Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2 (The Secret Life of Pets 2) Poster ΠόστερΜπάτε Σκύλοι Αλέστε 2

του Chris Renaud. Με τις φωνές των Patton Oswalt, Kevin Hart, Eric Stonestreet, Jenny Slate, Tiffany Haddish, Lake Bell, Nick Kroll, Dana Carvey, Ellie Kemper, Chris Renaud, Hannibal Buress, Bobby Moynihan, Harrison Ford.


Pet Story 2
του zerVo (@moviesltd)

Από τις πλέον αγαπησιάρικες animation στιγμές του 2016, το The Secret Life Of Pets, κατέγραψε ακόμη ένα θετικό κρικάκι στην μακρά αλυσίδα του σχεδιαστικού στούντιο της Illumination, που ως γνωστόν ευθύνεται για τα θεαματικά τζακ ποτς των Despicable Me 1, 2 και 3, καθώς και για το άκρως διασκεδαστικό σπιν οφ των Minions. Και πραγματικά το όμορφο στόρυ των ανθρώπινα ομιλούντων ζωακίων, αποδείχθηκε κι αυτό λίρα εκατό για την συνεπέστατη στα υψηλά επίπεδα παραγωγής μπράντα, αφού με κόστος λίγο παραπάνω από 70 εκ. δολάρια επέστρεψε στα ταμεία ένα νούμερο κοντά στα 900! Δεν λες και λίγη μια εμπορική απόδοση 1 προς 13, συνεπώς η επιστροφή του ευχάριστου τίτλου στο πρώτο του σίκουελ, τρία έτη κατοπινά του ορίτζιναλ, δεν μου προκάλεσε την παραμικρή έκπληξη.

Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2 (The Secret Life of Pets 2) Quad Poster Πόστερ
Ο καιρός έχει περάσει μόνο με χαρές στο σπιτικό της καλοσυνάτης Κέιτι, αφού η όμορφη κοπέλα βρήκε τον πρίγκιπα της ζωής της στο πρόσωπο του Τσακ και αφού ήλθαν σε γάμου κοινωνία, έχουν αποκτήσει ένα χαριτωμένο αγοράκι, τον πάντα γελαστό Λίαμ. Μπόμπιρα που παρότι αρχικά δεν είχε πάρει και με το καλύτερο μάτι ο μικρός το δέμας Μαξ, ένας από τους δύο σκύλους της φαμίλιας, εντούτοις στην πορεία έχει δεθεί άρρηκτα μαζί του, σε σημείο που να έχει δώσει όρκο τιμής να τον προστατεύει, ακόμη κι από τον παραμικρό κίνδυνο. Ακόμη κι αν είναι φημισμένος σε όλη την γειτονιά σαν φοβιτσάρης, ελάχιστα ατρόμητος, αλλά και χαζούλης, τουλάχιστον μισό δράμι πιο έξυπνος από τον κολλητό του, ογκώδη αγαθό Ντιουκ. Να ξεφύγουν όλοι μαζί οικογενειακώς, ελάχιστες ημέρες από την καθημερινότητα της μεγαλούπολης, θα πάρουν την ευκαιρία από το ταξίδι που θα οργανώσουν στην εξοχή, εκεί που οι παγίδες είναι ελάχιστες!

Αναχωρώντας για την ύπαιθρο, πίσω οι δυο φίλοι θα αφήσουν τους υπόλοιπους συντρόφους στην πολυκατοικία. Την τεμπέλα γάτα Κλόι, την ωραιοπαθή Γκίτζετ, τον φαντασμένο λαγό Χιονόμπαλα, την αεικίνητη σκυλίτσα Ντέιζι που το λέει η καρδιά της. Και όταν θα πέσει στην αντίληψη της πως ο κακίστρος ιδιοκτήτης του τοπικού τσίρκο, βασανίζει απάνθρωπα έναν αιχμάλωτο τίγρη, θα ξεσηκώσει όλα τα ζωάκια της γειτονιάς, ώστε να βάλουν τα δυνατά τους να τον απελευθερώσουν. Μόνο που η Γκίτζετ την έχει κάνει την λαδιά της και έχει χάσει από τα μάτια της το αγαπημένο παιχνίδι του λατρεμένου της Μαξ και πλέον πρέπει να κάνει τα πάντα για να το ξαναβρεί, προτού εκείνος επιστρέψει.

Πιο απλοϊκή δεν γίνεται η συνέχεια της ιστορίας του πρώτου επεισοδίου, που εξελίσσεται περίπου σε πραγματικό χρόνο, όπως μας περιγράφει η πεντάλεπτη συνοπτική εισαγωγή. Και παρότι σχεδόν τα πάντα έχουν αλλάξει στο σπιτικό της Κέιτι, αφού πλέον νοικοκυρεύτηκε και έγινε μαμά, όλα μοιάζουν το ίδιο υπέροχα για τα δύο πετς, που στο πρόσωπο του πιτσιρίκου έχουν βρει την καλύτερη δυνατή συντροφιά. Έλα όμως που η Νέα Υόρκη και ο ατελείωτος θόρυβος της έχει προκαλέσει νευρώσεις στην συμπεριφορά του υπερπροστατευτικού τεριέ, το οποίο ανακαλύπτει ακραίους κινδύνους παντού για τον νέο του φιλαράκο. Και τώρα είναι η ευκαιρία γι αυτόν, η προσωπικότητα του κάτω από νέες συνθήκες στο αγρόκτημα, με την αρωγή του γιγαντόσωμου τσοπανόσκυλου - μέντορα του Κόκκορα, να ολοκληρωθεί. Να μάθει να παλεύει ενάντια σε αληθινές αντιξοότητες και να μην δημιουργεί τρόμους εκεί που στην ουσία δεν υπάρχουν.

Το λιγότερο ως αξιοπρεπές, στο πάρα πολύ καλό πρωτότυπο, στέκεται το δεύτερο μέρος των περιπετειών των οικόσιτων ζώων, που αλλιώς δείχνουν όταν βρίσκονται μπροστά τα αφεντικά τους και διαφορετικά όταν είναι μοναχά τους, σαν μια παράφραση του ορόσημου Toy Story ένα πράγμα. Φυσικά και αυτό το τεύχος είναι καμωμένο κατ αποκλειστικότητα για μονοψήφιου νούμερου ηλικίας θεατές, μιας και όλα όσα συμβαίνουν στο πανί είναι άκρως αστεία, έως και ξεκαρδιστικά στα μάτια των δεκάχρονων σινεφίλ. Που θα περάσουν υπέροχα με τις γκάφες των τρισχαριτωμένων σκυλάκων και γατούληδων και μαζί τους και οι ενήλικοι συνοδοί τους, που δύσκολα πιστεύω δεν θα γελάσουν με κάποιες από τις χιουμοριστικές φάρσες που τους στήνει το σενάριο.

Όμορφο το σχέδιο, ζωντανό και πολύχρωμο για να τραβήξει την παιδιάστικη θωριά, ιδιόμορφο είναι η αλήθεια το κτίσιμο, καθώς τα πέρα δώθε από την μια βινιέτα στην άλλη είναι διαρκή και ταχύτατα, δίνοντας στο The Secret Life Of Pets 2 μια αισθητική περισσότερο τηλεοπτικού καρτούν της Nickelodeon. Οι ατάκες που με αστείρευτο κέφι βγαίνουν από τα χείλη του φωνητικού καστ, αποτελούμενου από τον ρούκι Oswalt που άλλαξε τον Louis CK στον ρόλο του Μαξ, τον Hart, την Slate, την Lake Bell μέχρι και στον μοναδικό Harrison Ford, δίνουν μια ξεχωριστή ποιότητα στο εγχείρημα. Που δεν φτάνει τα λέβελ του πολύ πιο στιβαρού και ολοκληρωμένου πρότερου του, αλλά αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για όλα τα παιδάκια, να το ρίξουν λίγο έξω κινηματογραφικά, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν τα δημοτικά τους σχολειά!

Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2 (The Secret Life of Pets 2) Rating

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 29 Αυγούστου 2019 από την Tulip Ent.!-

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική