Η Συμφωνία

του Nicholas McCarthy. Με τους Caity Lotz, Casper Van Dien, Agnes Bruckner, Haley Hudson, Kathleen Rose Perkins, Samuel Ball


Δυο ανατριχίλες και ούτε...
του zerVo
Με έξι - εφτά ταινίες κάθε χρόνο να τοποθετούν την θεματική τους σε ένα σπίτι που έχει στοιχειώσει από την παρουσία ενός δίχως ανάπαυση πνεύματος, είναι πολύ λογικό το είδος να ανακυκλώνει τις ιδέες του και να μην προσφέρει - πλην απειροελάχιστων εξαιρέσεων - την παραμικρή καινούργια έμπνευση, που θα του δώσει την ώθηση που ζητά. Το μόνο που απομένει στα ψυχολογικά θρίλερ, είναι να παραμένουν πιστά στις αρχές του genre προκειμένου να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους και όχι να επιχειρούν να τρομάξουν τον θεατή τους, με κάθε λογής αιματηρά πιτσιλίσματα και ακραίες εκτινάξεις ανθρωπίνων μελών, που μόνο την αδιαφορία πλέον προκαλούν, Σε αυτή την κατηγορία - της έστω αξιοπρέπειας - ανήκει και το The Pact.

Παραμονή Χριστουγέννων κατέφτασε στις δύο αδελφές, την Νικόλ και την Άνι το μαντάτο του θανάτου της μητέρας τους, ενός προσώπου που επί χρόνια και ενόσω βρίσκονταν ακόμη στην παιδική ηλικία τις βασάνιζε - εν είδει τιμωρίας - καθημερινώς, δίχως λύπηση και οίκτο. Παρότι η μικρότερη από τις δύο, σε καμία περίπτωση σε ήθελε να παραστεί στην κηδεία, εντούτοις θα ενδώσει και θα επισκεφτεί, μετά από μια ολόκληρη δεκαετία το πατρικό της σπίτι, εκεί που θα καταλάβει πως όχι μόνο η αγαπημένη της αδελφή έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης, αλλά και πως κάτι μυστηριώδες και μεταφυσικό κρύβεται πίσω από τους φοβιστικά ταπετσαρισμένους του τοίχους.

Ενώ οι εξαφανίσεις δικών της προσώπων θα συνεχιστούν και προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια της μικρής της ανηψούλας, η φοβισμένη, όσο και πεισμωμένη γυναίκα, θα απευθυνθεί τόσο στις αστυνομικές αρχές της μικρής πόλης, όσο και σε μια παλιά της συμμαθήτρια με ικανότητες. Το αποτέλεσμα της αναζήτησης της, θα την φέρει ενώπιον μιας τεράστιας έκπληξης. Τεράστιας που λέει ο λόγος δηλαδή και μόνο για εκείνην, αφού αν είσαι θεατής που αρέσκεσαι να ξεφυλλίζεις όλες αυτές τις ανατριχιαστικές ιστορίες της μεγάλης οθόνης, δεν θα δεις κάτι που δεν έχεις ξανασυναντήσει. Φαντάσματα που επιδίδονται στο γνώριμο αναβόσβημα του φωτός, που περπατούν ανάποδα στο ταβάνι, που μετακινούν αντικείμενα και συνομιλούν με τους παρόντες μέσω του πινακιδίου του Ουίτζα, μπας και τους οδηγήσουν στην πικρή αλήθεια.

Για πες: Ο Nicholas McCarthy έχει μελετήσει καλά τα έργα άλλων δημιουργών πανομοιότυπων chilly stories, ιδιαίτερα των γιαπωνέζων και αν μη τι άλλο πετυχαίνει να κτίσει μια κλειστοφοβική ατμόσφαιρα τρόμου που διατηρεί σταθερά τα επίπεδα της καθόλη την εξέλιξη της ίντριγκας, από Paranormal σε Orthological. Στην φτωχική παραγωγή - μια χαρά επιλογή πάντως για τηλεοπτικό Σαββατόβραδο - απουσιάζουν τα σημαντικά ονόματα από το καστ, εκτός ίσως από τον πάλαι ποτέ μαχητή του Starship Troopers, Casper Van Dien, που με κάτασπρους κροτάφους πλέον, κρατά έναν από τους περιφερειακούς (και αναλώσιμους δηλαδή) ρόλους της υπόθεσης...






Στις δικές μας αίθουσες? Ακόμη δεν έχει προγραμματιστεί