές του Kung Fu Panda.

Σχεδιαστικά, το έργο δεν πλησιάζει τα αξεπέραστα λέβελς που έχουν ορίσει οι κραταιές Disney και Pixar αν και στην περίπτωση της Dreamworks δεν είναι κατ ανάγκη ετούτο το ζητούμενο, αλλά το να διατηρηθεί (και φυσικά να κλείσει άλλες τρύπες με τα έσοδα) ζωντανή στην πορεία φκιασιδώματος μοντέρνων καρτούν. Με οδηγό το χιούμορ, σλάπστικ εδώ τις περισσότερες φορές και επικεντρωμένη αποκλειστικά και μόνο στον ασούμπαλο αρκούδο, που βγάζει αρκετές φορές γέλιο μέσα από την φωνητική χροιά του Jack Black, το φιλμ είναι δύσκολο να μην ικανοποιήσει τους μικρούς φίλους του γιγαντόσωμου Σάολιν, που όσο μεγαλώνει μαθαίνει καινούργια κόλπα και πρακτικές, μα λιγότερο τους ενήλικες συνοδούς τους στην αίθουσα. Ένα επιπλέον δείγμα πως το franchise έχει αρχίσει να βαραίνει και μάλλον απαιτείται από τους σχεδιαστές εκεί στην SKG περισσότερη έμπνευση στο σύντομο μέλλον, για να παραμείνουν οι δημιουργίες τους, στα ανώτερα ράφια των επιλογών του κοινού.

Κουνγκ Φου Πάντα 3 (Kung Fu Panda 3) Rating




Στις δικές μας αίθουσες? Στις 17 Μαρτίου 2016 από την Odeon

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική