First Look Little Women Greta GerwigΠαρότι οι κινηματογραφικές μεταφορές του κλασικού μυθιστορήματος της Louisa May Alcott είναι αμέτρητες, κάθε μία καινούργια εκδοχή των Little Women, της ιστορίας των τεσσάρων αδελφών που μεγαλώνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες στην Αμερική μετά το πέρας του Εμφυλίου Πολέμου, μοιάζει πολύ ενδιαφέρουσα. Πόσο μάλλον όταν στην σκηνοθετική καρέκλα αυτής της νέας διασκευής κάθεται η φρέσκων ιδεών Greta Gerwig, την στιγμή που τους βασικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους μοιράζονται δύο από τα πλέον ταλαντούχα πρόσωπα της εποχής μας, η Saoirse Ronan και ο Timothée Chalamet. Ορίζοντας κατ αυτόν τον τρόπο, μια άτυπη επανένωση, του ίδιου διδύμου που συμμετείχε στην καλλιτεχνική επιτυχία της Lady Bird. Και οι πρώτες εικόνες που μοίρασε στην δημοσιότητα η παραγωγή, δείχνουν πως τουλάχιστον στον σχεδιασμό του πρότζεκτ, έχει γίνει εξαιρετική προεργασία.

First Look Little Women Greta Gerwig

First Look Little Women Greta Gerwig

Τα πρώτα πλάνα από το νέο πόνημα της Greta Gerwig, που έκαναν την εμφάνιση τους στο νέο τεύχος του Vanity Fair, δείχνουν την Ronan και τον Chalamet, στους ρόλους της Τζο Μαρτς και του Θίοντορ "Λόρι" Λόρενς, αντίστοιχα, καθώς και τις τρεις ακόμη αδελφές της φαμίλιας Μαρτς, που τις υποδύονται οι Eliza Scanlan (Μπεθ), Emma Watson (Μεγκ) και η έκπληξη του Midsommar, Florence Pugh (Έιμι). Η βετεράνος Laura Dern συμπρωταγωνιστεί στον ρόλο της μητέρας των κοριτσιών, που πρέπει να δείξει ένα πρόσωπο σκληρό, δυναμικό και αποφασιστικό, κρατώντας τα γκέμια και για τους δύο γονείς, καθώς ο πατέρας της οικογένειας (Bob Odenkirk) απουσιάζει στο μέτωπο του πολέμου. Το υποστηρικτικό καστ δε, περιλαμβάνει και την κορυφαία Meryl Streep στον ρόλο της εύπορης θείας.

First Look Little Women Greta Gerwig

First Look Little Women Greta Gerwig

Η ιστορία της όμορφης Τζο και του γοητευτικού Λόρι, δύο παιδικών φίλων που πλέον νιώθουν κάτι περισσότερο να αγγίζει τις καρδιές τους, είναι αυτή που βρίσκεται στο επίκεντρο της πλοκής. Δύο ρόλοι που τελευταίοι τους κράτησαν στο εκράν, η Winona Ryder και ο Christian Bale, στην πιο πρόσφατη εκδοχή του έργου, δια χειρός Gillian Armstrong, το 1994. Το βασικό χαρακτηριστικό που η Gerwig επιθύμησε να περάσει μέσα από τις εικόνες της, με την βοήθεια της υπεύθυνης ενδυματολογίας Jacqueline Durran, είναι μια πιο "αρσενική" μορφή της ηρωίδας, γι αυτό τον λόγο δεν είναι λίγες οι φορές που κατά την διάρκεια του φιλμ, δανείζεται ρούχα του αγαπημένου της. Μια μοντέρνα εικαστική παρέμβαση από την πραγματικά αξιόλογη σκηνοθέτιδα, καθώς όπως υποστηρίζει "Η Τζό είναι ένα κορίτσι με αγορίστικο όνομα, ο Λόρι είναι ένα αγόρι με κοριτσίστικο όνομα. Κατά κάποιον τρόπο ο καθένας είναι ο δίδυμος του άλλου."

First Look Little Women Greta Gerwig

First Look Little Women Greta Gerwig

Και συνεχίζει “Ανακάλυψαν ο ένας τον άλλον πολύ καιρό πριν σχηματοποιηθούν σε φύλο. Δεν είναι παράξενο να αποκαλέσεις την Saoirse γοητευτική και τον Timothée υπέροχο. Αμφότεροι έχουν μια ανδρόγυνη ιδιομορφία, που τους θέτει ως ιδανικούς για να συνθέσουν το ντουέτο.”

Μια από τις πλέον αναμενόμενες στιγμές της επόμενης περιόδου, οι Little Women αναμένεται να κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους τα Χριστούγεννα του 2019.