Τέρατα κι εξωγήινοι


των Rob Letterman και Conrad Vernon. Ακούγονται οι φωνές των Seth Rogen, Reese Witherspoon, Hugh Laurie.

Animation Κολάζ
του zerVo
Είναι πλέον κοινά αποδεκτό, πως ένα σύγχρονο animation, εκτός από τον όμορφο σχεδιασμό του στους υπερσύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτός από τον σούπερ τρισδιάστατο τρόπο απεικόνισης, εκτός από το ρεαλιστικό των χαρακτήρων του, πρέπει να συνοδεύεται και από ένα ανάλογης ποιότητας θέμα για να θεωρηθεί απόλυτα επιτυχημένο. Η Pixar φερειπείν, πρώτα εστιάζει στο τι θα παρουσιάσει και κατόπιν οι άνθρωποι της πιάνουν μολύβι και χαρτί. Ε, στην Dreamworks μάλλον συμβαίνει το αντίθετο. Βασικά να είμαστε άρτιοι τεχνικά και όσο για το θέμα, δεν θα αγχωθούμε κιόλας. Αυτό ακριβώς το σκεπτικό αντικατοπτρίζει πλήρως το Monsters vs. Aliens, που από σχέδιο σκίζει αλλά από ιστορία άστα να πάνε.



Έχοντας σαν βασικό γνώμονα την αναβίωση της αισθητικής των 50s, από ταινίες όπως το Blob, όπου ο φόβος και ο τρόμος εισβάλλει στο σπίτι ενός μέσου αμερικάνου - εδώ μιας συνεσταλμένης καλιφορνέζας την ημέρα του γάμου της - παίρνει στοιχεία από ένα σωρό άλλα φιλμς και σατιρίζοντας τα θεωρεί πως κάνει το καθήκον του. Έτσι και "Στενές Επαφές" είδα να παίζουν (άσχετα αν ο Πλανητάρχης, επιλέγει να συνομιλήσει με τον εισβολέα μέσω του μπιτάτου Axel F αντί γνώριμου ήχου με τις πέντε νότες) και E.T. και Dr Strangelove και Μύγα και Godzilla. Έ, με τόσες ταινίες σε πακέτο της μιας, δεν μπορεί θα ικανοποιηθείς...

Για πες: Σε ένα και μόνο σαββατοκύριακο το MvA κυριολεκτικά σάρωσε τις αμερικάνικες εισπράξεις βάζοντας στα ταμεία τηε Dream 60 μίλιον μπακς! Είναι αλήθεια πως για το κοινό των δεκάχρονων ένα τέτοιο 3-D animation, μοιάζει πραγματική μαγεία!




Στις αίθουσες 2 Απριλίου από την U.I.P.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική