I Only Have Eyes For You... Ακόμη κι αν δεν έχουν την πιο ευρύτερη των αποδοχών, πάντοτε οι ταινίες που βασίζονται στις αυτοβιογραφικές αναμνήσεις του σπουδαίου αμερικάνου συγγραφέα Τζακ Κέρουακ, διαθέτουν μια ιδιαίτερη αισθητική, που κεντρίζει το ενδιαφέρον μερίδας του κοινού. Ένα χρόνο μετά την - όχι ιδιαίτερα δημοφιλή - απόπειρα του αγαπημένου Walter Salles να αποδώσει στην μεγάλη οθόνη το περιβόητο On The Road, έρχεται μια τύποις συνέχεια του, που περιγράφει το πως ο διανοούμενος, βουτηγμένος στον αλκοολισμό, επιχειρεί να ελέγξει την τεράστια επιτυχία του, αποφασίζοντας να περάσει ένα διάστημα ξεκούρασης και ξενοιασιάς στο εξοχικό του εκδότη του Λόρενς Φερλινγκέτι, στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Καλιφόρνια, Μπιγκ Σουρ.

Τόπος που αποτέλεσε και την έμπνευση για να συγγράψει ο Κέρουακ την επόμενη νουβέλα του - που φυσικά φέρει τον τίτλο Big Sur - μια από τις λιγότερο γνωστές στιγμές της καριέρας του, που εδώ διασκευάζεται για το σινεμά από τον ταλαντούχο ανεξάρτητο σκηνοθέτη Michael Polish (Twin Falls Idaho). Στον κεντρικό ρόλο ο Jean Marc Barr (ο Ζακ Μαγιόλ δηλαδή του Απέραντου Γαλάζιου) ερμηνεύει τον λογοτέχνη, περίπου 15 χρόνια μεγαλύτερο σε ηλικία, από εκείνον που απέδωσε ο Sam Riley πριν από λίγους μήνες, έχοντας μαζί του ένα εξαιρετικό υποστηρικτικό δίδυμο, που συνθέτουν ο Josh Lucas και η Kate Bosworth. Το τρέιλερ υπό τους μελωδικούς ήχους του αθάνατου τραγουδιού των The Flamingos, αποδίδει στα κοντά τρία λεπτά διάρκειας του, όλη την ατμόσφαιρα της εποχής.


Το Big Sur θα κάνει την επίσημη πρώτη του στα πλαίσια του Φεστιβάλ Sundance 2013, που ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου, στο πιο δημοφιλές τμήμα, στις Πρεμιέρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική