Ευρισκόμενος σε περιορισμό και δίχως να ρισκάρει ταξίδια σε χώρες που ενδεχόμενα θα δέχονταν να τον απελάσουν στην Αμερική, όντας κατηγορούμενος από το 1977 (!!!) για την αποπλάνηση ανήλικης, ο μεγάλος Roman Polanski, δεν παραβρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της νέας του ταινίας Carnage, που συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ της Βενετίας. Εκεί όμως που βρέθηκαν οι τρεις (από τους τέσσερις) αστέρες πρωταγωνιστές της μαύρης κομεντί, προεξάρχουσας της λαμπερής όσο ποτέ Kate Winslet, που κυριολεκτικά έλαμπε μέσα στο υπέροχο φόρεμα της Victoria Beckham. Απούσα ακόμη, η δυο φορές τιμημένη με όσκαρ ερμηνείας Jodie Foster, που δεν συμμετείχε στις προωθητικές ενέργειες του φιλμ, που έλαβαν χώρα στο πανέμορφο νησάκι του Λίντο. Οι δύο κυρίες συνθέτουν στο σενάριο τις συζύγους των δύο ζευγαριών, που έρχονται σε επαφή προκειμένου να κουβεντιάσουν το μπλέξιμο των λατρεμένων τους γιων σε καυγά. Μια φαινομενικά πολιτισμένη συζήτηση που θα εξελιχθεί σε πραγματικό όλεθρο!



Photo: Getty Images Europe / zimbio.com

Η Winslet κέρδισε μάλιστα και το περισσότερο χειροκρότημα από τους παριστάμενους, ειδικά για το πλάνο που ο εκνευρισμός της προκαλεί έντονη τάση για εμετό: "Μοναδικό στιγμιότυπο, εξομολογείται η όμορφη Βρετανίδα. Και η εικόνα που ζήσαμε στα γυρίσματα δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ, όταν όλοι μας είχαμε φτάσει στα όρια μας από τα γέλια. Είχα τόσα υγρά στο στόμα μου που ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να συγκρατηθούν, έτσι με την προσθετική ενός ελαφρού CGI στο μοντάζ, τα πάντα μπήκαν στην θέση τους. Εκείνη την ημέρα είχαν έλθει και τα παιδιά μου μάλιστα στο πλατό και η όλη φάση τους έκανε τόση εντύπωση, που ακόμη δεν έχουν σταματήσει να μιλούν γι αυτή. Άλλωστε εκείνα είναι και ο κύριος λόγος, που τέτοιου είδους δύσκολες ρολίστικες προσεγγίσεις τις βλέπω πλέον με άλλο μάτι, από την σκοπιά του γονιού. Άλλωστε όσο δύσκολος γι αν είναι ο ρόλος που καλείσαι να υποδυθείς, όταν σε προσκαλεί γι αυτόν ο Polanski είναι ολοκληρωτικά αδύνατον να του αρνηθείς."



Photo: Getty Images Europe / zimbio.com

Τους αντρικούς ρόλους της κινηματογραφικής διασκευής του θεατρικού έργου της Yasmina Reza, κρατούν οι πάντοτε εξαιρετικοί Christophe Waltz και John C. Reilly, με τον πρώτο να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο στην ιδιαίτερη μέθοδο του 81χρονου πλέον Πολωνού δημιουργού της Chinatown και του The Pianist: "Είχε για τα πάντα μια ξεχωριστή δική του άποψη, που έπρεπε όλοι μας να ακολουθήσουμε. Όπως και για την περιβόητη σεκάνς του εμετού, πρέπει να πιστέψετε πως το υγρό φτιάχτηκε με δική του συνταγή." Όσο για τον Reilly επιβεβαίωσε τον συνομιλητή του, λέγοντας πως: "Ήθελε ο Polanski να μας οδηγήσει την ψυχοσύνθεση στα άκρα. Να δημιουργήσει ερμηνευτές που πραγματικά έχουν περάσει μια τραυματική εμπειρία, ώστε μέσω του σεναρίου, να επέλθει αργότερα και το κωμικό στοιχείο."

zerVo


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική